Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Despre metroul bucureştean

Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mie 13 Apr 2016, 11:50

La data curenta lucrarile de suprafata, pentru structura de rezistenta a statiilor, accesuri, pentru devieri de retele edilitare si pentru refacerea zonelor afectate se prezinta astfel:
Raul Doamnei (RD): se executa lucrari de deviere a canalizarii pe tronsonul RD nr.3 - RD nr.5, se foreaza coloane forate pentru accesul dinspre statii de troleibuze sens Lovinescu.
Valea Argesului (VA) : - (adica pauza).
Valea Ialomitei +galerie spre Romancierilor (VI): lucrari suspendate la refacerea spatiilor peste depou-statie si strada VI, se executa lucrari la retele edilitare in intersectia DT-VI, s-a finalizat delimitarea cu borduri a spatiului verde si a scuarului de la trecerea de pietoni in zona de bulevard si betonarile pentru carosabil.
Lucrari de instalatii si zidarie in subteranul depou-statie.
Romancierilor (RO): se betoneaza fundatia caii de rulare, la suprafata lucrarile sunt oprite.
Parc DT (PRC): s-a excavat o cantitate de pamant din zona unui gol tehnologic din planseul intermediar (betonat incomplet) in vederea realizarii undei devieri auto peste planseul superior al statiei in zona str. Brasov, in vederea executarii de coloane forate pentru accesul spre piata Moghioros. Lucrari structurale in subteran sistate, epuismente oprite.
DT34: lucrari de instalatii in subteran si betonari, la suprafata lucrarile sunt sistate (accesuri, edilitare).
Favorit (FAV): lucrarile la canalizare sunt sistate atat in zona bulevard cat si in pe str. Sibiu, nu se lucreaza la accesurile ramase de executat (DT15, DT21, DT23, DT24), se executa lucrari la reteaua de termoficare si retelele electrice (zona centrala de bulevard si la DT21). Lucrari de instalatii in subteran, betonari.
Orizont (ORZ): se executa lucrari la accesul DT10, in mare zona de suprafata este aproape refacuta, sunt in asteptare niste lucrari la reteaua de apa in zona accesului finalizat (la nivel de structura) pe partea cu unitatea militara.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 14 Apr 2016, 19:38

O imagine in premiera pe forum, cu titlu de introducere, cu accesul de la Drumul Taberei nr. 22, in statia Favorit, zona intersectiei cu str. Sibiu.
Update:
-se pregateste subtraversarea blv. Milea cu cabluri de la reteaua aferenta metroului. tot in zona statiei Orizont planseul de la accesul DT10 este aproape finalizat, a mai ramas maxim 1/5 din total de executat. La accesul Milea a sosit armatura pentru completarea peretilor caseta. Accesul pe partea unitatii militare este finalizat la nivel de structura de rezistenta si a fost ingradit.
-se executa lucrari de instalatii electrice interioare pe pat de claburi la statiile Favorit si DT34.
-se executa lucrari la reteaua de termoficare pe centrul bulevardului in zona complex-DT20 si la DT38.
Fişiere ataşate
IMG1293.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 17 Apr 2016, 18:36

Cateva imagini cu "avansul" lucrarilor de suprafata pentru aducerea suprafetelor la "starea initiala" in cartierul Drumul Taberei, lucrarile aferente racordului de metrou parte a magistralei 5. Lucrarile chiar si in subteran avanseaza strict in "regim de avarie" din motiv de finantare si nu numai. Explicatii in subsolul imaginilor.
Fişiere ataşate
IMG1354.jpg
Strada Raul Doamnei nr.5 (RD5). Aici s-a plecat cu o deviere de retea de canalizare de la RD3. spre bvd. Drumul Taberei. Avansul este deplorabil.
IMG1355.jpg
In zona exista o alee de acces intre blocuri inchisa de ani buni, cu ingradirea santierului. Tot aici era o deviere pentru circulatia pietonala actualmente desfiintata si ea si in plus s-au executat niste defrisari.
IMG1356.jpg
In imagine, coloanele forate de la accesul in viitoare statie de metrou in dreptul blocului de la RD5. Dezgropate partial odata cu devierea canalizarii pe langa acces.
IMG1357.jpg
Zona intersectiei RD cu DT. Si aici s-au forat de-a lungul LUNILOR coloane forate pentru accesul dinspre statia de troleibuz, sens spre Lovinescu. In imagine si iste cuve pentru instalatia de filtrare a noroiului bentonitic folosit la saparea peretilor mulati.
IMG1358.jpg
Cateva caracase de armatura pentru coloane forate.
IMG1359.jpg
In dreapta in afara cadrului utilajul pentru sapat pereti mulati, descompletat si imobilizat.
IMG1360.jpg
Un inceput de armare la planseul unuia din accesurile in statie din zona bulevardului, abandonat de mai bine de o luna.
IMG1362.jpg
Facem un salt la statie urmatoare, Valea Argesului (Brancusi). In imagine accesul din zona strazii Targu Neamt. Si aici lucrarile sunt abandonate de peste o luna. De asemenea se intarzie mutarea circulatiei peste statia de metrou, pe zona de bulevard refacuta, necesara executarii de lucrari la accesul de vis-a-vis.
IMG1363.jpg
Carosabilul refacut peste planseul statiei. Frontonul spre RD.
IMG1364.jpg
Zona ultimului gol tehnologic neacoperit din planseul superior.
IMG1365.jpg
Aici avem primul acces la care s-a inceput forarea de coloane din seria de accesuri i statii in cadrul magistralei. Finalizat in decurs de peste 1 an si mai tarziu chiar decat altele incepute ulterior. zona dinspre intersectia cu Valea Ialomitei (VI).
IMG1366.jpg
Acoperit in sfarsit cu pamant.
IMG1367.jpg
Facem un salt in intersectia DT cu VI, zona cu lucrari de acoperire si refacere a bulevardului peste galeria-derivatie din magistrala, care leaga statia Romancierilor de depoul-statie VI, galerie ce a fost executata fara TBM-uri.
IMG1368.jpg
Aici lucrarile (cel putin betonarile) au avansat mai bine ca in restul magistralei dar intarzie asternerea covorului asfaltic, asteptat si pentru trotuarele in lungul strazii Valea Ialomitei.
IMG1369.jpg
Vedere spre Romancierilor.
IMG1370.jpg
IMG1371.jpg
O vedere in lungul strazii Valea Ialomitei, unde s-a lucrat recent la o galerie edilitara. VOm face un salt mare tocmai in capatul opus al strazii Valea Ialomitei, la intersectia cu Valea Oltului.
IMG1372.jpg
Intersectia Valea Ialomitei cu Valea Oltului, aici s-a redat circulatia auto integral peste pasajul pietonal pe sub strada Valea Oltului, ce permite accesul in subtraversare, in capatul statiei.
IMG1373.jpg
Si cele doua accesuri in statie de fiecare parte a strazii Valea Ialomitei. La statia Valea Ialomitei in subteran se executa lucrari de zidarie si instalatii. Deci nici la acestea ritmul nu este tocmai stralucit.
IMG1374.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 17 Apr 2016, 18:56

Continuare.
Fişiere ataşate
IMG1375.jpg
Organizarea de santier si depozit de materiale in incinta fostului terminal RATB.
IMG1376.jpg
Ne intoarcem spre Drumul Taberei de-a lungul arterei Valea Ialomitei. Suntem cam in dreptul statiei electrice in spatele careia se afla piata agroalimentara.
IMG1377.jpg
IMG1377.jpg
IMG1379.jpg
IMG1380.jpg
Cum spuneam, trotuarele asteapta asfaltul. Facem acum un salt la statia Romancierilor.
IMG1381.jpg
O vedere in lungul bulevardului cu zona statiei Romancierilor. Si aici se asteapta in van o noua deviere a traficului auto peste zona de bulevard refacuta peste planseul statiei in vederea executarii de lucrari la accesurile neatacate. Desi pregatirile sunt la stadiu de 95% pentru aceasta mutare.
IMG1382.jpg
Se observa mica pompa de betoane. Aici s-a betonat in ultima vreme la fundatiile cailor de rulare.
IMG1383.jpg
O imagine cu accesul in statie din zona strazii Cetatea Histria. Urmeaza un salt la statia Parc.
IMG1384.jpg
Statia Parc. In capatul opus este Strada Brasov. O statie batuta de "soarta", executata in oglinda decat s-a proiectat initial, apoi amanata la excavare, care a fost trecuta cu TBM-urile cu pamantul in ea, necesitand extragerea portiunilor de tunel existente in ea de sub planseul intermediar. Cand se vor executa aceste lucrari in vederea excavarii la nivelul radierlui este un mister.
IMG1385.jpg
IMG1386.jpg
Desi aici sunt de executat lucrari majore si de anvergura, santierul "se tine in viata" cu o anemica lucrare de umplutura cu pamant peste planseul in vederea realizarii unei noi devieri de trafic pe bd. Drumul Taberei in proximitatea strazii Brasov, in vederea executarii unor coloane forate pentru accesul pe partea cu blocurile.
IMG1387.jpg
IMG1388.jpg
Urmeaza un salt la statia DT34.
IMG1389.jpg
La statie DT38 lucrarile de suprafata sunt momentan sistate total, exista un acces cu planseul betonat (strada Pravata), exista un acces cu o parte din coloanele forate betonate (DT35) si o ingradire unde momentan nu s-au executat foraje sau sapaturi pentru acces , la DT33), toate abandonate. In schimb se lucreaza in subteran la instalatii. Organizare de santier de la UTI. Facem un salt la statia Favorit. Si aici s-au betonat fundatiile cailor de rulare.
IMG1390.jpg
Statia Favorit, cona complexului de langa aleea Poiana Sibiului (DT20). Se lucreaza la termoficare, cam singura lucrare de suprafata care mai avanseaza. Lucrarile la canalizare pe Strada Sibiu si bulevard si lucrarile la accesurile DT21, DT23 si DT24, unde exista executate o parte din coloanele forate, sunt abandonate.
IMG1391.jpg
O vedere spre strada Sibiu, in capatul opus al statiei. La statia Orizont lucrarile de suprafata sunt in proportie de peste 80% gata, se mai execta lucrari la doua accesuri din tri, unul fiind aproape finalizat (DT10), cu ultima portiune de planseu executata si va urma acoperirea cu pamant dupa executarea peretilor casetati lipsa. La intersectia cu Milea se executa lucrari la reteaua electrica necesara metroului si la accesul de acolo. Sii la Orizont ca si la Favorit, DT34 si Romancierilor s-a betonat totusi sustinut la fundatiile cailor de rulare. The end.
IMG1391.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Sâm 23 Apr 2016, 20:49

Evolutia acestui santier este deplorabila. Aproape ca bate pasul pe loc.
Fişiere ataşate
IMG1464.jpg
Asfalt la intersectia Valea Ialomitei cu DT.
IMG1465.jpg
IMG1466.jpg
Armaturi pentru subteran, Romancierilor.
IMG1467.jpg
Canalizare DT35.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 19 Mai 2016, 21:41

Lucrarile la suprafata avanseaza lent. De asemenea lucrarile de structura la Raul Doamnei si Parc sunt blocate.
Se lucreaza in subteran la zidarii si instalatii la VI, RO, DT34, FAV, ORZ (aici se lucreaza si la accesurile in statie).
Fişiere ataşate
IMG1982.jpg
RD.
IMG1983.jpg
RD, utilajele someaza.
IMG1984.jpg
PSS RD, pe aici s-au scos TBM-urile. De asemenea fara lucrari.
IMG1990.jpg
VA.
IMG1991.jpg
RO.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 30 Iun 2016, 19:53

Cateva imagini proaspete din lungul magistralei din perspectiva lucrarilor la refacerea suprafetelor si lucrari la structura statiilor, care in continuare avanseaza slab.
Fişiere ataşate
IMG2836.jpg
La RD sacii de bentonita asteapta... zile mai bune. Momentan se taraganeaza in mod oribil o deviere a canalizarii, fara de care cica nu se poate avansa cu peretii mulati ai statiei.
IMG2837.jpg
IMG2839.jpg
VA
IMG2840.jpg
Refacerea trotuarului a cam inghetat.
IMG2841.jpg
In schimb se pregateste o deviere a circulatiei rutiere peste planseul statiei, in vederea forarii coloanelor de la accesurile de vis-a-vis.
IMG2842.jpg
Fasia betonata pentru devierea circulatiei, in fundal.
IMG2843.jpg
O alta fasie care va conferi strazii din fundal acces la noua deviere.
IMG2844.jpg
IMG2846.jpg
Zona de galerie si tunele, unde se face in apropiere de intersectia cu VI. Lipsesc stalpii si copacii, in rest asfaltarea este in mare gata.
IMG2847.jpg
Spre Romancierilor.
IMG2848.jpg
La Romancierilor, niste placari pentru subteran. Avanseaza betonarile la accesul de la Cetatea Histria.
IMG2850.jpg
IMG2851.jpg
Racordul la apa.
IMG2852.jpg
Parc. Statie abandonata.
IMG2854.jpg
Favorit, a sosit armatura pentru accesul DT21.
IMG2856.jpg
O excavare timida si in buza accesului DT15.
IMG2857.jpg
Acces C, la intersectia cu Milea, de la Orizont.
IMG2858.jpg
IMG2859.jpg
IMG2860.jpg
Si accesul A.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 10 Iul 2016, 21:24

Cateva imagini de actualitate cu refacerea suprafetelor in Drumul Taberei, in urma lucrarilor la M5. Lucrarile s-au dezghetat dar ritmul tot lasa de dorit. Mult.
Fişiere ataşate
IMG2906.jpg
La accesul de la RD5 a inceput armarea planseului superior.
IMG2907.jpg
Utilajele care era prin zona bulevardului au fost aduse in dreptul RD7, foreza pentru coloane forate de la accesuri si greiderul pentru peretii mulati care asteapta eliberarea amplasamentului prin mutarea canalizarii de pe RD prin spatele blocului de la DT104.
IMG2908.jpg
Canalizarea trasa prin aleea dintre RD5 si RD7 a intepenit pe loc, au mutat frontul pe bulevard, unde s-au facut niste defrisari.
IMG2909.jpg
IMG2910.jpg
IMG2911.jpg
Pe aici... nu se (mai) trece, vom fi nevoiti sa ocolim prin spatele blocului.
IMG2912.jpg
Unul din accesurile statiei RD, pe partea cu DT104.
IMG2913.jpg
IMG2914.jpg
Cum spuneam s-au facut niste defrisari printre blocuri in vederea mutarii canalizarii pe aici.
IMG2915.jpg
IMG2916.jpg
IMG2917.jpg
IMG2918.jpg
Aici suntem in capatul opus al traseului canalizarii care pleaca din strada RD la imaginea 2908. De aici se va coti in continuarea spre bulevard printre blocuri, prin zona defrisata.
IMG2919.jpg
IMG2920.jpg
IMG2921.jpg
IMG2922.jpg
In stanga se vede sapatura pentru dezgroparea colectorului principal de sub bd. DT, pe care se va executa un camin de racord al canalizarii din RD, care vine din dreapta.
IMG2923.jpg
IMG2924.jpg
Facem un salt la statia urmatoare, VA.
IMG2925.jpg
Nici pe aici nu se mai trece, ocolim pe langa bloc din nou.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 10 Iul 2016, 21:50

Continuare.
Fişiere ataşate
IMG2926.jpg
Zona strazii Targu Neamt (TgN), aici s-au executat de anul trecut doua camine de canalizare pe o deviere.
IMG2927.jpg
La accesul care subtraverseaza TgN a inceput hidroizolarea planseului, o noutate, caci lucrarile aici au fost inghetate timp de multe luni.
IMG2928.jpg
Si tot la accesul in cauza a inceput conturarea rampei.
IMG2929.jpg
Un gol tehnologic in planseul superior al statiei, tot zona TgN. Inauntru se intrezareste o mica debandada cu cofraje si lemnarie de pe la cofrari.
IMG2930.jpg
Evolutia refacerii trotuarului deocamdata s-a suspendat.
IMG2931.jpg
Prizele de aer incep sa primeasca structurile metalice.
IMG2932.jpg
accesul curent dinpsre intersectia cu VI. Va urma unul si peste drum, dupa mutarea circulatiei peste planseul statiei, pe carosabilul refacut.
IMG2933.jpg
IMG2934.jpg
IMG2935.jpg
Parasim perimetrul statiei VA si ne uitam in lungul bulevardului DT in directia Romancierilor, din intersectia cu VI (zona de galerie spre depou).
IMG2936.jpg
Pe strada VI s-a asternut in procent de 99% stratul de asfalt de uzura.
IMG2937.jpg
IMG2938.jpg
IMG2939.jpg
IMG2940.jpg
Perimetrul ingradirii santierului statiei VA vazut din strada VI.
IMG2941.jpg
IMG2942.jpg
Refacerea iluminatului pe strada VI a fost "uitata" la crearea documentatieiei pentru licitatie, o strategie Metrorex de a expedia subtil troleibuzele de pe VI si DT ramura nordica. Totusi au "gasit" cateva tuburi gofrate si casete de derivatie cat sa poate asterne asfaltul.
IMG2943.jpg
Tot inainte spre depou si VO.
IMG2944.jpg
Au inceput sa apara semafoarele.
IMG2946.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 10 Iul 2016, 22:03

Continuare, partea 3.
Fişiere ataşate
IMG2947.jpg
A inceput finisarea prizelor de aer mici.
IMG2949.jpg
Aici s-a demontat in sfarsit gardul cu panouri fonoatenuante din lungul blocului, panourile vor fi refolozite la PunctScoatereScut Opera.
IMG2950.jpg
Ultimele retusuri, in stanga este accesul din capatul strazii Dealul Macinului.
IMG2951.jpg
IMG2952.jpg
Intersectia VO cu VI.
IMG2953.jpg
IMG2954.jpg
IMG2955.jpg
IMG2956.jpg
Facem un salt la intersectia DT cu aleea Lunca Cernei, zona de capat a statie Romancierilor.
IMG2957.jpg
IMG2958.jpg
Aici niste lucrari la canalizare.
IMG2959.jpg
IMG2960.jpg
IMG2961.jpg
IMG2963.jpg
IMG2964.jpg
O priza de ventilatie placata cu panouri sandwich, cu miez de spuma poliuretanica.
IMG2965.jpg
Adica panouri din astea inguste, depozitate chiar la intersectia cu strada Romancierilor.
IMG2966.jpg
Pe interstatia Parc-Romancierilor se sapa pentru tragerea tubulaturii cablurilor de putere.
IMG2967.jpg
IMG2968.jpg
Cablurile vor subtraversa in dreptul strazii TgN (capatul dispre Parc, nu dinstre VA).
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 10 Iul 2016, 22:13

Partea 4/4.
Fişiere ataşate
IMG2969.jpg
Facem un salt peste statie Parc si statia DT34, unde lucrarile de suprafata inca sunt inghetate. Si ajungem tocmai la Favorit, la intersectia cu Strada Sibiu. Se armeaza radierul in partea de acces deja executata de la DT21. Se va asfalta trotuatul pe partea cu DT20-DT22.
IMG2970.jpg
IMG2972.jpg
IMG2971.jpg
IMG2973.jpg
Accesul DT15, metoda de excavare folosita si la DT21... palfingerul cu bena...
IMG2974.jpg
IMG2975.jpg
Capatul dinspre Orizont. S-a acopierit termoficarea, a inceput in sfarsit tragerea cablurilor.
IMG2977.jpg
Mergem la statie Orizont, intersectia DT cu Vasile Milea, acces C. Statia unde practic refacerea bulevardului aproape s-a incheiat, fiind cea mai avansata dintre toate la nivel de refacere a suprafetelor.
IMG2978.jpg
IMG2980.jpg
Mai lipseste putin strat de uzura.
IMG2981.jpg
IMG2982.jpg
O mica tiganie...
IMG2983.jpg
Se executa un camin de racord la reteaua de apa, cam in dreptul accesului B (care este vis-a-vis).
IMG2984.jpg
Accesul A., DT10.
IMG2988.jpg
Ultimele doua cadre, cu macaraua Takraff de la AM, care va executa pereti mulati la statia electrica subterana aferenta statiei.
IMG2989.jpg
Momentan macaraua este dezmembrata. The end.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mie 20 Iul 2016, 17:01

Un update verbal:
RD In zona RD5-7 s-a remontat macaraua folosita la introducerea carcaselor de armatura in sapaturi, foreza in continuare nu are burghiu iau cupa greifer este detasata de utilaj, se pregateste betonarea planseului la accesul RD5. Tot in zona RD 5 s-a abandonat frontul lucrarilor la canalizare si s-a mutata cu totul in bulevard, unde sapatura cu sprijiniri de mal a ajuns in coltul blocului de la DT104, dinspre intersectia cu RD.
VA Se armeaza rampele la accesul TgN, s-a hidroizolat si s-a turnat sapa de panta peste o bucata de planseu al accesului si se toarna pamant peste, s-a mai betonat doar o mica bucata de trotuar in zona accesului dinspre VI, unde se aseaza capacele pe la canale si s-a adus o masina de ras asfaltul. Tot aici diverse lucrari de suprafata pe la gurile de aer in special.
VI Au inceput sa apara semafoarele pe console, gardul de la spatiul verde de pe mijloc n-a mai avansat.
RO Betonarile la accesul CH sunt finalizate, mai ramane sa se decovreaza parapetii, placarile cu panouri sandwich pe la gurile de aer sunt cam gata, pare ca mai sunt ceva betoane de turnat in subteran, este o pompa prezenta, s-a finalizat caminul de racord la apa de la DT61, lucrarile obisnuite prin subteran pe la instalatii, santul pentru cabluri de pe interstatia Parc-RO aproape a ajuns la DT61, de la strada TgN s-a subtraversat de pe spatiul verde central pe partea blocurilor din continuarea parcului. La CV interstatie pare ca s-a inaltat gulerul. Se vopsesc din gardurile vechi mai intremate, care n-au fost inlocuite, apar ciupercile metalice pe la aerisiri.
Parc S-a asfaltat deverea rutiera din dreptul statiei electrice subterane, aproape de capatul dinpsre Brasov. S-au repornit epuismentele.
DT34 Betonari in subteran, lucrarile la cana la accesurile DT33 si Dt35 s-au astupat dar nu se misca nimic. In schimb s-a reinceput lucrul la canalizare pe partea cu complexul.
FAV Se armeaza in accesul DT21, se reface trotuarul vis-a-vis, la DT22, se excaveaza pamantul din accesul DT15. Se betoneaza cu elefant prin gura de aer de langa aleea Poiana Sibiului, la DT20, zona complex, s-a astupat termoficare de la complex, s-a finalizat tragerea cablurilor prin spatiul de pe mijlocul bulevardului (sunt cam la suprafata, mai ales unde supratraverseaza termoficarea).
ORZ Finisajele si fineturile la trotuarul si spatiile verzi la accesul de la Milea, au venit tablourile electrice pentru iluminat (sau mai bine zis dulapurile tablourilor, ca par neechipate, cele care n-au usile montate).
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Vin 22 Iul 2016, 19:28

Cateva noutati minore de la suprafata.
RD: S-a betonat planseul accesului de la RD5. Canalizarea se gadila inca in dreptul blocului de la DT104, s-a iesit din zona bulevardului intre blocuri.
FAV: Trotuarul de pe partea DT22 prinde contur, in mare parte este betonat, pamantul nivelat, urmeaza asfalt.
Alte zone ale magistralei in imagini si cu comentariile aferente in subsol.
Fişiere ataşate
PICT0001.JPG
La VA, zona accesului TgN. Pare ca se incearca redarea accesului in strada Targu Neamt, s-a umplut cu pamant peste planseul accesului.
PICT0002.JPG
PICT0003.JPG
PICT0004.JPG
PICT0005.JPG
PICT0006.JPG
Incep sa se completeze aleile dinspre blocuri spre trotuar.
PICT0007.JPG
In capatul dinsre Valea Ialomitei refacerea trotuarului a inceput sa inconjoare accesul (nu apare in poze) si inca se mai ciuruie asfaltul carosabil pe unde s-a refacut canalizarea pluviala, in vederea asternerii unui strat decent pe vitor. Zona VI a stationat, la fel si interstatia spre Romancierilor.
PICT0009.JPG
Romancierilor, accesul de la str. Cetatea Histria. Si aici s-ar putea incerca refacerea accesului din bulevard in strada pe modelul TgN.
PICT0010.JPG
Santul destinat canalelor pentru cabluri au trecut de DT61 si s-a taiat asfaltul la disc pana in zona DT65 (blocul de 4 etaje), unde se si ingradeste cu plasa scunda in vederea excavarii.
PICT0013.JPG
Si prefabricatele de la capatul dinspre Parc al strazii Targu Neamt venind dinspre statia Parc, pe centrul bulevardului.
PICT0014.JPG
Si vazut din capatul opus, de la trecerea de pietoni din zona centralei de ventilatie.
PICT0015.JPG
La centrala de ventilatie lucrarile subterane sunt abandonate. Idem si la urmatoarea, cea de peste strada Brasov, zona patinoarului. Se executa doar finisajele comune.
PICT0016.JPG
La statia Parc s-a dat in folosinta o noua deviere de trafic, pentru sensul spre strada Brasov, sensul spre Romancierilor ramanand pe pozitie. Intre sensuri se sparge carosabilul pentru lucrari la canalizarea care teoretic tine lucrarile subterane la statia electrica subterana in loc pana la deviere.
PICT0017.JPG
PICT0018.JPG
PICT0019.JPG
PICT0020.JPG
PICT0021.JPG
PICT0022.JPG
PICT0023.JPG
Si o vedere de pe partea blocurilor.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Vin 22 Iul 2016, 19:33

Continuarea.
Fişiere ataşate
PICT0026.JPG
La statia DT34 soc si groaza. Dezi accesul ce subtraverseaza strada Pravat nu s-a excavat sub planseu inca... planseul s-a acoperit cu pamant excavat de la canalizare. Totusi este un avans cum lucrarile pe la canalizare trenau pe repaos de multe luni.
PICT0027.JPG
PICT0029.JPG
PICT0030.JPG
Si canalul, chiar in gura strazii Pravat. Murdara treaba...
PICT0031.JPG
La staia Orizont au mai ramas de definitivat cablurile de pe stalpi, inclusiv troleul. In rest totul este in cam gata la nivel de trotuare si carosabil.
PICT0032.JPG
PICT0037.JPG
Inca un slat, la statia Academia Militara, unde se excaveaza cu greiferul la peretii mulati pentru statia electrica subterana.
PICT0038.JPG
PICT0040.JPG
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Lun 25 Iul 2016, 20:48

Se lucreaza... Dar pauzele lungi si dese... cheia marilor succese! :P
Materialele oricum par ca se aduc cu pipeta. La DT34 reusisera sa mai aduca un tronson de pafsin dar nu mai lung de 2 metri.
La Parc de langa blocul (blocurile) delimitate de Brasov-Drumul Taberei-Crinul de Padure, aparent pe acolo va ocoli canalizarea...
Fişiere ataşate
PICT0043.JPG
Crinul de Padure.
PICT0044.JPG
PICT0045.JPG
Pe bulevard... o mica pauza, era o masina de Luxten, probabil s-au nimerit ceva cabluri cu cupa...
PICT0049.JPG
Cu peretii mulati la Academia Militara... alta mica pauza.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 28 Iul 2016, 08:16

Avans extralent.
RD: santul canalizarii a ajuns la jumatatea distantei intre RD104 si RD106, merge deocamdata paralel cu accesul aferent.
VA: continua armarea la accesul TgN, s-a betonat trotuarul in zona accesului dinspre VI, ar trebui sa urmeze niste asfalt, a inceput oricum sa cada din gardul de plasa de sarma. Se mai rade din asfalt si se mai trage o ultima teava la un camin pluvial.
VI: s-au trasat marcajele rutiere. Mai lipsesc din semafoare.
RO: sa cofreaza pentru planseul inclinat de la accesul CH. S-a sapat santul pentru cablarie de-a lungul blocului de 4 etaje de la DT65, cu exceptia zonei accesului de la DT61. Intre DT61 si strada TgN s-a aseaza in sant prefabricatele de beton. Se coboara materiale in subteran.
Parc: se continua sapaturile in afara santierului, in vederea devierii canalizarii, ca o premiera s-a facut penetrarea intr-unul dintre tunelele trase prin statie, este un boltar spart scos la suprafata. Pe toata lungimea statiei acesti boltari vor fi scosi in decursul excavarilor.
DT34: se taraie lucrarile la canalul din zona strazii Pravat.
FAV: a inceput in sfarsit excavarea accesului de pe coltul Medlife, s-au descoperit primele coloane forate. Pe trotuarul opus, unde subtraverseaza accesului, adica la DT22 au inceput asfaltarile. S-a excavat in accesul DT15, pamantul este morman. Lucrarile obisnuite in subteran.
ORZ: La suprafata este liniste totala, mai sunt de transat niste cabluri si putin troleibuz, dar se lasa pe alta data aparent... in rest, lucrari in subteran.
AM: Lucrarile la peretii mulati ai statiei electrice subterane s-au impotmolit. Nimic surprinzator, este un scenariu bine cunoscut si repetat des de circarii implicati in M5. Se motiveaza... utilaje defecte.
Fişiere ataşate
CAM00003.jpg
Parc, se vede boltarul evacuat din subteran.
CAM00006.jpg
DT34
CAM00007.jpg
CAM00008.jpg
Favorit, de pe coltul Medlife, vedere peste strada Sibiu, la accesul DT22.
CAM00009.jpg
CAM00011.jpg
Indreapta mea se excaveaza dupa coronamentul coloanelor forate.
CAM00012.jpg
CAM00013.jpg
CAM00014.jpg
CAM00015.jpg
CAM00016.jpg
CAM00017.jpg
In coltul blocului de la DT20.
CAM00018.jpg
Peste drum pamantul escavat din accesul DT15.
CAM00019.jpg
Academia Militara, interesante stivele de boltari pe care scrie... M4?
CAM00021.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 18:50

Cateva noutati de suprafata.
Fişiere ataşate
CAM00025.jpg
RD, sapaturile pentru devierea canalizarii de la RD3 spre colectorul central din DT. Sapaturile ar trebui sa paraseasca in curand bulevardul si sa coteasca printre blocurile DT104 si DT106, unde sunt defrisati o parte din copaci.
CAM00026.jpg
CAM00027.jpg
CAM00028.jpg
CAM00029.jpg
CAM00031.jpg
CAM00033.jpg
Intre DT104 si DT106.
CAM00034.jpg
Intre DT102 si DT104.
CAM00035.jpg
CAM00036.jpg
CAM00037.jpg
CAM00038.jpg
CAM00039.jpg
CAM00042.jpg
Caminul executat pe colector.
CAM00043.jpg
VA, strat de uzura carosabil incepand de la capat (TgN) si pana in capatul opus al santierului (VI). Inclusiv buna parte din trotuar.
CAM00044.jpg
CAM00045.jpg
CAM00046.jpg
Ultima marturie a unei alte mari devieri de canalizare, care a implicat doua camine, de o parte si de alta a strazii TgN si inca unul pe colectorul de sub centrul bulevardului. Acum ceva vreme.
CAM00047.jpg
Accesul de la strada TgN.
CAM00048.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 18:57

Partea 2.
Fişiere ataşate
CAM00049.jpg
CAM00050.jpg
CAM00051.jpg
CAM00052.jpg
Tot accesul TgN, vazut din partea opusa intrarii.
CAM00053.jpg
CAM00054.jpg
Asfaltul de la VA a lasat neterminat trotuarul de la Favorit, DT22. Dar n-au intrat zilele in sac.
CAM00056.jpg
CAM00057.jpg
CAM00058.jpg
CAM00059.jpg
CAM00060.jpg
CAM00061.jpg
CAM00062.jpg
CAM00063.jpg
O "ciuperca" verde.
CAM00064.jpg
CAM00065.jpg
CAM00067.jpg
CAM00068.jpg
Accesul dinspre VI.
CAM00069.jpg
CAM00070.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 19:05

Partea 3.
Fişiere ataşate
CAM00071.jpg
CAM00072.jpg
CAM00073.jpg
CAM00074.jpg
CAM00075.jpg
CAM00076.jpg
Intersectia DT cu VI.
CAM00077.jpg
Economie de materale la sange...
CAM00079.jpg
CAM00080.jpg
CAM00081.jpg
CAM00082.jpg
Spre Romancierilor.
CAM00083.jpg
Si strada VI.
CAM00084.jpg
CAM00085.jpg
Semafoarele in zare inca inactive. Ne intoarcem in DT.
CAM00086.jpg
Si aici avem marcaje.
CAM00087.jpg
Spre RO.
CAM00088.jpg
Spre VI.
CAM00089.jpg
CAM00090.jpg
CAM00091.jpg
RO. Accesul de la strada CH.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 19:16

Partea 4.
Fişiere ataşate
CAM00092.jpg
CAM00093.jpg
CAM00094.jpg
Tot acces CH, vazut din partea opusa, de la blocul DT65.
CAM00095.jpg
De la DT65... tot descrescator, spre DT61, DT59 s.a.m.d. Cu galeria pentru cabluri, pana la strada TgN (capatul dinspre Parc), unde galeria subtraverseaza spre centrul bulevardului (vezi reportajele anterioare).
CAM00096.jpg
CAM00097.jpg
CAM00098.jpg
CAM00100.jpg
CAM00101.jpg
In zona accesului din dreptul str. Romancierilor galeria pentru cabluri ocoleste accesul, caminul de racord la apa al statiei si condutele aferente.
CAM00102.jpg
CAM00103.jpg
CAM00104.jpg
CAM00105.jpg
CAM00106.jpg
CAM00107.jpg
CAM00108.jpg
CAM00109.jpg
CAM00110.jpg
CAM00111.jpg
Statia Parc. Aici este de notat ca par sa fi fost repornite si epuismentele de la centrala de ventilare, amplasata dincolo de frontonul spre Romancierilor. De asemenea PARE evacuat din subteran un inel complet dintr-unul dintre tunelele executate prin statia ce n-a fost excavata la timp, din multe motive, mai mult sau mai putin realiste: modificare de proiect, subfinantare, neintelegeri pe bani si lucrile executate, devieri de retele intarziate (mai este de deviat canalizare si termoficare). Toate ducand la intarzieri in realizarea structurii de rezistenta a statiei.
CAM00111B.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 19:34

Partea 5.
Fişiere ataşate
CAM00112.jpg
Totusi la acesti boltari dintr-un inel, potential dezgropati din pamant, este un aspect ciudat: sunt foarte foarte curati! Nu arata de fel ca niste boltari "deshumati".
CAM00112B.jpg
CAM00113.jpg
CAM00114.jpg
CAM00114B.jpg
CAM00115.jpg
Sapaturile la canalizare de pe bulevard, avans... mic.
CAM00116.jpg
CAM00117.jpg
Directia de deviere cred ca este clara dupa copacul taiat: spre blocuri.
CAM00118.jpg
Statia DT34, alte lucrari de canalizare amanate, statia este realizata structural dar la toate accesurile sunt diverse chestiuni de canalizare care se rezolva... lent. In imagine, viitoare aiesire din accesul de la strada Pravat (partea complexului).
CAM00119.jpg
Si viitorul camin de sub strada Pravat (in reportajul anterior este pozat de pe partea opusa, acel pafsin cu saci in el.
CAM00120.jpg
CAM00121.jpg
CAM00122.jpg
CAM00123.jpg
Statia Favorit. Coltul Medlife, la accesul proaspat reatacat. Dar nu vad copaci prin zona, nu-mi imaginez care ar putea fi acestia. Poate are legatura cu termoficarea care trebuie definitivata, momentan este la vedere, intre Medlife si cealalta iesire in bulevard a strazii Pravat. Ori daca nu... canalizare.
CAM00124.jpg
CAM00126.jpg
Un alt planseu de acces cu "gol tehnologic" in el. Putul de lift de la DT20 ar putea fi folosit foarte bine in acest scop. Si la oricare statiei la fel .
CAM00127.jpg
CAM00128.jpg
CAM00129.jpg
Peste Strada Sibiu, coltul DT22.
CAM00130.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 31 Iul 2016, 19:42

Partea 6/6.
Fişiere ataşate
CAM00131.jpg
Cum spuneam la pozele de la VA, asfaltul turnat acolo a inghetat asfaltarea la Favorit, DT22-DT20.
CAM00132.jpg
Accesul DT15-17.
CAM00133.jpg
Si un aspect mai putin placut, galeria de prefabricate hidroizolate, cu termoficare in ea, care supratraverseaza accesul DT15-17 a fost decopertata! Doi pasi inainte, unul inapoi. Este acoperita de cateva luni si totusi ceva in neregula, tot la Favorit situatia asta a aparut la termoficare si la DT21-19.
CAM00134.jpg
CAM00135.jpg
CAM00136.jpg
Supratraversarea galeriei de termoficare cu cablurile electrice, la o adancime... discutabila. Bine ca este sub spatiul verde. Zona aleea Poiana Sibiului.
CAM00137.jpg
CAM00138.jpg
Si ultimele doua cadre, acces C de la Orizont, intersectia cu Vasile Milea.
CAM00139.jpg
Si acces A, de la DT10. Acces B nu este fotografiat prea des din motive... NATO. Dar si el este finalizat si acolo este organizare de santier, materiale, containere, etc.The end.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Mie 03 Aug 2016, 23:38

Când au început lucrările la M5, s-a spus că pentru copacii tăiaţi s-au plantat alţii în ,,parcul Politehnicii". Pe lângă faptul că zona respectivă e proprietatea privată a Universităţii Politehnica din Bucureşti, o parte din copaci nu au rezistat prea mult, pentru că Politehnica a defrişat tot spaţiul de lângă Facultatea de Automatică pentru a construi nişte clădiri.

Alţi copaci cică ar fi fost transplantaţi... i-am văzut pe muncitori cum transplantau cu drujbele în remorci de tractor şi pe discriminaţii din jurul Bucureştiului veniţi să îşi transplanteze ceva lemn de foc.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2711
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 04 Aug 2016, 20:10

Azi o zi mai speciala pe la M5, in zona Eroii Sanitari un TBM finalizeaza un tunel spre M1. Implicit n-aveam cum sa ratez ocazia. Dar nu am stat PSS din zona intersectiei Eroii Sanitari cu Elefterie sa fac parte din corul de aplaudaci. Nu-mi sta in obicei. Asa ca m-am preocupat de ceva mai mult decat "oficialitatile" si am vizitat tot cartierul. Data fiin ocazia santierele erau ceva mai animate decat de obicei si s-au refacut marcaje rutiere pe unde erau sterse si lipsa. :twisted: Dar destula vorba, sa mai vedem si imagini.
Fişiere ataşate
CAM00311B.jpg
AM, carcase de armatura pentru pereti mulati ai statiei electrice subterane. Macaraua "s-a reparat", ca doar nu era sa vine inspectia si sa o gasesca in pana...
CAM00312B.jpg
CAM00314B.jpg
CAM00315B.jpg
CAM00318B.jpg
CAM00319B.jpg
CAM00320B.jpg
ORZ, actiunea se desfasoara in subteran, inclusiv la centrala de ventilare din zona benzinariei Petrom, la suprafata atat in dreptul centralei cat si la Milea se trag cabluri prin tubulatura ingropata. S-au repictat trecerile de pietoni in eventualitatea ca vine "inspectia" si pe aici... Ce grijulii sunt.
CAM00321B.jpg
Cablurile de la Milea.
CAM00322B.jpg
Accesul C, Milea.
CAM00323B.jpg
FAV, s-au scos tevi din galeria pomenita in reportajul anterior, la accesul DT15-17. La accesul de vis-a-vis, DT20, forfota mare de oameni ai subteranului.
CAM00324B.jpg
Tot la accesul DT15-17 a venit armatura pentru radier si pereti casetati
CAM00325B.jpg
CAM00326B.jpg
CAM00327B.jpg
CAM00328B.jpg
La accesul DT 21 in sfarsit o miscare noua, se aduc din armaturile pentru coloane forate depozitate alandala pe bulevard. Cloanele astea forate vor veni la subtraversarea strazii Sibiu, DT21-23.
CAM00329B.jpg
Accesul DT21 vazut de peste strada, de la DT23, unde va trebui sa ajunga subtraversarea.
CAM00330B.jpg
Tot pe coltul DT23 vedere spre Medlife, unde traversam.
CAM00331B.jpg
La Medlife o supriza placuta, la reportajul trecut erau asezate cofrajele pentru planseul superior, acum nu numai ca s-a armat dar s-a si betonat.
CAM00332B.jpg
CAM00333B.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 04 Aug 2016, 20:25

Partea 2, suntem inca la Favorit (FAV).
Fişiere ataşate
CAM00334B.jpg
Coltul DT22 (de unde exista subtraversarea la Medlife, DT24 cum ar veni) e aproape gata.
CAM00337B.jpg
CAM00338B.jpg
CAM00371B.jpg
Sa vedem si zona DT22.
CAM00372B.jpg
CAM00373B.jpg
CAM00374.jpg
CAM00375B.jpg
CAM00376B.jpg
CAM00377B.jpg
CAM00378B.jpg
CAM00379B.jpg
Spre DT20.
CAM00380B.jpg
Si vedere peste bulevard la DT19-21.
CAM00381B.jpg
O privire spre intersectie si traversam la DT19, ca sa vedem ce s-a mai intamplat in spate, unde era un mare sant pentru canalizare in allea Haiducului.
CAM00382B.jpg
In spate la DT19-21, vedere din aleea Haiducului. S-a refacut parcarea si aleea. Cam rasol pe la borduri, unele sunt sarite, altele scufundate, altele strambe... Dar nu ne batem capul prea tare, sunt chestiuni mai interesante. Mergem la DT34.
CAM00339B.jpg
La DT34, in sfarsit o noutate, la accesul DT35 avem un incarcator frontal cu o miniforeza in spate (pentru coloane forate la acces) si o palnie de turnare plus un palfinger pentru manevrat carcase de coloane. Deci se preconizeaza reluarea lucrarilor la acces.
CAM00340B.jpg
CAM00341B.jpg
Peste drum, la accesul de la strada Pravat... o echipa de "inspectori" rataciti din cohorta de la Eroilor (inclusiv presa si toate cele)! Nu-i vedeti sunt dincolo de excavatorul care sapa in groapa umpluta cu... materie maro de canalizarea incompleta pozata in reportajul anterior.
CAM00342B.jpg
Evident si pe aici s-au refacut marceje, sa vada ochiul "inspectorilor".
CAM00343B.jpg
Mergem mai departe, un punctul de maxim interes, mijlocul Magistralei cum ar veni, statia Parc, nod intermodal cu tramvaiul 41, vvitoare conexiune cu o potentiala magistrala circulara (prin 2100 sau cand s-o executa ea). Pe partea cu blocurile... a inceput sapatul pentru canalizare. In zona de bulevard au lasat-o moarta, probabil ca au dat de colector si... cam atat putea face pentru moment.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 04 Aug 2016, 20:41

Partea 3.
Fişiere ataşate
CAM00344B.jpg
Suntem inca la Parc, la blocuri.
CAM00345B.jpg
Pamant excavat pentru canalizare
CAM00346B.jpg
Si pamant excavat din statie!, pleaca cu basculanta.
CAM00347B.jpg
CAM00348B.jpg
La centrala de venitlare de langa parc pare ca se reia lucrul.
CAM00349B.jpg
O sa facem un mic ocol plecand de aici de la Parc (ocolim Romancierilor, pe partea cealalata a parcului) si mergem la Raul Doameni, RD.
CAM00350B.jpg
La RD inca se lucreaza exclusiv la devierea canalizarii. Dar am venit rapid din cauza unei informatii parvenite, ca este mult zgomot (deci lucrari potential interesante). Sa vedem de la ce.
CAM00352B.jpg
CAM00353B.jpg
Siiii.... zgomotul vine de la un excavator pe care il chinuie operatorul sa smulga un panou foarte intepenit de la o sprijinire de mal. Il smuceste putin cate putin in sus. Daca continua cu tehnologia asta de lucru or sa distruga excavatorul ala. Si nu este doar unul care se ocupa cu asta, sunt doua!
sprijinire-sapatura-simpla-glisanta.jpg
Este vorba de panoul galben inferior.
CAM00355B.jpg
Ma rog... merge mai departe...
CAM00356B.jpg
Mai departe, adica la VA.
CAM00358B.jpg
Betonare in desfasurare le acces TgN.
CAM00359B.jpg
N-am pozat dar la accesul dinspre VI a inceput sa cada gardul de plasa sudata. Adica se va reda circulatiei trotuarul, pe model Orizont.
CAM00360B.jpg
Mai departe... o informatie interesanta, in zona trecerii de pietoni de la intersectia DT cu VI. Pe interiorul curbei vine acusica santul pentru galeria de cabluri dinspre Romancierilor spre VA (la reportajul anterior il vedeati ajuns pe la DT65, adica acces Cetatea Histria de la Romancierilor).
CAM00361B.jpg
Traversam spre VI.
CAM00362B.jpg
O ultima vedere cu zona statiei VA.
CAM00363B.jpg
Ultimul gol tehnologic (cel mare) de pe galeria de legatura in ramificate a magistralei cu statia si depoul VI.
CAM00364B.jpg
CAM00365B.jpg
In zona Dealul Macinului se betoneaza printr-un acces.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Joi 04 Aug 2016, 20:45

Partea 4/4.
Fişiere ataşate
CAM00366B.jpg
Strada Dealul Macinului.
CAM00367B.jpg
Tot inainte spre VO.
CAM00368B.jpg
CAM00369B.jpg
Euroconstruct mai are de montat niscaiva gardut din asta de-l lor, "marca inregistrata". Adica pe la toate lucrarilor lor se regaseste, vezi Rebreanu.
CAM00370B.jpg
Si am ajuns la VO, traversand. The end.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Statia Raul Doamnei.

Mesajde 133 » Dum 07 Aug 2016, 13:39

Pentru ca azi e ziua portilor deschise la M4... noi insistam la portile inchise sau inca neconstruite de la M5. :lol:
Fişiere ataşate
CAM00525b.jpg
O luam pe indelete de la RD, unde s-a pregatit cotul pentru directionarea canalizarii printre blocurile DT104 si DT106, cu destinatia RD5-7.
CAM00526b.jpg
CAM00527b.jpg
CAM00528b.jpg
CAM00529b.jpg
CAM00530b.jpg
CAM00531b.jpg
CAM00532b.jpg
Sa vedem daca reusesc sa nimereasca cu canalul fix in bec. Am asteptari mari in privinta asta...
CAM00533b.jpg
In usa blocului DT104, cu inaintare spre DT102.
CAM00534b.jpg
CAM00535b.jpg
CAM00536b.jpg
Caminul de pe colectorul central de sub DT, finalizat si acoperit.
CAM00537b.jpg
CAM00538b.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Statia Valea Argesului.

Mesajde 133 » Dum 07 Aug 2016, 13:46

VA.
Fişiere ataşate
CAM00540b.jpg
CAM00539b.jpg
CAM00541b.jpg
Accesul TgN.
CAM00542b.jpg
CAM00543b.jpg
CAM00544b.jpg
CAM00545b.jpg
CAM00546b.jpg
CAM00547b.jpg
Avem cale libera la totuar.
CAM00548b.jpg
CAM00549b.jpg
CAM00550b.jpg
CAM00551b.jpg
CAM00552b.jpg
CAM00553b.jpg
CAM00554b.jpg
CAM00555b.jpg
CAM00556b.jpg
CAM00557b.jpg
CAM00558b.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Interstatia VA-RO.

Mesajde 133 » Dum 07 Aug 2016, 13:56

Plecam de la accesul spre intersectia cu VI pe curba interioara a bulevardului, spre RO.
Fişiere ataşate
CAM00559b.jpg
CAM00560b.jpg
CAM00561b.jpg
CAM00562b.jpg
CAM00563b.jpg
La intersectia DT cu VI.
CAM00564b.jpg
CAM00565b.jpg
In statia autobuzelor... a ajuns ingradirea pentru galeria cablurilor. De aici mai departe spre VA in schimb sunt multe masini nemiscate pe trotuar.
CAM00566b.jpg
Noi mergem mai departe spre RO.
CAM00567b.jpg
CAM00568b.jpg
CAM00569b.jpg
CAM00570b.jpg
CAM00571b.jpg
CAM00572b.jpg
CAM00573b.jpg
Sii.... galeria face slalom pe trotuar ocolind masinile abandonate. Ce or sa ne mai injure urmasii...
CAM00574b.jpg
CAM00575b.jpg
CAM00576b.jpg
CAM00577b.jpg
CAM00578b.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Următorul

Înapoi la Metrou

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron
Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005