Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Discutiile privind serviciile publice ale Municipiului Bucuresti si ale judetului Ilfov

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mar 19 Ian 2021, 18:12

19 grade C e o temperatură decentă, la care poţi să stai în tricou. Înţeleg că românul vrea să stea în chiloţi şi maieu, cu geamul deschis, la -10 grade C acasă, pe principiul ,,am făcut frigul în comunism, acum să ne dea căldură că e democraţie". Ăştia n-or să fie niciodată mulţumiţi de termoficare, câtă vreme scopul ei nu e să transforme apartamentele în cuptoare.

133 scrie:Mai bine ar elimina subventia la caldura, cel putin pentru apartamentele inchiriate, nu avem chef sa subventionam specula si bisnita la toti "afaceristii" de carton! Sau poate ca asta e si ideea acestui comunist, sa "ajusteze piata" oricum lipsita de orice realism cu robinetul! Asta ar avea ceva logica, nu vrei sa scazi chiria in ecartul vandabil din cauza altor interese... nu mai primesti caldura subventionata. Prostia este ca deja a lovit in TOTI aceasta "precautie". Au mai fost si altii care au pretins ca fac bine... facand numai rau in final. Situati retelei li se datoareaza in principal negociatorilor de meserie indusi in eroare suplimentar si de stat si de massmedia. :ugeek:


Şi cum separi într-un bloc facturile între apartamentul pe firmă şi ăla de locuit? Că nu ai cum, nici măcar cu repartitoare, plus că o bună parte din energia termică se pierde pe diversele ţevi.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 19 Ian 2021, 21:20

La 19 grade sa incalzeasca Catedrala Covidarii Neamului. Si toate casele din Voluntari :ugeek: Faraonii sa se descurce pe spinarea altora cu metrourile-tramvai care cara aer, catedralele exacerbate si palatele administrative ori supradimensionate ori subutilizate.

Repartitoarele sunt un instrument de furt, pentru ca nu masoara volumetric nimic. "Repartitorul" nu stie daca agentul termic il dai inapoi pe retur saul il versi in cada ca sa speli covoarele sau daca umpli cu el rezervorul weceului, ca la temperatuara actuala doar de asta mai este bun! Prinde orbul scoate-i ochii, "pierderile" le platesc toti. :evil: Singurul mijloc de masura onest (si mai ales perfect legal) este contorul pasant sau mai bine zis debitmetrul diferential. In orisice caz, cine are chef sa-si "opreasca caldura ca tine casa goala" mai bine si-ar face vila. Ca CET-urile nu pot sa functioneze cu NEconsumatori si NEplatitori dar care au rezervata si functionala caldura si curentul cand vin acasa pe seama celor care chiar consuma si chiar platesc. :evil:
Referitor la apartamentele inchiriate eu nu ma adresam strict apartamentelor inchiriate de firme, care oricum deconteaza o gramada de chetuieli ci si la apartamentele inchiriate de civili. Tot ce insemna apartament inchiriat. Pentru ca foarte multe stau goale intervale foarte mari intre doi chiriasi din cauza gargaunilor din capul proprietarilor care viseaza cu ochii deschisi... ce n-a vazut Parisul. Si se trec zero la intretinere si inchid caldura ca "ei n-au nevoie" si uite asa subventionam nimicul economic.

Asta ca sa nu mai aduc in discutie ca blocatarii subventioneaza gigawatt-ul si pentru cei care stau la vila, pentru ca daca RADET s-ar desfiinta pretul gigacaloriei nevandute ar intra automat in pretul termo-gigawatt-ului ca CET-urile sa poate functiona in continuare si sa produca doar energia electrica consumata de Bucuresti.

P.S. 19 grade nu face bine la comorbiditati. Si ma repet, este scos de dom' primar din burta dumisale si "decretat" ca realitate curenta generala, ceea ce nu este. O obraznicie fara limite din partea lui si este trist ca unii plonjeaza pe burta in ea, numai ei stiu din ce considerente. :ugeek:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 20 Ian 2021, 21:49

Nu e chiar scos din burtă, cel puţin cărţile de confort la materialul rulant de călători recomandă temperatura în vagonul salon de 19 grade C şi în compartiment reglabilă între 19 şi 23 grade C. Probabil există un fundament ştiinţific pentru această temperatură, câtă vreme mai multe site-uri (site 1, site 2, site 3) recomandă valori în plaja 18 - 22 grade C.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 20 Ian 2021, 23:00

Hei hei... vorbeam de spatiile locative, nu ce-i in tramvai si autobuz. In autobuz si tramvai oricum n-o sa ai 20 de grade iarna ever, membrana este prea subtire si schimburile de aer orare prea multe (cu deschisul usilor in statii). A, ca ai o aeroterma care sufla aer fierbinte in picior si ti se incinge pantoful... este doar o chestie punctuala, membrana are tot 5-7 grade.
Ei bine dupa 9 ore in santier azi la cat a fost... -4 dimineata... vreo 2 grade dupa amiaza... am facut dus asta seara cu o apa "calda" pe la vreo 35-40 grade celsius, asta dupa ce am lasat sa curga cat pentru vreo doua-trei masini de spalat.
In ritmul asta cred ca lu' dom primar n-o sa-i construiasca nimeni "macar un cotet de gaini" (ca sa folosesc expresia favorita a politrucilor apocaliptici ai epocii petrov) pana la finalul mandatului. Bine... probabil nici nu-si doreste, directia e clara, a intrat cu locomotiva (si un tren de basisme reciclate) in multime si intentioneaza sa treaca fara escala la societatea civila. O sa "deraieze" urat de tot pokemonul cand or sa alerge bucurestenii cu tortele dupa el! O sa caute azil pe insula Dobroiesti, cea autonoma de CET Sud pe partea de est a capitalei... :lol: :evil:

P.S. Amintim la dom' primar ca 19 grade aer in casa inseamna podea pe la 10 grade, ca incalzirea in pardoseala nu-i pentru termoficarea centralizata. Sa stea el la birou linistit ca finalul de mandat speculez eu ca nu-l apuca. Chestiile astea legate de confortul la domiciliu nu sunt negociabile si nici macar nu trebuiau aduse in discutie, sa vina bulisor sa-mi stabileasca mie pe proprietate privata temperatura de care am nevoie, simplul fapt ca alienatul asta si-a permis asta este ominous si ar trebui sa-si gaseasca rapid un purtator de cuvant, mai cu picioarele pe pamant, ca cine il consiliaza acum ori ii vrea capul ori chiar nu stie pe ce planeta traieste. Woe betide him... daca foloseste un serviciu public pentru coercitie politica in masa o sa fie trofeu de perete! De unde-i ieseau lu' duamna sarme din c*r lu' asta or sa-i iasa tevi! :evil:
Daca nu-si da doua palme sa se trezeasca poate or sa-i scoata chiar bucurestenii RADETUL de sub presiune, la capatul lor al tevii, si sa vezi atunci distractie, cand tot poporul n-o sa mai bage nimic in retur si o sa se spele cu apa din calorifer! Pa si la revedere si RADET si ELCEN si Bucuresti si Romania! :twisted:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Joi 21 Ian 2021, 22:57

Încălzirea în pardoseală nu exista nici în vremea ,,burghezo-moşierimii", evident că nu a fost luată în calcul nici când s-a făcut termoficarea. Dar a fost, totuşi, gândită cu cap amplasarea caloriferelor şi lungimea lor - la parter şi la ultimele etaje erau mai lungi, la fel în camerele de pe colţ, asta până în anii '80, când erau toate la fel, că alea erau pe stoc şi aia era. Numai că după '90, odată ce românii au cumpărat pe 2 lei apartamentele de la ICRAL sau întreprindere, fiecare şi-a ,,tunat" caloriferele cum l-a dus capul, le-au lungit, scurtat, montat mai sus, mai jos, pe alt perete, ba unii mai şmecheri şi-au trântit câte două în dormitor şi sufragerie, dând peste cap toată instalaţia. Au dispărut şi caloriferele de pe spaţiile comune (furate pentru fier vechi sau demontate ,,pentru economie") din blocuri, bonus, epoca repartitoarelor (obligatorii prin Regulamentele UE, dar pe care nu le mai citeşte nimeni) a făcut ca unii mai zgârciţi să ţină caloriferele închise non-stop. În condiţiile astea, e normal ca podeaua să fie rece, dacă ăla de sub tine se încălzeşte la aragaz (că gazul e la pauşal) ca să nu consume gigacalorii. Dar asta nu e vina termoficării, e vina unei legislaţii tâmpite, în care maxim administratorul de bloc îţi poate verifica instalaţia de termoficare, nu un instalator autorizat care să taie agentul termic în tot blocul dacă găseşte modificări, după principiul aplicat la gaze.

Altfel, 19 grade e arhi-suficient, mai ales când ai -10 afară. E o diferenţă de 29 grade C, în puii mei, dacă deschizi geamul şi te apleci peste el deja rişti şoc termic. Cine vrea mai mult, să îşi pună centrală, dar să plătească poluarea, gazul şi deranjul la valoarea reală, nu la aia subvenţionată direct sau indirect de stat.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Joi 21 Ian 2021, 23:03

Ahem...
https://www.google.com/search?client=fi ... =hipocaust

Cat despre apartamentele cumparate cu rata cat cartonul de oua pe care unii vor acum j'de mii de coco$i... economia paralela! "Statul a dat statul a luat"! Nu intelegeti sintagma? Statul "a dat" cand toata lumea s-a bulucit la granita in 1990 de frica sa nu innabuse regimul revolutia altminteri firava si statul a luat inapoi in 2010 prin operatiunea de bubuire a economiei(?) pusa in opera de "drojdia" de Tariceanu. Ba a luat chiar mai mult decat a dat, cu dobanda. All in all... nimic nu se creeaza, nimic nu se pierde, totul se transforma. Dar nu le-a iesit stratagema fix ca la carte (pentru ca in cartile comunismului "orice criza dureaza 10 ani" iar ei au taiat-o din scurt cu baudolino la un singur cincinal in ideea ca sunt smecheri si le iese si de-o mica specula, pe care a halit-o Dragnea cu pofta de i-a stat in gat) iar mucusor da acum cu piciorul in termostat tot fara back-up cum a dat si petrov, in ideea ca va pune in opera cincinalul al doilea ramas neimplementat din "criza 2010". As vrea sa-l vad ca incearca! :twisted:

19 grade (daca chiar le ai) o fi suficient pentru matale daca #lucrezi de acasa, pentru mine care stau la -x grade 8-9 ore zilnic nu-i suficient ca sa-mi revin si sa fiu perfect functional si maine. Sper ca am transat chestiunea. Sau inventam frumos concediul de iarna si basta. Trei luni "stam acasa", nu de covid ci de cofrig. Daca nu, punem in aplicare ce-am zis ieri, daca nu-i apa calda la robinet, o luam din calorifer calaie, ca asta nici nu se taxeaza la canalizare precum apa calda menajera. Si pe retur trimitem... urarile noastre pentru mucusor. N-am de gand sa-mi sacrific din sanatate in timp ce muncesc pentru ca nu vor unii sa se trezeasca la realitate si vor sa-si tina specula muribunda in viata pe spinarea altora. Caci aceasta sincopa vine din prea multele apartamente neinchiriate, neconsumatoare si neplatitoare "luate inapoi" de stat in 2010. :evil:

Eu sunt perfect de acord sa ne punem toti centrale, doar ca exista necunoscuta cum vom respira si cine va face modificarile si suplimentarile de capacitati pe retelele de gaz si energie electrica. Si apoi daca exista suficient gaz! Si apoi logistica de metrologie si control la o cantitate de sute de de mii de centrale spontane. Sa vezi aici specula in revansa atunci. :twisted:
Exceptionala pentru mine ar fi o centrala electrica, astfel incat sa scapam de gaze si emisii punctuale complet.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Vin 22 Ian 2021, 09:50

Cred că ruşilor le-ar conveni să ne punem toţi centrale pe gaz. Că după aia dacă nu facem ca ei, ne închid robinetul în toiul iernii.

Cred că nu ştii cum funcţionează instalaţia de încălzire din bloc - apa de acolo e în circuit închis, cu schimbător de căldură şi pompă la subsol, nu e apa venită non-stop din CET. Dacă o goleşti printr-un calorifer, nu se mai completează.
După ce ai făcut încărcarea reţelei, ai închis legătura cu magistrala de termoficare.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 22 Ian 2021, 22:16

Si CET cu ce merge ma rog, nu cu gaz? Ca-l dau rusii CET-ului concentrat sau noua pe persoana fizica distribuit nu cred ca-i intereseaza prea tare. Pe pacura nu mai merg sigur, cosurile aferente cazanelor cu arzatoare de pacura someaza de multi ani.

Una peste alta un spatiu locativ in care nu poti sa-ti hotarasti singur temperatura este foarte greu de evaluat financiar, eu zic chiar imposibil. Presupun ca asta intentioneaza mucusor, sa detoneze piata imobiliara si sa ia inapoi pe un carton de oua ce a dat Roman tot pe un carton de oua. Cu alte cuvinte sistemul "isi ia tara inapoi" (partea a doua)! Sau sintagma corecta este "isi ia momeala antiemigrare din 1990 inapoi". Fericiti cei care au stiut pe ce planeta traiesc si n-au trait intr-o telenovela! :ugeek:

P.S. Matale ai pompa de apa si schimbator in subsol? :shock: :o Suntem indiscreti daca solicitam poze pentru ca exista foarte putine situatii execeptionale cand parterurile (sau subsolurile) de bloc adapostesc si puncte termice (exemplu care imi vine in minte blocul de la Sfintii Apostoli numarul 14, 44.427810, 26.095865). Mare majoritate a punctelor termice sunt in constructii tehnologice independente (exemplu care imi vine in minte, in spate la Nerva Traian 15-17, 44.420318, 26.116819, sau uite ceva mai la indemana Aleea Ghencea, 44.413796, 26.027823). Hai sa nu fim mafaldale chiar asa de amorul artei. Exista buclele primare CET-PT si buclele secundare PT-Blocuri. Schimbatoarele de caldura si pompele pentru buclele secundare dar si boilerele suplimentare pentru ACM acolo unde exista sunt in PT-uri, acele constructii tehnologice dintre blocuri (si foarte rarisim IN blocuri). Aceste PT fac parte din cele trei categorii de constructii tehnologice pe care le gasim la tot pasul in cvartalele de blocuri si anume: punctele termice, statiile hidrofor si posturile trafo (altele decat cele inglobate in parterurile de bloc) :ugeek:

P.S. Mai exista si acea categorie exceptionala a primelor blocuri comuniste, izolate sau in grupari mici, care au centrala de bloc sau o mica centrala in constructie exterioara pentru cateva blocuri (exemplu care imi vine inminte... in spatele restaurantului Budapesta), vezi blocurile din Piata Eroii Revolutiei, blocurile de pe Soseaua Viilor, blocurile de pe Bd. Dimitrie Cantemir etc.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 29 Ian 2021, 22:39

Mucusor, cele 19 grade si aeroterma de la Bals! :ugeek:

In alta ordine de idei... La Doamna Ghica pauza se prelungeste. Dar macar s-a constituit decor extravagant cu tevi ca sa vada plebea ce va fi... cand va fi. :ugeek:
Fişiere ataşate
P_20210125_163807.jpg
P_20210125_163809.jpg
P_20210125_163809_1.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 03 Feb 2021, 23:27

Carpeala de iarna trecuta a retelei de termoficare de pe 13 septembrie in dreptul catedralei neamului prost a rezistat... fix un an.
Fişiere ataşate
P_20210202_171954.jpg
P_20210202_172156.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 05 Feb 2021, 22:57

CMTEB a inceput sa faca o deviere supraterana pentru reteaua de distributie a agentului termic pe Str. Agatha Barsescu in capatul dinspre Sos. Mihai Bravu, paralel cu incinta scolara...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 13 Feb 2021, 20:08

Aparent temperatura agentului termic variaza (scade sau creste) direct proportional cu temperatura atmosferica, cand ar trebui sa varieze invers proportional... :evil:
Poate dincolo de deciziile lui porcusor ar trebui si ministerul energiei sa trimita un control la Elcen sa vada CE anume si CAT baga termocentralele pe foc...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Dum 14 Feb 2021, 15:05

Nu mai variază nimic, caloriferul e la fel de cald (sau rece) şi la 10 grade C şi la -10 grade C. La 10 grade C nu închide nimeni termoficarea, că nu ştie dacă mai poate să îi dea drumul în caz că vine vreo zi cu -10 grade C. Noroc cu contoarele de gigacalorii montate pe vremea lui Băsescu, că altfel ne-am fi dat tot salariul pe încălzire.
Dacă, ipotetic, vine acum o zi cu -30 grade C, ELCEN o să arunce nişte păcură în cazanele vechi şi aia e, mai ales că gazele au prostul obicei să îşi piardă din presiune la frig.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 15 Feb 2021, 00:28

Greu de crezut ca arunca pacura in cazane, ca trebuie sa o arunce in arzator nu in cazan iar de exemplu la CET Grozavesti despre care madam sacaz sarma'n c*r zicea ca arde pacura si polueaza... cele doua grupuri pe pacura figureaza casate din 2010 (si arata ca atare). :mrgreen:

Oricum, avem orar nou de furnizare a apei calde, de vineri ora 20 - sambata - duminica ora 12 apa calda a fost sloi , nici o diferenta fata de apa rece, azi supriza, de pe la pranz pana pe la 21:30 calda, acum iar rece sloi. De maine imi iau frumos medical si daca situatiile astea imprevizibile mai persista mult cred ca o sa plec in Grecia sa fac tzatziki (macar acolo e cald) pana aduce sarmna'n c*r banii de pe catedrala si celelalte fite economice sau pana e destituit viermisor. Cine stie, maine poimaine se inchide si granita pe motiv de ceva covis si gata revolutia bolsevica, deci mai bine out decat in.

P.S. Mucusor a zis ca sa se faca un CET provizoriu unde a fost CET Titan. N-am inteles de ce provizoriu...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 12:33

Update: ora 12:30 a (re)revenit apa "calda". E rece ca gheata si galbuie.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 13:21

Update: ora 13:15 apa calda a inceput sa fie calaie, undeva la 45 celsius.

Voi monitoriza evolutia pana la finalul saptamanii si daca situatiile astea inexplicabile si nejustificate cu intreruperi si variatii spontane continua voi sesiza avocatul poporului legat de faptul ca exRADET e folosit ca instrument de sicanare (desi ar trebui sa-l numesc instrument tortionar menit sa induca nesiguranta si instabilitatea in masa) dar si instrument de coercitie politica. :evil:
In perspectiva eventuala ca asta nu va functiona iau in considerare demisia dupa medical si cautarea urgenta a unui azil politic in alta tara. Una mai la tropice cu certitudine. :P :ugeek: Atat cat ma priveste pe mine uniunea comunista europeana n-are decat sa se duca si :twisted: cu mucusorii si sarmele in c*r care-i fac imaginea.
Legat de obiectivele de infrastructura... reportajele foto sunt suspendate, le monitorizez in continuare si voi face update scris, dar refuz sa mai promovez vizual orice initiativa si lucare a autoritatilor centrale sau locale tratata si promovata ca pomanageala pentru plebei cand de fapt este in principal tot un instrment politic si de capusare. Orisicum nu voi ezita sa expun situatiile anormale si halucinante pe care le intalnesc.

P.S. Si ca sa stiti mai bine la ce sa va asteptati...
Fişiere ataşate
BORpetrov.jpg
BORpetrov.jpg (174.62 KiB) Vizualizat de 11674 ori
BORiohanis.jpg
BORiohanis.jpg (55.75 KiB) Vizualizat de 11674 ori
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 22:51

Ora 10 (22) a venit, apa calda s-a racit! :P :evil: Reluam serialul maine.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 17 Feb 2021, 13:21

Update, azi avem apa calaie fara intreruperi, cel putin pana la ora asta.
Caloriferul tot la 42 celsius dimineata la ora 4, suplinim cu radiator electric, dar in baie e rece "ca la mamaie in fumdul cvrtii". :x Semne tipice de crestere economica. :P
P.S. Intre timp parlamentarii cu imunitate se bat pe maruntis cu restul bugetarilor cu sporuri. Si tot intre timp, apartamentele prin care spala ei spagile cu chiriasi fictivi adusi de pe marte sunt la limita locuibilului, deci ar trebui investigata mai atent breasla "imobiliara". DNA? DIICOT? Ceva descinderi pe la guvern sa vedem cat de mult s-au falsificat bugetele in ultimele doua decenii, pana nu se raceste si rigidizeaza hoitul economiei? Sau alergam in continuare precum cainii lesinati pe strazi dupa amenzi pentru botnita albastra? :P
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 17 Feb 2021, 15:14

E clar că agentul termic nu are cum să aibă aceeaşi temperatură non-stop, la cum e sistemul la noi. Eu în continuare doar cu balconul deschis (mă rog, deschisă uşa dintre cameră şi balcon, geamurile de la balcon sunt închise) şi temperatura îmi scade în cameră pe la 20 - 21 grade C pe la 3 - 4 dimineaţa când e cel mai frig, în vreme ce pe timpul zilei stă pe la 23 - 24 grade C, ceea ce mi se pare super-decent, mai ales la cât plătesc. La polul opus, a publicat cineva o poză cu un centralizator de întreţinere din minunatul Cluj, unde pentru un apartament de 2 camere costul e de vreo 700 lei doar pentru încălzire... fie ăia au 40 grade C în casă, fie plătesc la pauşal.

P.S.: O să fac curăţenie pe aici, e cam mult off-topic, iar politica (indiferent ce partid înjuri) nu îşi are locul aici.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 17 Feb 2021, 22:05

24 de grade in bloc "comunist"? E defect termometrul. :twisted:

P.S. Speram ca suntem destul de maturi si nu mai comitem greseala sa credem ca in Romanica exista politica, la noi nu exista politica, este o mizerie, in tarile unde exista politica alegerile sunt nota/sanctiunea pentru guvernarea anterioara, nu "prilej" de a vota "raul cel mai mic" asa cum inteleg unii securisti si declara ca atare fara jena. La noi partidele nu fac decat mizerii din ce in ce mai mari, pe principiul ca data viitoare "ne intoarcem ca vot de blam indiferent ce se intampla". La noi este o dictatura bipolara care se chinuie sa se ascunda dupa deget. Imunitatea parlamentara n-are culoare politica. :ugeek:

P.S. Nu bagati cenzura ca mi-am luat zborul. Trebuie spusa realitatea, daca dispare ceva adio si un praz verde. Am abandonat proiecte mai mari de-a lungul anilor din cauza cenzurii.

P.S. Apa calda e tot calaie. Aceasta noua normalitate nu este acceptabila. :evil:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Joi 18 Feb 2021, 22:39

In seara asta au facut un compromis, la ora 20 au oprit caloriferele de tot ca sa dea o apa calda menajera acceptabila. Probabil ca undeva spre miezul noptii vor face trecerea invers, de la a.c.m. la agentul termic.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Sâm 20 Feb 2021, 15:39

133 scrie:24 de grade in bloc "comunist"? E defect termometrul. :twisted:

24 acum, 22 noaptea trecută. Măsurat cu 2 termometre, la 1,5m distanţă de calorifer. Bloc comunist, nereabilitat tehnic, dar cu termopane şi cu geam spre V.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 20 Feb 2021, 22:50

Intre timp CET Progresu este "subturat" in continuare, situatia nu s-a schimbat de azi dimineata decat in sensul ca spre seara a venit apa calaie si am reusit sa fac un dus cu apa pe la 45 celsius. Oricum dupa ora 22 gata, vine rece. Pe partea de calorifer nici o schimbare.
P.S. Si eu am acum 23 celsius in dormitor, cu ajutorul radiatorului electric. Situatia per total nu-i catastrofala dar sa stai cu doua surse independente de incalzire simultan este cel putin frustrant si putin cretinic, dat fiind ca si energia electrica este produsa tot de CET. :evil:

P.S. Nici ce-i pe CET Sud cred ca nu e "in glorie", azi pe ziua cand am trecut prin Bobocica se auzea zgomot slab de purja...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 15 Mar 2021, 23:52

E ceva avarie pe Nitu Vasile de la rond spre Brancoveanu se vede abur iesind pe unde poate pe o distanta destul de mare.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Mar 2021, 18:33

Azi avarie si in Piata Eroii Revolutiei in curba prin care traficul dinspre Sos. Giurgiului trece peste liniile de tramvai spre/dinspre Oltenitei, o banda era suprimata pentru lucrari. Coada de masini la ora 14 era pana dincolo de Bacovia! :P
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 20 Mar 2021, 12:56

De azi noapte sunt oprite apa calda si caldura! Presupun ca abia luni dimineata se va schimba ceva. Aici e cresterea economica a spalatoriei de bani din spagi a Europei. :ugeek:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 23 Mar 2021, 13:40

Aha deci scenariul se repeta ciclic, azi, a patra zi de marti intr-o luna in care apa calda nu mai este nici macar rece, este oprita de tot.

Intre timp pe la Duamna Ghica au reusit sa ingroape din tevile care trenau pe carosabil.
Fişiere ataşate
P_20210322_153912.jpg
P_20210322_154637.jpg
P_20210322_154804.jpg
P_20210322_154810.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 23 Mar 2021, 23:01

Update, a venit apa calda. Nu insa si incalzirea, care cred ca mai vine la alegerile urmatoare. :evil:

In alta ordine de idei... soc si groaza, s-au schimbat tevile magistralei de pe DT intre Palatul Cotroceni si Piata Drumul Taberei dar nu si segmentul dintre CET Grozavesti si gardul Cotroceniului unde tevile trec pe sub curtea palatului. Consecintele nu sunt greu de banuit... avarie inainte de Cotroceni in zona cu conducte neschimbate, mai exact pe la centrul nou municipal pentru situatii de urgenta de langa Gradina Botanica.
Fişiere ataşate
Drum42.jpeg
Drum42.jpeg (26.78 KiB) Vizualizat de 9378 ori
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 24 Mar 2021, 11:17

133 scrie:Update, a venit apa calda. Nu insa si incalzirea, care cred ca mai vine la alegerile urmatoare. :evil:

În ce zonă? Că în Drumul Taberei am avut şi apă caldă şi căldură fără probleme (e drept, nu garantez pentru intervalul 7 - 17, că sunt la muncă şi motanul nu ştie să vorbească pe limba mea să îmi spună dacă a fost sau nu căldură).

133 scrie:In alta ordine de idei... soc si groaza, s-au schimbat tevile magistralei de pe DT intre Palatul Cotroceni si Piata Drumul Taberei dar nu si segmentul dintre CET Grozavesti si gardul Cotroceniului

Mai degrabă între Piaţa DT şi Favorit, că apoi e reţea nouă până la Orizont, ca urmare a M5... dar tare îmi e că s-a înlocuit doar porţiunea alimentată de CET Vest (nu ştiu exact unde e limita dintre Vest şi Grozăveşti, dacă este Sibiu sau M.R. Marcu; sigur blocurile 4 etaje de pe str. M.R. Marcu sunt de la Grozăveşti) şi cam atât. La Răzoare au mai apărut două gropane în mijloc, pe unde se sapă de obicei, evident tot pentru termoficare. Or dacă au spar iar, sigur bucăţica dintre Golden Blitz şi staţia de M Orizont nu e atacată.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 24 Mar 2021, 21:58

Eu sunt pe CET Progresul, am mai specificat. In alta ordine de idei afara ninge ca in povesti si azi dupa pranz s-au sinchisit sa dea si putina caldura, inclusiv pana la ora asta.

Legat de conductele schimbate pe DT, aveti reportaje mai sus (paginile 1 si 2 din topic), din gardul Cotroceniului via golden birt pana la Drumul Sarii de unde sunt conductele M5 pana pe la Medlife dupa care iar conducte noi pana la Piata. De fapt conductele din gardul Cotroceniului (pe partea Geniului) s-au schimbat cam pana in spatele lui Danny Huwe ca de acolo a venit parintele paroh si a zis niet pe aici (prin curtea bisericii) nu se trece si a ramas si acolo un mic segment neschimbat. :evil:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Serviciile publice din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005