Postarea de fotografii şi alte fişiere

Tot ce trebuie să ştiţi despre acest forum

Postarea de fotografii şi alte fişiere

Mesajde Administrator » Mie 24 Oct 2012, 09:17

Postarea de fotografii şi alte fişiere

Se realizează cu ajutorul funcţiei ,,Încărcare fişiere". Se pot ataşa maximum 20 de fişiere în fiecare mesaj postat pe forum şi maximum 2 fişiere în fiecare mesaj privat.
Se acceptă fişierele care îndeplinesc următoarele condiţii:
- utilizatorul deţine drepturile de autor asupra lor sau are acordul deţinătorilor de drepturi de autor
- corespund Regulamentului forumului
- au rezoluţia de maxim 1024 x 1024 pixeli (pentru imagini)
- au mărimea de maxim 1 MB pentru fotografii şi maxim 10 MB pentru arhive şi documente

Se acceptă următoarele extensii:
- pentru imagini: gif, jpeg, jpg, png, tif
- pentru arhive: rar, zip (se recomandă extensia zip, pentru că nu necesită soft suplimentar pentru dezarhivare)
- pentru documente: pdf

Imaginile vor fi scalate de forum la o lăţime de maxim 700 pixeli. Pentru a putea fi vizualizate la dimensiunea lor maximă, trebuie efectuat click pe ele.

Fişierele cu alte extensii, cu excepţia executabilelor (exe), pot fi introduse în arhive şi uploadate astfel.

----
Fotografiile pot fi postate şi pe servere specializate de găzduire a imaginilor, precum http://www.flickr.com , pe conturi de Facebook sau pe site-urile personale ale utilizatorilor. Imaginile găzduite pe alte servere se introduc în forum folosind sintaxa:
Cod: Selectaţi tot
[img]http://adresa poza[/img]

Reţineţi faptul că imaginile şi alte documente introduse în forum de pe alte servere sunt supuse aceluiaşi regulament ca şi cele ataşate prin sistemul de încărcare de fişiere al forumului :!:
Se interzice utilizarea pentru găzduire a serverelor Imageshack.us şi Postimage.org, din cauza riscului mare de ştergere a fişierelor indiferent de voinţa celor ce le-au postat.

----
Recomandăm utilizarea unor servicii de găzduire a fotografiilor (Flickr etc.) pentru a nu încărca serverul, întrucât spaţiul pe disc este limitat.

----
Vă rugăm să introduceţi fotografii de o calitate cât mai bună (corect iluminate, corect încadrate), în limita posibilităţilor (totuşi, nu putem întoarce tramvaiul după cum vrem). Nu introduceţi fotografiile realizate cu telefonul mobil la rezoluţia maximă a acestuia, din cauza calităţii joase a senzorilor camerelor telefoanelor mobile (mai ales la camerele VGA). Fotografiile de o calitate foarte redusă, în cazul în care administratorii sau moderatorii nu le consideră necesare pe forum, vor fi considerate mesaje off-topic şi tratate conform punctului 10 din Regulament.

----
Utilizatorii îşi pot adăuga elemente de identificare pe fotografii (logo-uri proprii, text etc.), însă la o dimensiune decentă, fără a acoperi vehiculul prezentat.

----
Se interzice tentativa de trunchere a realităţii prin modificarea masivă a pozelor! Fotografiile descoperite astfel vor fi considerate mesaje off-topic şi tratate conform punctului 10 din Regulament.
Avatar utilizator
Administrator
Site Admin
 
Mesaje: 29
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 15:43

Re: Postarea de fotografii şi alte fişiere

Mesajde Administrator » Dum 29 Mar 2015, 21:07

În cazul în care folosiţi tag-ul [img] cu fotografii găzduite pe reţele de socializare (precum Facebook), aveţi grijă ca acestea să fie publice, în caz contrar ele nu vor putea fi vizualizate de către toţi utilizatorii. Mesajele conţinând imagini care nu pot fi vizualizate de către toţi utilizatorii vor fi considerate mesaje off-topic şi tratate conform punctului 10 din Regulament.
Avatar utilizator
Administrator
Site Admin
 
Mesaje: 29
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 15:43

Re: Postarea de fotografii şi alte fişiere

Mesajde Dr2005 » Sâm 08 Iul 2017, 09:59

Începând cu data prezentei, nu se mai permite încărcarea de fotografii pe site-ul Photobucket.com, având în vedere că acest site nu mai permite introducerea fişierelor cu tag-ul [img] (sau <img> în paginile web) decât după plata unei taxe de 399,99 USD pe an. Mai mult, această politică a site-ului a fost aplicată retroactiv tuturor conturilor existente, astfel că nicio poză găzduită pe Photobucket nu mai este vizibilă.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Postarea de fotografii şi alte fişiere

Mesajde Dr2005 » Mar 13 Noi 2018, 01:50

ATENŢIE MARE!

https://www.cnet.com/news/flickr-1000-p ... GaTkRY_0PU

Începând cu data de 01.10.2019, Flickr va impune o limită maximă de 1000 fotografii pe un cont. Începând cu data de 05.02.2019, Flickr va şterge automat pozele mai vechi, lăsându-le doar pe cele mai recente 1000 încărcate!

Astfel, începând cu această dată, vă rugăm să NU mai postaţi fotografii găzduite pe Flickr. Deşi nu voiam să se ajungă aici aşa repede (dar era de aşteptat), vă rog să utilizaţi găzduirea directă pe forum (sper că, cel puţin în prima fază, cei de la găzduire să nu ceară bani în plus pe asta).
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei


Înapoi la Regulament

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005