M-am suit in tramvaiul 10 la Obor (vagon #315). Am plecat intr-o patinare din aia extraordinara. Intre Dimitrov/Ferdinand si Iancului am mai prins o tona funze aduse de vant pe linii (ma uitam pe geam la sinele de pe sensul celalalt si ma gandeam ca periile RATB sunt patrimoniu si decor extravagant prin depouri). Plecat din Iancului cu patinare pana aproape de jumatatea distantei spre Vatra Luminoasa (ma gandeam asta acusi pica cu contactele sau se rupe maneta controlerului). De la Vatra Luminoasa mai departe idem, in jurul Masajului Muncii am avut o viteza de melc (vatmanul a fost prevazator ca si la franare se ducea vagonul sanie si masinile tot luau fata tramvaiului). Tot asa, tot asa, la Dudesti era un Iveco RATB cu ceva probleme pe la un macaz, am coborat panta Mihai Bravu spre Splai tot cu o viteza din aia... (nisipare goale sau defecte). M-am coborat la Sudului sa-mi vad de treburi, tramvaiul s-a dus la Romprim.
Ceva mai tarziu, trecand in sens invers prin zona... stupoare, #315 intors de la Romprim deraiat imediat dupa macaz in rondul de la Sudului (a incercat s-o ia spre Nitu Vasile

Ma gandesc... WTF... a stai ca stiu... vagonul aproape ca nu mai are bandaje iar LF-urile de Dudesti au varsat la nisip frate pe macazele de la Sudului...
Concluzie (personala): linia 1+10 la Romprim este o CRE TI NA TA TE (este al treilea incident in doua saptamani care vine sa demonstreze)! Amestecul de vagoane de Victoria (din care toate sunt cu nisiparele goale) cu vagoane de Dudesti pe segment comun este o CRE TI NA TA TE! Cand circula Victoria strict pe un sens si Dudesti pe un sens era totul OK, pentru ca toate vagoanele se comportau la fel si aveau uzura similara!
Vatmanul de pe #401 nici nu s-a apropiat de #315 a stat la distanta, nu care cumva sa se ia raia pe el (erau vreo 4 LF-uri coada consecutiv). Prea mare stresul sa traga de #315, l-a lasat sa se chinuie singur intr-un motor si "ajutat" de un Roman pozitionat aiurea in rond.
Bonus: troleibuze blocate intre Nitu Vasile si Sudului 18 bucati, autobuze 12 bucati. Aitilop ca de obicei a vazut ca vehicule prioritare autoturismele care se tot bagau pe langa #315 si Roman. Intr-un tarziu s-au trezit aitilop sa lase si autobuzele.
Evident ca nimeni nu s-a sinchisit sa devieze tramvaiele la Sura Mare direct, nu, toti vatmanii veniti de pe Vacaresti (in frunte cu #036) au tinut mortis sa mearga la Romprim, sa lungeasca trenuletul.
O sa urmeze si poze.