Cazurile de coruptie la nivelul Capitalei

Discuţii generale despre municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov

Cazurile de coruptie la nivelul Capitalei

Mesajde Alexandru » Lun 27 Oct 2014, 14:11

Si uite ca urmeaza si Doctorul de la Bucuresti.sa fie curtat de DNA.

Primarul capitalei, Sorin Oprescu, este investigat de DNA într-unul dintre cele mai complexe dosare de corupţie din istoria Bucureştiului. O reţea uriaşă de firme şi persoane, cu deja binecunoscutele off-sho-uri în prim-plan. Şi, ca un făcut, la fel ca în cazul Hrebenciuc, tot cu fiul la înaintare.

Sursele noastre vorbesc despre un prejudiciu de peste 150 de milioane de euro. Rezultat din licitaţii trucate, lucrări executate doar pe hârtie, contracte la suprapreţ cu spitalele şi instituţiile de cultură.

Tot sursele noastre spun că angajaţii primăriei capitalei au încercat să înlocuiască unităţile de la calculatoarele unde se aflau datele despre licitaţii, dar şi că Oprescu a scăpat în urmă cu o lună şi jumătate de reţinere datorită unei cârtiţe din DNA.

http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/oprescu-si-a-pus-ceasul-sa-sune-la-ora-6/_252440.html

ADMIN: In acest topic, se discuta strict cazurile de coruptie care au prejudiciat Municipiul Bucuresti. Nu se accepta discutii rezultate din simpati politice. Multumim.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Cazurile de coruptie la nivelul Capitalei

Mesajde Alexandru » Dum 04 Ian 2015, 18:32

Sorin Oprescu vrea sa defriseze 57 de hectare din Padurea Baneasa pentru un mega-tun imobiliar

Sorin Oprescu, primarul inca necalcat de DNA al Capitalei, (din motive pe care le putem intui) pregateste un megatun imobiliar in zona de nord a Capitalei. Mai precis, Oprescu urmareste sa defriseze nu mai putin de 57 de hectare din padurea Baneasa pentru constructia ulterioara a unui mega-ansmblu rezidential. Schema jafului nu este nici pe departe noua sau foarte subtila, fiind de notorietate interesul crescut al “investitorilor” apropiati coruptilor care s-au perindat pe la Primaria Capitalei pentru padurea Baneasa. Un astfel de megaproiect realizat prin defrisarea barbara si ilegala a padurii Baneasa este complexul rezidential “Stejarii”, dezvoltat de “omul de afaceri” Ion Tiriac, langa care a aparut apoi si noua ambasada a Statelor Unite in Romania, dar si ansamblul rezidențial Baneasa al lui Puiu Popoviciu.

Potrivit site-ului sursazilei.ro, Primaria Municipiului Bucuresti a aprobat finantarea cu 5,63 milioane de lei a unui asa-numit “studiu de extindere” a Gradinii Zoologice Baneasa. Alocarea bugetara este cu atat mai bizara cu cat Primaria Capitalei si-a rectificat negativ bugetul taind nu mai putin de 720 de milioane de lei. Cu toate ca s-au luat bani de la subventia pentru caldura si de la investitiile in strazi si pasaje rutiere, Oprescu a gasit, totusi, fonduri pentru asa-numitul proiect de extindere a Gradinii Zoologice, aparent o adevarata tichie de margaritar pe capul sau plesuv. Insa, doar aparent…

Firma care va realiza proiectul de extindere a Zoo Băneasa a fost desemnată în urma unei licitaţii restrânse accelerate, organizată de Administraţia Grădina Zoologică şi câştigată de asocierea formată din CMS Internaţional INC, Wilmotte& Associes, Maguari–One Zoo Consultans, altminteri sigurul ofertant.

Interesant este faptul ca proiectul a fost atribuit in urma unei “licitatii restranse accelerate (sic!)” cel mai probabil inainte de alegerile prezidentiale care, stupoare maxima, nu au fost castigate de Victor Ponta (in concluzie, nici seful DNA si nici Procurorul General nu vor fi numiti de Victor Ponta, spre dezamagirea lui Sorin Oprescu). In acest context, este cu atat mai interesant de aflat cum va evolua aceasta mega-teapa in noua configuratie politica.

Ceea ce este cu adevarat halucinant si da amploarea tunului imobiliar pe care se pregateste sa-l dea Oprescu este faptul ca suprafata Gradinii Zoologice Baneasa va fi extinsa cu nu mai putin de 57 de hectare!!!??, de la doar 6 hectare (cat ocupa in prezent) la 63 de hectare!!!, potrivt b365.ro.

Cu alte cuvinte, daca este sa ne luam dupa caietul de sarcini, Sorin Oprescu este un mare iubitor de animale si doreste sa extinda habitatul bietelor necuvantatoare de la suprafata meschina de astazi, pana la un teren demn de un parc natural din Africa.

Numai ca, dupa trecerea unei bune parti din padurea Baneasa in proprietatea Primariei Capitalei/ Gradinii Zoologice, cel mai probabil, terenul va fi concesionat intr-o forma sau alta, imediat dupa defrisare, marilor rechini imobiliari. Graba lui Oprescu este cu atat mai mare cu cat, o buna parte din Padurea Baneasa a fost deja “retrocedata” catre tot felul de personaje dubioase, in baza unor “acte” la fel de dubioase.

Proiectul de extindere a gradinii zoologice prevede ca firma de consultanta stabileste zona extindere şi de asemenea, numărul de animale, iar banii pentru consutanta si proiectare vin de la bugetul Primariei Capitalei.

Proiectul extinderii grădinii zoologice în Pădurea Băneasa este privit cu suspiciune de activistii de mediu.

Potrivit lui Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica, asupra Grădinii Zoologice de la Băneasa s-au pus constant presiuni “imobiliare”, în prezent, “grija” faţă de animale este speculată pentru a justifica un nou tun pe bani publici.

După ce în zona Băneasa au început să se construiască masiv vaste suprafeţe de vegetaţie fiind defrişate pentru a face loc cartierelor rezidenţiale, au început şi presiunile mafiei imobiliare. Potrivit lui Dan Trifu, s-au făcut presiuni pentru falsificarea anumitor documente, astfel încât gradina zoologică să fie desfiinţată, căci mirosul animalelor deranja.

Cum acest demers a eşuat, s-a încercat inclusiv relocarea grădinii la coada Lacului Morii, pe un teren aparţinând Primăriei Chiajna, însă proiectul a fost contramandat, graţie organizaţiilor de mediu care au explicat că relocarea va pune în pericol unele animale, recrearea habitatului în care acestea să îşi ducă viaţa putând dură şi 20 de ani.

De bine ce a rămas pe loc, neatinsă de atacurile rechinilor imobiliari, Grădina Zoologică a devenit un punct de interes numai bun de speculat. Primăria Capitalei a anunţat extinderea grădinii zoologice în Pădurea Băneasa, pe o suprafaţă de 57,2 ha, idee nu foarte agreată de ONG-uri.

Estimarea iniţială a contactului pentru realizarea proiectului Bioparc, care include „Planul colecţiei de animale, master plan şi arhitectură specifică zoo” era de 5,645 milioane de lei, iar asocierea CMS Internaţional INC, Wilmotte& Associes, Maguari–One Zoo Consultans, a câştigat licitaţia cu 15.000 de lei mai puţin faţă de evaluarea specialiştilor din PMB. Aşadar, Primăria Capitalei, prin Adminstraţia Grădina Zoologică, va plăteti 5,63 milioane de lei pentru proiect.

– determinarea, prezentarea şi proiectarea generală a zonelor şi a habitatelor propuse a fi create în cadrul Bioparcului prin raportare la specificul zonei şi a animalelor incluse, la planului de vegetaţie adaptată pentru zona propusă

– descrierea şi proiectarea generală a planului de circulaţie al vizitatorilor şi personalului

– descrierea şi proiectarea generală a zonelor de intrare – ieşire prin identificarea, descrierea şi proiectarea tuturor elementelor componente şi a parcării.

– identificarea, prezentarea şi proiectarea generală a facilităţilor pentru vizitatori – construcţii şi zone destinate vizitatorilor şi a zonelor administrative.

– elaborarea Planului Colecţiei de Animale – identificarea şi prezentarea animalelor din punct de vedere al comportamentul social al animalului, adaptabilitatea acestuia la mediul amplasamentului, şi conservarea speciilor care vor fi incluse în cadrul Bioparcului.

Deşi crearea, pentru animale, a unui habitat cât mai aproape de cel natural este un deziderat pe care ecologiştii îl aprobă fără rezervă, extinderea Zoo în pădurea din faţa ei nu este privită cu ochi buni. Pe terenul alocat proiectului vor fi amenajate nu doar habitate pentru animale, ci şi unităţi de cazare pentru vizitatori, unităţi de alimentaţie publică, spaţii de agrement, tiroliene etc., care ar urma sa ocupe nu mai puţin de 25.000 mp.
De altfel, dacă ne uităm la cifre, transformarea Pădurii Băneasa în Bio Park Zoo pare mai degrabă o afacere decât un proiect care să pună preţ pe binele animalelor.

Din 104 milioane de euro, cât va costa proiectul, doar 47 de milioane de euro sunt destinaţi amenajării terenului şi creării habitatului necesar fiecărei specii. În rest, 4 milioane de euro merg în proiectul tehnic, 28 de milioane de euro vor fi băgaţi în utilităţi, instalaţii, căi de acces, infrastructură etc. (de care vor beneficia finalmente dezvoltatorii imobiliari din zonă), iar alte 20 de milioane vor fi alocate construiri de spaţii administrative, logistice şi medicale, toate aceste obiective care ţin de orice numai de protecţia animalelor nu.

Desigur, pentru construirea acestora vor fi tăiaţi nenumăraţi copaci.

Potrivit cotidianului Puterea, atractivitatea apartamentelor de lux din Băneasa a crescut rapid odată cu veştile despre Bio Park, iar terenurile proprietate privată din împrejurimi au început să se vândă odată cu promisiunea tacită a Primăriei Capitalei de a dezvolta infrastructura din zonă, pe bani din fonduri structurale.

Conform informațiilor furnizate de Direcția Silvică Ilfov-București, fondul forestier din Băneasa ocupă o suprafață totală de 1.297 de hectare, din care pînă în momentul de față au fost retrocedate 789 de hectare. Ceea ce nu înseamnă că cele 508 hectare rămase în proprietatea statului sînt puse la adăpost. O parte din suprafață este în curs de retrocedare.

http://www.badpolitics.ro/sorin-oprescu-vrea-sa-defriseze-57-de-hectare-din-padurea-baneasa-pentru-un-mega-tun-imobiliar/
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Cazurile de coruptie la nivelul Capitalei

Mesajde Alexandru » Vin 30 Ian 2015, 15:36

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe Viorel Popescu, fost director RATB, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Fost+director+RATB+retinut+de+DNA
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Cazurile de coruptie la nivelul Capitalei

Mesajde 133 » Sâm 03 Sep 2016, 15:16

Uite ce mai gaseste un ochi ager prin Bucuresti (Pantelimon)... Sau ma rog, nici nu trebuie sa fii ager sa-ti atraga ochiul o masina cu doua permise in parbriz.
O fi ok...? Asocierea aia insiruita, din stanga, cred ca se stie, sau sper ca se stie, ca este de la M5.
Fişiere ataşate
CAM02466.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
Purcelul mov presedinte = inflatie 500%
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 5089
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04


Înapoi la Discuţii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005