Pagina 1 din 1

Federatia Rusa

MesajScris: Vin 22 Mar 2013, 22:11
de mi.tudor
Salutare, are cineva niste link-uri(nu wikipedia)/documentatie/planuri chiar petru o eventuala macheta , despre trenurile de tip vechi care circula in metroul din Moscova?
Si daca nu ma insel, aceleasi tipuri de trenuri circula si in metroul din Budapesta?

P.S: Am jucat de curand Metro2033 si m-au fascinat :D

Re: Metrou Moscova

MesajScris: Sâm 23 Mar 2013, 02:53
de Dr2005
Probabil te referi la 81-717, astea circulă şi la Moscova şi la Budapesta (şi la Praga şi prin alte locuri). E vorba de garnituri produse de MetroVagonMaş, uzină fondată la 1897: http://www.metrowagonmash.ru/eng/produc ... /81-717-5/

O fişă tehnică cred că e greu de găsit, dar nu strică a se căuta printre site-urile ruseşti, precum http://vagon.metro.ru/passenger/81-717.html

Moscova transport public terestru

MesajScris: Joi 18 Dec 2014, 21:14
de ADY881
Primaria Moscovei a cumparat 100 de autobuze Mercedes Conecto (produse in Turcia).
Imagine

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Joi 01 Ian 2015, 12:57
de ADY881
In timp ce la noi min.Transporturilor + metrorex inventeaza apa calda (vor sa faca linia de metrou intergalactica M6), in Moscova (cu tot cu regimul care este) au cumparat noi trenuri pentru Aeroexpress. Da, ei deja au trase liniile de CF pana in terminalele celor 3 aeropoarte.
Trenurile sunt elvetiene Stadler si ele vor fi asamblate in noua fabrica Stadler din Belorusia.
Imagine
Precum se vede vor fi rame cu etaj.

Interiorul este impecabil
Imagine

Exista platforma pentru persoane deficiente locomotorii (pentru ca ele sa aiba acces in WC-urile ramei).
Imagine

WC
Imagine

Clasa I (business, bosilor, bosuletilor, VIP sau cum ar mai fi zis pe la noi)
Imagine

Imagine

Nivelul intremediar ale vagoanelor (sunt situate la extremitatile fiecarui vagon)
Imagine

Locul de munca al "soferului"
Imagine

Viteza maxima pentru aceste rame va fi de 160kmh
Imagine

Poza din depoul din Moscova
Imagine

Echipa companiei Stadler(Elvetia) si rusii de la Aeroexpress(Rusia)
Imagine

Ramele noi vor ajunge in exploatare in vara anului 2015
Imagine

Mi-e jena ca in o tara in care exista un regim cu tedinte dictatoriale se pot face lucruri bune, de bun simt, iar la noi dita mai tara membra UE... NATO.... avem DNA-uri ..... justitii reformate si indepentente avem proiecte aberante de tipul M6 sau Pasajul Piata Presei Libere.

Sursa imaginilor:http://kronos.livejournal.com/122139.html

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Joi 01 Ian 2015, 15:51
de Dr2005
Începând cu data de 1.01.2015, în Federaţia Rusă este interzis importul de mijloace de transport în comun, autoutilitare (şi o groază de alte produse), conform Decretului 656/2014, pentru ,,protejarea economiei naţionale" (vi se pare cunoscută motivarea?). Sunt scutite de această prevedere produsele fabricate de societăţi cu capital majoritar rusesc, precum şi cele fabricate în ,,Uniunea Vamală" - Belarus şi Kazahstan.

Cu trenurile astea au noroc, fiind produse în Belarus. Dar contractele cu PESA şi Mercedes Turk sunt puse serios sub semnul întrebării. Din toată afacerea asta, însă, Alstom scapă, având o asociere cu un producător rus... cu care a reuşit să piardă contractul pentru tramvaie noi în Moscova (dar mai mult ca sigur îl va primi acum, din lipsă de altceva).

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Joi 01 Ian 2015, 15:54
de Alexandru
Motivarea este o chestiune geopolitica si face parte din razboiul sanctiunilor economice intre SUA/UE si Federatia Rusa.

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Vin 02 Ian 2015, 11:36
de ADY881
Exact este pura geopolitica, presupun ca anume din cauza asta Stadler a facut in Belorusia fabrica noua, deoarece Rusia este o piata mare, desi si direct in Belorusia sunt deja trenuri Stadler (am o impresie ca chiar rame elvetiene fac curse pana in areroport, DA, iar o tara cu democratie mai putina aplica solutii mai civilizate decat la noi). Am mai aflat ca Stadler va face o alta fabrica in Azerbaidjan.
Alstom-ul s-a asociat cu cineva din Sankt-Petersburg, unde au reusit deocamdata sa vanda cateva tramvaie noi 100% low floor.
In Moscova a fost interesanta schema cum s-au procurat tramvaiele PESA (poloneze), la licitatie au concurat mai multe firme(inclusiv Alstom-ul), insa licitatia a fost castigata de o firma locala (ascoiata cu PESA), care va asigura mentenanta tramvaielor in Moscova.
Ma rog problema principala a Rusiei este faptul ca ea depinde in mare parte de industria petroliera, iar industriile "mai complicate" adica inclusiv producerea acelorasi tramvaie moderne sau rame de trenuri moderne, este subdezvoltata, ei producand niste vehicule pe baza unor tehnologii invechite. Din aceasta cauza cred ca asocierile astea cu producatorii vestici se vor continua (daca Putin nu isi va iesi din minti sa izoleze cu totul tara de vest), cu localizarea partiala a productiei.

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Vin 02 Ian 2015, 22:34
de Dr2005
Rusia are multe fabrici ,,strategice", care produc orice, de la şuruburi la tancuri, mare parte producând şi autobuze, troleibuze şi tramvaie după diferite licenţe obţinute pe căi mai mult sau mai puţin corecte. Mare parte din aceste fabrici sunt situate în oraşe în care accesul străinilor e interzis, iar cei care au rude acolo pot pătrunde numai după ce îşi lasă toate electronicele (mai ales telefoanele mobile, camerele foto şi dispozitivele audio) la intrare.
Apropo de transferul de tehnologie, la uzinele din oraşul Tver deja au fost construite un prototip de tramvai articulat cu podea joasă şi unul de vagon pe 4 osii cu podea joasă. Asta după colaborarea cu Alstom pentru 71-801 - http://www.tmholding.ru/en/products/tramvai/71_801.html, vagon cu care tocmai au câştigat o licitaţie pentru Sankt Petersburg.

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Sâm 03 Ian 2015, 12:42
de ADY881
Dr2005 scrie: la uzinele din oraşul Tver deja au fost construite un prototip de tramvai articulat cu podea joasă şi unul de vagon pe 4 osii cu podea joasă. Asta după colaborarea cu Alstom pentru 71-801 - http://www.tmholding.ru/en/products/tramvai/71_801.html, vagon cu care tocmai au câştigat o licitaţie pentru Sankt Petersburg.

Asta de fapt este Alstom, ei i-au dat denumirea de tip rusesc, insa el oricum este francez, si din cate stiu se va produce in Sankt-Petersburg. In rest ei poate si fac armament bun, insa TP fac nu prea calitativ (desi sunt low-floor, pot fi doatate cu AC si pot avea motaoare straineze).

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Lun 05 Ian 2015, 04:35
de Dr2005
Sunt un fel de chinezi mai mici, asimilează imediat tot... cam cum făceam şi noi înainte de 1989 (oare de unde ne inspirasem?).

Colegii de pe Transira au făcut o mică statistică referitoare la troleibuzele achiziţionate în Rusia în 2013 şi 2014 - http://transira.ro/bb3/viewtopic.php?f=131&t=5561 Surpriză! Toate (vreo 600 unităţi!) sunt produse în ,,uniunea vamală", mai precis în Rusia şi Belarus. Deci cu troleibuzele s-au scos, autobuze au, de metrouri nici nu mai vorbesc, mai rămâneau tramvaiele... unde şi aici au suficientă capacitate de producţie să le înlocuiască atunci când e cazul, iar acum tocmai asimilează tehnologia de care au nevoie. Alstomul probabil va pleca în câţiva ani, dar fabrica respectivă va produce boghiurile alea mulţi ani, la fel cum până în prezent, cam toate tramvaiele produse în Rusia şi Belarus au avut boghiuri de Tatra.

Re: Moscova transport public terestru

MesajScris: Mie 04 Feb 2015, 13:55
de ADY881
In Moscova au introdus pe piata o noua aplicatie geniala pentru "telefoanele destepte", Yandex Transport. Ea iti afiseaza pozitia tuturor vehiculelor in timp real, astfel incat poti sa iti planfici cand sa iesi din casa pentru a reusi la vehiculul necesar (fara sa mai stai sa astepti in statie).
Imagine
Aceasta aplicatie a fost facuta de compania Yandex (Google Mapsul rusesc) care afiseaza prin intermediul Yandex Maps pozitiile vehiculelor de transport public, aceste date sunt oferite de catre compania de stat Mosgostrans (RATB-ul din Moscova)=> in rezultat am primit o aplicatie superba.
Imagine

PS La un moment dat am auzit ca si pe la noi exeprimentau cu o asemenea chestiune cu firma Tom Tom, insa serviciul nu mergea perfect si a fost abandonata ideea (pai ce dracu sa arunce bani pentru RATB, daca poti sa faci un pasaj in PPL).

Sursa imaginilor:http://maxkatz.livejournal.com/373213.html