Metrou la Timisoara?

Metrou la Timisoara?

Mesajde ADY881 » Sâm 03 Ian 2015, 13:40

Metrou la Timisoara sau boala mintala al primarului Nicolae Robu?

Am dat peste o stire BOMBA, soc soc si groaza, primarul Timisoarei Nicolae Robu a intrat in copilarie, de ce aflati mai jos:
Imagine
sursa:http://www.opiniatimisoarei.ro/spicuiri-din-cv-ul-primarului-timisoarei-nicolae-robu-publicat-pe-facebook-mi-se-spune-tata-robu/16/01/2014/

Primăria Timişoara nu renunţă la proiectul celui de-al doilea metrou din ţară
Reprezentanţii CFR susţin însă că resursele companiei nu permit finanţarea unui astfel de proiect
Deşi Primăria Timişoara, conform afirmaţiilor unor consilieri locali, de abia are bani pentru finanţarea proiectelor aflate derulare, nu se renunţă la ideea îngropării liniilor de cale ferată, în paralel cu realizarea celei de-a doua reţele de metrou din ţară. Reprezentanţii CFR spun că au mari dubii legate de posibilitatea finanţării sau cofinanţării unui asemenea proiect din fondurile companiei feroviare, şi spun că singura şansă de materializare ar fi obţinerea unei finanţări europene.

Investiţia, demarată “în curând”
În ciuda constantelor alocări gen “zero lei” pentru investiţiile Timişoarei, la adoptarea bugetului de stat din 2013 şi 2014, conducerea Primăriei Timişoara mai speră în prezumtiva demarare “în curând” a proiectului “celui de-al doilea metrou din ţară”, care se intenţionează să se realizeze în oraşul de pe Bega, odată cu îngroparea liniilor CFR.
Teoretic, se stă foarte bine, în sensul că deja se fac publice date concrete legate despre acest proiect, care nu se ştie dacă va fi materializat vreodată.
Conform declaraţiilor primarului Nicolae Robu, linia de metrou va avea o lungime de opt kilometri şi va lega centrul oraşului de aeroport. Proiectul ar trebui să intre în planul de buget pentru perioada 2014 – 2020. „Asta e soluţia: liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a declarat zilele trecute primarul Nicolae Robu. Acesta pare, însă, să neglijeze particularităţile utilizării unor asemenea utilaje pe plan local, în condiţiile în care terenul este mlăştinos, iar săparea pe sub zona de clădiri istorice le-ar putea şubrezi, dat fiind că sunt poziţionate pe piloni de lemn.
Ce e şi mai ciudat este că, deşi se dă ca aproape sigură demararea proiectului, încă nu a existat o discuţie clară, de principiu, cu reprezentanţii CFR, în urma căreia să fie stabilite detaliile unei asemenea investiţii, să fie lămurită partea legată de finanţare şi, mai important, să se precizeze dacă un asemenea proiect are măcar o şansă cât de mică să devină realitate.
Am văzut în presă informaţii mai mult legate de ce se doreşte să se realizeze cu acest proiect de îngropare a liniilor CFR din municipiu. Fără îndoială, realizarea unei astfel de investiţii ar fi extrem de benefică pentru oraş. Însă CFR nu are deocamdată bani pentru finanţarea unui astfel de proiect, în condiţiile în care, cu fondurile existente, trebuie realizate reabilitări la nivelul infrastructurii feroviare existente. Şi nu cred că Primăria Timişoara, cu toată bunăvoinţa, ar avea puterea să realizeze o asemenea investiţie din bugetul local. Singura şansă de realizarea a unui asemenea proiect ar fi doar atragerea de fonduri europene”, declară inginerul Ion Alexandru Simu, noul director al Regionalei CFR Timişoara.

Sursa:http://timpolis.ro/primaria-timisoara-nu-renunta-la-proiectul-celui-de-al-doilea-metrou-din-tara/

Imagine
sursahttp://metropotam.ro/La-zi/linia-de-metrou-din-timisoara-va-avea-o-lungime-de-8-kilometri-art8241925638/

Se spune ca in multe tari bananiere capitala mereu da tonul in orice, DA s-a confirmat, tampenia din capitala a ajuns direct la Timisoara. Acum astept proiecte de metroaie in Vaslui si Baicoi, daca se poate un sistem comun pe sub muntii Carpati cu statie intermediara la Fundulea.
Avatar utilizator
ADY881
 
Mesaje: 43
Membru din: Sâm 04 Ian 2014, 22:18

Re: Metrou la Timisoara?

Mesajde Dr2005 » Lun 05 Ian 2015, 04:28

Nu ştiu dacă să râd sau să plâng...

Nici măcar în URSS, care avea curent gârlă şi forţă de muncă ieftină, nu s-au construit metrouri în oraşe cu mai puţin de 1 milion de locuitori.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2705
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei


Înapoi la Judeţul Timiş

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005