Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Despre metroul bucureştean

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Mar 15 Sep 2020, 17:17

Au fost, de fapt, 3 inaugurări:
- pentru Iohannis şi Orban + Bode şi Scrioşteanu + SPP + puţină presă, bine controlată înainte: ora 12:00, Eroilor
- pentru angajaţii Metrorex, ai constructorului şi furnizorilor, ai Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ai celorlalte societăţi şi instituţii feroviare: ora 13:30, Academia Militară
- pentru muritorii de rând: ora 14:00 la toate staţiile.

Primele trenuri regulate au plecat la 14:00 de la captele de secţie, până atunci au fost doar 2.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2232
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Mar 15 Sep 2020, 17:18

Astăzi şi doar astăzi, circulaţia pe M5 este gratuită şi se pot face filmări şi fotografii în trenuri şi staţii. La transbordarea de la Eroilor trebuie validate cartele pentru a intra pe restul reţelei.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2232
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mar 15 Sep 2020, 20:16

O singura observatie am, cine a montat macaz la amorsa de la PDT spre inelara/M8/whatever clar este cu capul. Hazardul pandeste.

Am sa astept sa se "toceasca" noutatea (cel putin o saptamana) ca sa pot asculta calatoria in liniste, fara chiraieli, trancaneala si flecareala. Oamenii astia n-au inteles ca dincolo de purtarea mastii si gura tinuta inchisa ajuta la netransmiterea covidului. Si in autobuz si in metrou se urca sa latre in continuu. :evil:

P.S. Daca nu pun plasa definitiva mai repede peste prizele alea de la CV-uri or sa intre mazgalicii pe acolo.

Deci lui Iohanis ii se face inaugurare separata, doar el cu SPP. Pai si ce treaba mai are acest sistem in formula asta de izolare cu poporul care inhabiteaza tara? Nici macar Ceausescu nu ajunsese la un asemenea grad de izolare cand a fost (si a fost!) matrasit. Se repeta serialul Petrov.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mie 16 Sep 2020, 11:20

Miauu... miorlauu... a inceput miauneala pentru M6. Aproape imi dau lacrimile... de ras! Daca graim duios o sa dea cainele din coada, nu pisica.
Eu le sugerez sa se apuce de M5.2, ca au sansa reala sa-l termine in 10 ani.
Daca se apuca de M6 sub 30 de ani nu cred ca or sa-l scoata. Si cu vreo trei milioane de locuitori pe minus.
Preferabil ar fi ca Metrorecs sa cumpere niste automotoare si sa inchirieze ruta de la CFR.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mie 16 Sep 2020, 20:23

Mda... o inspectie ultrarapida Eroilor-Romancierilor, observatii si constatari din mers, o scurta vizita in special spre constatarea functionarii ventilarii. .

1. Arhitectura pare ceva default facuta de AI sau ceva calculator. Impresionant prin dimensiuni si suprafate dar nimic exceptional, spectaculos.
2. Primele seturi de scari rulante la Eroilor 2 doua urca una coboara, al doilea set una urca una oprita una coboara. Luminatoarele ajuta dar noaptea s-ar putea sa fie niste "gauri negre" anoste, nu am sesizat sa aiba ceva iluminat pentru gol, nici macar niste benzi led pe structura metalica. Nu am sesizat o cale de comunicatie pentru calatori cu accesul mic de vis-a-vis de Derby...
3. Pasajul valurit nu mi-a starnit interes din cauza treptelor dinspre statie.
4. De apreciat scarturile minore minimale de la plecare din Eroilor de la oricare peron si la sosirea la oricare peron. Macazele sunt de vis, peste tot, rebrusment, remize, bretele. Sistemul caii de rulare este net peste infrastructura existenta bucuresteana.
5. La Academia Militara s-a finisat in graba pentru deschiderea (electorala). Sunt montate table verzi deschis peste care s-a lipit colant verde inchis care se dezlipeste, la nivelul peronului pe sus mi se pare ca s-a dat si niste vinarom verde inchis... neoanele stau cam in dorul lelii.
6. La Parc DT de asemenea pe la scari niste table ce par a avea colant alb pe ele.
7. Statia Favorit da o impresie de spital incredibila, mult alb si o lumina rece puternica.
8. La Romancierilor "mind the gap" si este un zgomot destul de puternic in capatul spre RD/VI, ventilarea cred si pentru un lucru nou este destul de trist, dar vom supravietui cu ea...
9. CV interstatii au spre tunel "jaluzele" orizontale. In mod normal trecerea prin dreptul lor este insesizabila cu exceptia CV PDT-RO sensul spre RO, care aspira puternic si la trecerea prin dreptul ei fiecare set de usi ale vagonului a fost smucit pe rand spre exterior. Pe la CV DT34-PDT se trece la viteza normala.
9b. Ventilarea este de exceptie (in ansamblu), nu exista curent sesizabil intre Eroilor 1 si Eroilor 2 pe la usile ala, nici spre/dinspre culoarul valurit! E adevarat ca tunelurile au egalizata presiunea prin racordul M1-M5...
10. La intrarea in Academia Militara dinspre Orizont in tunel trenul serpuieste usor pe o distanta de vreo 60 metri si exact la granita statiei flama de intensitate medie pe sina 3-a repetata cu fiecare vagon. De asemnea tot pe interstatia asta un zgomot bizar in rulaj pe o distanta de vreo 50 metri.
11. Pe interstatia Academia Militara - Eroilor2 dupa ce trece trenul de CV de asemenea un zgomot bizar dupa care incep sa se auda sudurile sinei (destul de dese) la trecerea boghiului. Este singurul loc unde am sesizat ca exista aspectul asta.
12. Mic (minuscul de fapt) balans al trenului la intrarea in PDT dinspre DT34.
13. Se dezlipesc abtipildele rosii de pe unele semnalizatoare luminoase ale hidrantilor.
14. Scaunele din statii sunt cam ordinare, din tabla perforata dar nu inconfortabile.
15. N-am studiat ceasoficarea, in schimb sistemul "de predictie" a trenurilor este deja stiutul SolaridiUdine. Care pe sensul spre Eroilor este foarte optimist, arata trenuri la doua minute iar pe sensul spre RD/VI de la Favorit incepe sa arate sigla Metrorex.
16. Am plecat din Eroilor2 pe galben. Conducerea este manuala dar se straduiesc sa emuleze foarte bine automatul. Anunturile sunt din cabina, cu un entuziasm temperat pe care nu cred ca l-am auzit pe alte magistrale. E vorba de un Bombardier din primele, cele fara afisaj cu leduri in vagoane.
17. Incarcarea pe la 18:30 este de vis, loc pe scaun pentru tot poporul.
18. Statiile dese la un moment dat te dezorienteaza dar nimic ce nu va fi depasit odata cu intrarea in rutina.
19. Semnal telefon cel putin Vodafone si Telekom.
20. Ceva civili foarte alerti prin trenuri si prin statii, o paza deosebita de restul retelei, dar altfel nu ar ramane imaculata M5 nici macar o saptamana sa poata sa spuna oamenii ca au prins "lansarea".

Observatii despre M1 si M3.
Merg scarile rulante din pasajul nou spre peron in Eroilor 1.
La 18:15 multa lume la Unirii si Eroilor, trenuri mai dese veneau spre Republica/AS.
Nu am reusit sa zaresc nicio IVA intre Unirii si Eroilor semn ca erau prin alte parti in retea.
La Eroilor sincronizare sadica, trenuri simultan dinspre Militari si Gara.
Mi-e cam groaza sa ma gandesc cum este intre Victoriei si Dristor.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Sâm 19 Sep 2020, 00:16

Eroilor 2 - Valea Ialomiţei şi retur:


P.S.: Am preferat să tai sunetul original, nu avea rost să se audă discuţiile dintre mecanici. Muzica e din lista melodiilor puse la dispoziţie de YouTube Studio.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2232
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Dum 20 Sep 2020, 14:05

Concluzie finala din partea mea: statiile Orizont, DT34, Valea Argesului, au fost amplasate gresit, ele trebuiau sa se numeasca Hasdeu/Kogalniceanu, Cismigiu/Campineanu si Universitate2. Si M5 trebuia sa fie acum la Universitate nu la Eroilor.

Am investit enorm in ultimul deceniu in confortul cartierului mapn in timp ce spre exemplu fostii colosi industriali gen Republica si Faur plus toate imprejurimile au fost deserviti si sunt inca de o singura statie de metrou si aia facuta in bataie de joc, ca si acces, fara nici o scara rulanta. Sau Pipera sau IMGB daca doriti. Sper sa fie mai mult de o lectie invatata din asta.

Pot doar sa sper ca M5 Eroilor-Iancului va fi facut intr-o regie mai putin rigida, in solutia tunele suprapuse acolo unde este atat necesar cat si posibil (si statii cu peroane suprapuse), astfel incat sa nu ne pierdem timpul cu probleme de suprafata ce nu tin de metrou, gen consolidari imobile, exproprieri nefezabile si nerealizabile in timp util.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Lun 21 Sep 2020, 00:25

Ai o obsesie cu MAPN-ul. Tu înţelegi româneşte că singurele blocuri pentru MAPN sunt H-urile amplasate pe Haiducului şi pe Timişoara (între M.R. Marcu şi Vasile Milea)?
Au mai fost F-urile pentru Miliţie şi Securitate (unele la comun pentru ambele, altele doar pentru câte un tip de unitate) - cele din cărămidă, nu replicile din beton ridicate pe la Drumeţul. După aia a dat Tovarăşu' ordin să se facă locuinţe pentru oamenii muncii şi au apărut blocuri obişnuite pentru oamenii de rând, inclusiv destule de confort 2. De fapt, multe sunt identice cu construcţii similare din Titan (cel puţin cele cu 4 etaje) şi din alte zone, fiind proiectate şi executate în aceeaşi perioadă (de exemplu OD-urile se găsesc, cu mici modificări de design, inclusiv prin Ştefan cel Mare). Dacă mai trăia Tovarăşul, mai trântea şi nişte cămine de nefamilişti, confort 3, stil Zăbrăuţi. Nu a mai apucat, a arucat câteva în capătul străzii Romancierilor şi alea au fost, doar că apartamentele au avut noroc să fie vândute chiriaşilor şi să nu rămână ale primăriei sau ale vreunei fabrici falimintare ca cele din Zăbrăuţi.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2232
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Lun 21 Sep 2020, 09:42

O cunostinta a mea MAI sta pe Valea Ialomitei. Hai sa o lasam balta, ca DT nu e chiar ț.ț.m.
P.S. La momentul '89 nu se mai construia confort 3, se trecuse cu minimul la confort 2 cu garsoniera de 23 mp dar cu geam si la baie si la bucatarie si un microbalcon si doua camere erau pe la 43mp. Gasesti destule prin Tei. Dar cam totul pe prefabricate si buna parte din ele rebut de rebut. Plus deja lipsa energiei electrice, apei calde, gazelor si celelalte cunoscute.

Dar astea nu au nici o relevanta. Ramane ideea de baza, tramvaiul e tramvai, metroul e metrou. Sa nu mai facem metrou-tramvai ca n-are rost, Pot doar sa sper ca in functie de realitatile ultimului deceniu sa avem virtutea necesara sa facem tunele intre Eroilor si Iancului decalate mai mult pe verticala si mai putin pe orizontala iar statii la strictul necesar mai mult la conexiunile cu alte magistrale si mai putin in rest.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Mar 22 Sep 2020, 21:37

Gresesc daca extimez ca nu functioneaza nici un lift catre suprafata deocamdata? La RD, la VA, la RO sigur nu. La PDT nema lift... dar a venit o forezuta mica, semn bun pentru coloane forate. La DT34 si FAV... grilajul de la lifturile incluse in accesuri sunt ridicate, dar lifturile nu functioneaza, unele neavand nici butoane.
Cu CV-urile n-au mai miscat nimic in sensul finisarii, n-ar trebui ca panourile alea sandwich sa fie ascunse cu tabla in genul acceselor? La partea superioara au rezolvat temporar neaos... au trantit niste plase de buzau ruginite. De parca alea or sa blocheze curiozitatea vrabiilor si porumbeilor kamikaze.

P.S. La DT 34 lucrarile la termoficare au avariat accesul cu ceva utilaj, probabil in semn de recunostinta fata de toate investitiile masive in radet de cand era Petrov primar. :twisted:
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde Dr2005 » Joi 24 Sep 2020, 21:07

133 scrie:O singura observatie am, cine a montat macaz la amorsa de la PDT spre inelara/M8/whatever clar este cu capul. Hazardul pandeste.

Am consultat planurile din 2012... fix aşa era încă de atunci, cu amorsă de tunel şi linie pentru racord :shock: , nu e o modificare ulterioară.

Să vedem şi câteva trenuri filmate în prima zi:
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2232
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Magistrala 5 - racordul Drumul Taberei (RD-Eroilor)

Mesajde 133 » Vin 25 Sep 2020, 20:11

Azi mica inspectie prin accesuri, se vedem pe viu din "semnalarile" calatorilor...
Cam nasol, pentru o lucrare "noua" de cativa ani...
1. Probleme cu rugina. care iese de pe sub placarile uscate pe trepte.
2. Probleme izolate dar cu tendinta de generalizare cu iluminatul! :shock: :o
3. In accesurile cu doua rulante scara fixa vibreaza sensibil, daca stationezi pe ea te surprinde chiar neplacut.
4. Placarea uscata arata in unele puncte ca o baie cu igrasie, zici ca materialul este poros, permeabil si a absorbit apa.

De notat ca am verificat maxim 2 accesuri la fiecare statie.

https://flic.kr/p/2jLcE9d
https://flic.kr/p/2jLcEim
Fişiere ataşate
P_20200925_180239.jpg
RD.
P_20200925_180254.jpg
P_20200925_180301.jpg
P_20200925_180942.jpg
P_20200925_180956.jpg
P_20200925_181255.jpg
Bonus: se inchide golul de pe galeria spre VI.
P_20200925_181629.jpg
Bonus: soferii au luat in mainile lor problema "opritului interzis", demoland indicatoarele...
P_20200925_182625.jpg
Foreza de la PDT e cam de decor extravagant...
P_20200925_183633.jpg
DT34.
P_20200925_184329.jpg
FAV.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3156
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Anterior

Înapoi la Metrou

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005