Ştiri

Ştiri şi evenimente referitoare la transportul în comun din Bucureşti şi Judeţul Ilfov

Ştiri

Mesajde Alexandru » Lun 31 Dec 2012, 10:12

RATB suplimentează transportul public în noaptea de Revelion

În noaptea de Revelion (31 decembrie 2012/01 ianuarie 2013), Regia Autonomă de Transport Bucureşti va menţine în circulaţie liniile de tramvai 1 şi 41, precum şi cele 24 linii de noapte (http://www.ratb.ro/v_noapte.php).
Tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 15 minute, iar cele ale liniei 1 la 20 minute. De asemenea, pe durata întregii nopţi, autobuzele liniilor de noapte se vor succeda la intervale de 40 minute.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor cultural-artistice dedicate „Revelionului 2013", Brigada de Poliţie Rutieră va restricţiona traficul rutier în următoarele zone ale Capitalei:

- pe Str. Mihail Sebastian, între Str. Samuil Vulcan şi Calea 13 Septembrie, în perioada 29.12.2012, ora 10:00 - 01.01.2013, ora 05:00;
- în Piaţa George Enescu, circulaţia va fi restricţionată pe Cal. Victoriei (între Piata Victoriei si Str. Ion Campineanu), pe Str. Ştirbei Vodă (între Str. Luterană şi Cal. Victoriei), precum si pe Str. George Enescu, Episcopiei, Dem Dobrescu, C.A. Rosetti, în perioada 31.12.2012, ora 20:00 - 01.01.2013, ora 02:00;
- în Piaţa Constituţiei, traficul rutier va fi întrerupt pe Bd. Unirii (între Bd. I. C. Brătianu şi Bd. Libertăţii), pe Bd. Libertăţii (între Bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie), în perioada 31.12.2012, ora 22:00 - 01.01.2013, ora 06:00;

Având în vedere restricţiile de circulaţie din zonele menţionate, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reorganiza traseele liniilor de autobuze, astfel:

Linia 173 va funcţiona pe un traseu modificat, în perioada 29.12.2012, ora 10:00 - 01.01.2013, ora 05:00, de la intersecţia Cal. 13 Septembrie/Str. Mihail Sebastian prin Cal. 13 Septembrie, Şos. Progresului, Cal. Rahovei, Str. Odoarei, urmând apoi traseul de bază.

În data de 31.12.2012, începând cu ora 20:00, liniile de autobuze care au traseu prin zona Piaţa George Enescu vor funcţiona, astfel:Linia 122 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre P-ţa Victoriei, de la intersecţia Str. Ştirbei Vodă/Str. Luterană/Str. I. Câmpineanu, prin Str. Luterană, Str. G-ral Budişteanu, Bd. Dacia, P-ţa Romană, Bd. Lascar Catargiu, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.
Liniile 126, 168, 226 şi 368 vor funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre Piaţa Romană, de la intersecţia Str. Ştirbei Vodă/Str. Luterană/Str. I. Câmpineanu, prin Str. Luterană, Str. G-ral Budişteanu, Bd. Dacia, Cal. Dorobanţilor, Piaţa Lahovari, Str. George Enescu, cu întoarcere prin Bd. Magheru, Bd. Dacia, Str. M. Vulcănescu, urmând apoi traseele de bază.
Liniile 137, 138 şi 268 vor funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre P-ţa 21 Decembrie 1989, de la intersecţia Str. Ştirbei Vodă/Str. Luterană/Str. I. Câmpineanu, prin Str. Luterană, Str. G-ral Budişteanu, Bd. Dacia, P-ţa Romană, Bd. Magheru, Bd. N. Bălcescu, P-ţa 21 Decembrie 1989, apoi traseele de bază.
Linia 300 va funcţiona pe traseul de bază doar între terminalul Clăbucet şi Piaţa Romană. Autobuzele vor întoarce prin Bd. Dacia, Cal. Dorobanţilor, Piaţa Lahovari, Str. George Enescu şi Bd. Magheru.

De asemenea, în perioada 31.12.2012, ora 22:00 - 01.01.2013, ora 06:00, liniile 136 şi N121 vor funcţiona pe trasee modificate, astfel:
Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul C.E.T. Vest Militari şi intersecţia Cal. 13 Septembrie/Str. Izvor, apoi prin Str. Izvor, Str. B. P. Haşdeu, Splaiul Independenţei, (malul drept), cu întoarcere la Podul Izvor, apoi Splaiul Independenţei (malul stâng), Str. B.P.Haşdeu, Str. Izvor, Cal. 13 Septembrie, Şos. Pandurilor, apoi traseul de bază.
Linia de noapte N121 va funcţiona pe traseul de baza între terminalul Zeţari şi Piaţa Arsenalului (intersecţia Cal. 13 Septembrie/Str. Izvor), apoi pe un traseu modificat prin Str. Izvor, Str. B.P.Haşdeu, Splaiul Independenţei până la Piaţa Unirii.

http://www.ratb.ro
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: News

Mesajde Alexandru » Lun 31 Dec 2012, 10:44

Care va fi cel mai nou bulevard in Capitală cu spațiu verde pe linia de tramvai

Lucrările de reabilitare a Bulevardului Liviu Rebreanu, înghețate odată cu venirea iernii, vor crea anul viitor cea mai nouă linie de tramvai "verde" din București.

Între timp, a fost decopertat și asfaltul de pe șosea, iar șinele de tramvai au fost montate, însă peste lucrări și utiliaje s-a așternut zăpada, iar utilajele și materialele zac în hibernare la marginea drumului.

Motivul pentru care nu s-a mai realizat asfaltarea străzii înainte de venirea iernii este faptul că după decopertarea asfaltului inițial s-au descoperit defecțiuni la stratul de bază existent. Astfel, lucrările au trebuit oprite pentru a se identifica noua soluție de remediere pentu a nu fi afectată calitatea noului drum.

Până în prezent, șina de tramvai a fost realizată în proporție de 55%, iar lucrările la șoseaua și trotuare sunt finalizate în proporție de 10% și probabil vor rămâne așa până la primăvară când vremea va permite reluarea lucrărilor.

Șina tramvaiului va fi de tip "green track", suprafața dintre șine fiind acoperită cu pavele pe care va crește gazon. Șina va fi separată de traficul auto și transformată în spațiu verde, mai puțin în stații și în intersecții, unde linia de tramvai va fi înglobată în asfalt. Șinele de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu nu mai fuseseră modernizate din anul 1970, când a fost pusă în funcțiune, iar ultima reparație capitală a avut loc în anul 1985.

Pentru această lucrare au fost deviate mai multe mijloace de transport în comun: traseul liniei de tramvai 19 a fost suspendat, iar traseul liniei 23 a fost deviat, în timp ce traseul unui alt autobuz, 330, a fost deviat din zona unde circula în mod normal pentru a acoperi lipsa tramvaiului de pe Liviu Rebreanu. De menționat aici că după devierea traseului 330, numărul de autobuze de pe Șoseaua Iancului este acum insuficient pentru a prelua numărul de călători la orele de vârf.

Termenul de finalizare al acestui prim tronson din Bulevardul Liviu Rebreanu este noiembrie 2013, potrivit reprezentanților municipalității. Data de finalizare s-ar putea amâna însă dacă proiectul nu reușește nici în 2013 să obțină banii necesari.

Pentru al doilea tronson din Bulevardul Liviu Rebreanu, între dintre Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie cu o lungime totală de 1km, au fost demarate procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare. Începerea lucrărilor va fi însă condiționată de bugetul alocat și de efectuarea exproprierilor necesare pentru lărgirea bulevardului între Barajul Dunării și Bd. 1 Decembrie.

Proiectul de investitie cuprinde reabilitarea stradală, a liniei de tramvai și a trotuarelor și reamenajarea spațiilor verzi pe întreg Bulevardul Liviu Rebreanu.

http://www.b365.realitatea.net
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Vin 04 Ian 2013, 12:42

De ce îngheaţă călătorii în mijloacele de transport RATB

TRAFIC • 04 Ianuarie 2013 - 10:35 • Amalia Balabaneanu

În fiecare an, odată cu apariţia gerului, bucureştenii sunt obligaţi să îndure temperaturile extrem de scăzute din mijloacele de transport în comun. În ciuda faptului că mii de călători tremură zilnic de frig, reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) spun că instalaţia de încălzire funcţionează în toate vehiculele.
ratb_iarna_arhivafoto_ro_12721500.jpg
ratb_iarna_arhivafoto_ro_12721500.jpg (211.93 KiB) Vizualizat de 25135 ori

[Foto: arhivafoto.ro]
Odată cu scăderea temperaturilor, mulţi bucureşteni au început să se plângă de frigul năprasnic pe care îl îndură atunci când circulă cu autobuzele sau tramvaiele RATB. Chiar dacă cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun se confruntă cu această problemă de mai mulţi ani, și în această iarnă abundă plângerile celor care circulă cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele RATB. În ciuda faptului că frigul se simte în numeroase vehicule, reprezentanţii RATB spun că instalaţia de încălzire funcţionează în toate autobuzele şi tramvaiele Regiei.

Surse din cadrul instituţiei îi contrazic însă pe oficialii Regiei şi spun că instalaţia de climatizare nu funcţionează în cazul a 30% - 40% din autobuzele Mercedes Citaro din cauza neîntreţinerii corespunzătoare a instalaţiei (nu s-a completat antigelul în instalaţie ori nu s-au schimbat filtrele). Potrivit aceloraşi surse, căldura nu funcţionează nici în multe tramvaie, din cauza siguranţelor de încălzire arse, care nu au mai fost schimbate.

Oficialii RATB îi contrazic pe călători şi spun că totul merge ca pe roate. "În prezent, toate vehiculele de transport public ale RATB (tramvaie, troleibuze, autobuze) aflate în exploatare au instalaţiile de încălzire-climatizare funcţionale. În cadrul operaţiilor de întreţinere, verificarea şi repararea instalaţiei de încălzire salon reprezintă un capitol prioritar. Regia instruieşte permanent conducătorii de vehicule să verifice funcţionarea instalaţiei de încălzire, iar în momentul în care depistează un defect aceştia au obligaţia să se retragă din circulaţie pentru remediere", au declarat, pentru B365.ro, reprezentanţii RATB.

Întrebaţi de reporterii B365.ro pe ce linii se regăsesc vehiculele cu instalaţia de încălzire defectă, oficialii Regiei au subliniat faptul că "toate vehiculele RATB aflate în circulaţie au instalaţiile de încălzire funcţionale, astfel încât să asigure condiţii de calitate indiferent de liniile deservite, iar prestaţiile de transport public se realizează ţinând cont de condiţiile de confort ale călătorilor şi nu în funcţie de temperatură, condiţii meteo, traseu sau vehicul".

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti spun că temperaturile scad simţitor în mijloacele de transport în comun din cauza opririlor în staţii şi nicidecum din cauza instalaţiilor de climatizare. "Sistemele de încălzire din mijloacele de transport în comun ale Regiei sunt puse în funcţiune atunci când temperatura exterioară coboară sub +5 garde Celsius. Autobuzele Mercedes sunt dotate cu un sistem automat de reglare a temperaturii, setat să pornească atunci când temperatura din salon ajunge sub 24 de grade Celsius. Deşi instalaţia functionează la capacitate maximă în toate vehiculele Regiei, temperatura în salon este scazută uneori, în condiţiile în care toate uşile se deschid, în staţii, la fiecare 2-3 minute", au completat oficialii RATB.

http://b365.realitatea.net/caldura-in-ratb_185994.html
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Stefan Pascu » Dum 06 Ian 2013, 00:11

ANUNŢ PUBLIC

Consiliul General al Municipiului Bucureşti organizează prin Comisia de selecţie desemnată prin Hotărârea CGMB nr. 150/04.09.2012, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti din Splaiul Independenţei nr. 291-293, sector 6 - evaluarea/selecţia prealabilă în vederea desemnării a 6 membri în Consiliul de administraţie la Regia Autonomă de Transport Bucureşti – RATB. , după cum urmează:

- 5 persoane cu experienţă în administrarea/ managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile, din domeniul de activitate al RATB, inclusiv societati comerciale din sectorul privat

- 1 reprezentant al autorităţii tutelare, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti

Evaluarea/selecţia prealabilă se organizează în condiţiile respectării prevederilor O.U.G. nr.109/30.11.2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ale Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Hotărârilor C.G.M.B. aplicabile.

Procedura de evaluare/selecţie prealabilă cuprinde două etape:

- Etapa I – selecţia dosarelor ;

- Etapa II – interviu, pentru candidaţii declaraţi ”admis” după etapa I.

Interviul se va sustine in limba romana.

Criteriile de selecţie sunt :

îndeplinirea condiţiilor de participare, dovedite prin conţinutul dosarului de participare ;
abilităţile de comunicare ;
motivaţia candidatului;
capacitatea managerială.

Condiţii de participare: pentru 5 persoane cu experienţă în administrarea/ managementul regiilor autonome sau societăţilor comerciale

- cunoaşterea limbii române scris şi vorbit;

- experienţă în administrarea/ managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile, din domeniul de activitate al RATB, inclusiv societati comerciale din sectorul privat ,

- studii superioare;

- domiciliul stabil/rezidenta în România;

- capacitate deplină de exerciţiu;

- nu intră sub incidenţa Art. 6 şi Art. 7 din O.U.G. 109 din 30.11. 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice:

- nu face parte din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

Dosarul de participare trebuie să conţină obligatoriu:

Scrisoare de intenţie ;
Curriculum Vitae (model european conform H.G. 1021/2004) ;
Copie după actul de identitate ;
Copii după documentele care atestă educaţia şi pregătirea profesională (diploma de licenţă, master, doctorat şi alte cursuri de specializare/perfecţionare) ;
Documente/adeverinţă în original din care să rezulte experienţa în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat;
Cazier judiciar;
Adeverinţă medicală din care să rezulte capacitatea deplină de exerciţiu;
Copie după carnetul de muncă şi extras REVISAL sau adeverinţă, după caz ;
Declaraţie notarială pe propria raspundere din care să rezulte că în perioada în care a ocupat o funcţie de administrare/management în cadrul unei regii sau societăţi comerciale din domeniul de activitate al regiei autonome, aceasta a înregistrat profit cel puţin pe parcursul unui exerciţiu financiar ;
Declaraţie notarială pe propria răspundere dată în conformitate cu prevederile art. 6 si 7 din O.U.G. 109/30.11.2011 – privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi ale art. 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii;
Declaratie notarială pe propria raspundere din care să rezulte indeplinirea conditiilor prevazute la art.5 alin.2) lit.(c) din O.U.G. 109/30.11.2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice din care să rezulte că persoana participantă la procedura de evaluare/selecţie prealabilă nu este funcţionar public, nu face parte din alte categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

Condiţii de participare: pentru 1 reprezentant al autorităţii tutelare

- cunoaşterea limbii române scris şi vorbit;

- experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al RATB şi/sau în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome.

- studii superioare;

- domiciliul stabil/rezidenta în România;

- capacitate deplină de exerciţiu;

- nu intră sub incidenţa Art. 6 şi Art. 7 din O.U.G. 109 din 30.11. 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice:

Dosarul de participare trebuie să conţină obligatoriu:

Scrisoare de intenţie ;
Curriculum Vitae (model european conform H.G. 1021/2004) ;
Copie după actul de identitate ;
Copii după documentele care atestă educaţia şi pregătirea profesională (diploma de licenţă, master, doctorat şi alte cursuri de specializare) ;
Documente/adeverinţă în original din care să rezulte că are experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome ;
Cazier judiciar;
Adeverinţă medicală din care să rezulte capacitatea deplină de exerciţiu.
Copie după carnetul de muncă şi extras REVISAL sau adeverinţă, după caz ;
Declaraţie notarială pe propria răspundere dată în conformitate cu prevederile art. 6 şi 7 din O.U.G. 109/30.11.2011 – privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi ale art. 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii;

Copiile actelor din dosarul de participare se prezintă însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitate de către secretarul comisiei, sau în copii legalizate

Dosarele de participare se depun până la data de 08.02.2013, ora 16:00, la sediul Primăriei Municipiului Bucuresti, aflat în Splaiul Independentei nr. 291 – 293, sector 6, etajul 5, Direcţia Managementul Resurselor Umane - Secretariatul Comisiei de evaluare/selecţie prealabilă în vederea numirii membrilor Consiliului de Administraţie.

Candidaţii care, conform prevederilor legale, au fost declaraţi admisi după etapa I – Selecţia dosarelor, vor fi anunţaţi cu privire la data, locul şi ora la care va avea loc etapa II – interviu, de către Secretariatul comisiei de selecţie la numărul de telefon precizat în Curriculum Vitae
Stefan Pascu
 
Mesaje: 5
Membru din: Mie 02 Ian 2013, 23:22
Localitate: Bucuresti

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Sâm 12 Ian 2013, 20:30

Începând de azi, 12.01.2013, traseul traseul liniei 162 s-a prelungit de la intersecţia Cal. Giuleşti cu Şos. Orhideelor prin virajul la stânga către Şos. Orhideelor până la terminalul ,,Gara Basarab". Întoarcerea se efectuează prin Şos. Orhideelor, Str. Pascal Cristian, apoi traseul actual până la capătul ,,Magaziile C.F.R. 16 Februarie".
IMG_1685.jpg

IMG_1693.jpg
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Gabi23 » Vin 25 Ian 2013, 01:08

Incepand cu data de 22.01.2013, s-a infiintat statia "Complex Comercial" pe Bd. Constructorilor pentru liniile 162, 163 si N110. Statia este amplasata in zona magazinului Auchan, fiind prevazuta cu alveole. Site-ul oficial al RATB nu s-a mai sinchisit sa anunte modificarea, Seful Serviciului Relatii Publice Constantin Tobescu, fiind foarte ocupat si obosit de munca solicitanta pe care o depunde zilnic :geek:!
8411717017_cee5cf3bbe_o.jpg
8411717017_cee5cf3bbe_o.jpg (128.62 KiB) Vizualizat de 11891 ori
Avatar utilizator
Gabi23
 
Mesaje: 17
Membru din: Lun 31 Dec 2012, 02:37
Localitate: Bucuresti - Sector 6

Re: Ştiri

Mesajde Axel » Vin 25 Ian 2013, 20:40

De cateva zile RATB a infiintat linia de noapte N125 (Complex RATB Titan - via Isovolta - Republica) pe urmatorul traseu:
Bd.Th.Pallady - Sat Catelu(Sos.Libertatii) - Drumul intre Tarlale - Sos.Industriilor - Republica. pentru soferii Autobazei Titan care locuiesc in Cartierul 23 August. :mrgreen:

Statii:

1.Complex RATB Titan: Legatura cu: N111
2.Sat Catelu.
3.Intrare Sat Catelu.
4.C.F.R. Catelu.
5.Isovolta.
6.Fabrica de Oxigen.
7.Sos.Garii Catelu.
8.Catanoaia.
9.Soldat Radu Tina.
10.S.C. Bucur.
11.Sc. Generala 65.
12.Complex Comercial.
13.Grup Scolar Iid. Republica,
14.Republica: Legatura cu: N109
Avatar utilizator
Axel
 
Mesaje: 22
Membru din: Sâm 05 Ian 2013, 23:36

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Mie 30 Ian 2013, 19:29

Curtea de Conturi: Metrorex a umflat artificial costurile Magistralei 5 de metrou

Potrivit raportului de control pe 2011 întocmit de Curtea de Conturi, Metrorex a majorat artificial costul proiectului magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon cu aproape 15 milioane de euro.

Conform raportului de control al Curţii de Conturi, Metrorex este responsabilă pentru majorarea nejustificată a costurilor proiectului magistralei 5 de metrou cu suma de peste 67 milioane de lei prin includerea în total a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

"Efectuarea plăţilor nu a fost realizată în concordanţă cu instrucţiunile BEI - Banca Europeană de Investiţii cu privire la finanţarea cheltuielilor eligibile, costul proiectului (n.r. - magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei - Universitate) fiind astfel majorat artificial cu suma de 67.271 mii lei reprezentând cheltuieli neeligibile ale proiectului", se menţionează în documentul Curţii de Conturi în care se precizează, de asemenea, şi că Metrorex nu a evaluat corespunzător gestionarea fondurilor externe nerambursabile întrucât nu a efectuat misiuni de audit intern privind proiectul de modernizare a metroului Bucureşti.

În urma controlului, Curtea de Conturi a concluzionat că a fost denaturată execuţia costului proiectului magistralei 5 în sensul măririi artificiale a cheltuielilor suportate din proiect, respectiv a cotei de cofinanţare şi a recomandat Metrorex să reactualizeze costul proiectului BEI prin eliminarea cheltuielilor neeligibile.

Raportul Curții de Conturi a fost obținut de money.ro.

Lucrările la magistrala 5 de metrou, în pericol să fie amânate

Potrivit fostului director Metrorex, Gheorghe Udrişte, în prezent parlamentar PDL, pentru magistrala 5 de metrou finanţarea provine din două împrumuturi, respectiv unul de la BEI şi unul de la Banca guvernului Japoniei contractat de guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Finanţelor. "Pentru linia 5 avem două credite unul de 395 de milioane de euro şi altul de 465 de milioane de euro la care se adaugă în parte egală contribuţia statului român", a spus Udrişte în iulie 2012.

Acum, lucrările la magistrala 5 de metrou sunt în pericol să fie suspendate din cauza finanţării insuficiente bugetului de investiţii alocat în acest an de guvernul Ponta. Pentru anul 2013 au fost alocate de la bugetul de stat 200 de milioane de lei pentru proiectul construcţiei liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, dintre care 100 de milioane de lei arierate aferente plăţii datoriilor din 2012, când de asemenea bugetul pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei a fost redus la 178 milioane lei de la 360 milioane lei, printr-o rectificare bugetară. În plus, cu prilejul acelei rectificări, cheltuielile estimate pentru 2013 creşteau de la 300 la 500 de milioane de lei.

"Nealocarea sumelor de bani necesare dezvoltării reţelei de metrou din Bucureşti pe proiectele care sunt în curs de execuţie pune în pericol activitatea şi creează condiţiile pentru ca sute de oameni care lucrează pe aceste şantiere să rămână fără locuri de muncă (...) în prezent pe şantierul din Drumul Taberei şi cel din Bucureştii Noi lucrează câteva mii de oameni în Bucureşti", a declarat recent fostul director general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că peste 500 de milioane de lei ar fi necesari pentru continuarea în ritmul stabilit a lucrărilor la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor şi că a depus un amendament la proiectul de buget referitor la acest fapt.

În replică, actualul şef al Metrorex, Aurel Radu a refuzat să facă precizări cu privire la felul în care ar evolua lucrările la magistrala 5 de metrou în condiţiile unei eventuale subfinanţări. "Nu putem discuta nimic în acest moment, trebuie să aşteptăm ca bugetul să fie aprobat. Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, toată lumea cunoaşte importanţa acestui proiect", a declarat pentru B365.RO Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

Sursa: b365.ro
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Lun 18 Feb 2013, 22:55

Metroul va avea program prelungit joi, când are loc meciul Steaua-Ajax

Metroul va avea program prelungit joi când se dispută partida dintre Steaua Bucureşti şi Ajax Amsterdam, ultimele trenuri plecând de la staţiile capăt de magistrală la ora 1.00.

"Administraţia Metrorex vine în sprijinul publicului participant la returul meciului de fotbal din şaisprezecimile Europa League, dintre Steaua Bucureşti şi Ajax Amsterdam - ce se va desfăşura pe stadionul Naţional Arena - şi anunţă că joi, 21 februarie 2013, trenurile de metrou vor circula după un program prelungit cu două ore, la un interval de aproximativ zece minute", anunţă, luni, directorul general al companiei, Aurel Radu.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 1.00, respectiv ora 1.30 de la staţia Piaţa Unirii 1 şi 2.

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă în 14 februarie, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, iar retursul se dispută joi, la Bucureşti.

http://www.realitatea.net/metroul-va-av ... z2LHoM8C5P
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Vin 22 Feb 2013, 02:51

La meciul de pe Arena Nationala dintre Steaua Bucuresti si Ajax Amsterdam,RATB a luat urmatoarele masuri:
- a suplimentat linile 1, 40, 56, 86, 90, 101, 102, 104, 135, 311, 330, 335
- a pus la dispozitia suporterilor Ajax 10 autobuze cu afisajul Cursa Speciala
- liniile de noapte au circulat la interval de 40 de minute toata noaptea
- a pus in circulatie la finalul meciului 5 troleibuze cu indicativul 70 intre Depoul Vatra Luminoasa si Vasile Parvan si mai multe tramvaie pe liniile 1, 40, 56
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Joi 07 Mar 2013, 19:10

Astazi cu ocazia meciului de pe Arena Nationala a fost suplimentate la schimbul 2 urmatoarele linii: 1, 40, 56, 86, 90, 101, 102, 104, 135, 311, 330, 335.

La fel ca si data trecuta avem un numar de 10 autobuze cu afisajul "Cursa Speciala" pentru oaspetii englezi.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Sâm 16 Mar 2013, 17:20

Metrorex reduce la jumătate investiţiile din acest an

Metrorex a planificat cheltuieli pentru investiţii de 299,7 milioane lei în acest an, comparativ cu valoarea de 779 millioane lei programată în 2012, şi estimează pierderi de 24,8 milioane lei, potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.

Compania estimează în acest an venituri totale de 670,4 milioane lei şi cheltuieli de 695,3 milioane lei.

Bugetul pentru anul trecut, aprobat în martie 2012, a prevăzut venituri şi cheltuieli egale, de 662,6 milioane lei.

Pentru acest an compania a planificat cheltuieli cu bunuri şi servicii de 284,5 milioane lei şi cu personalul de aproximativ 300 milioane lei, informează Mediafax.

Metrorex estimează că va încheia 2013 cu 4.265 de angajaţi, în condiţiile în care bugetul din 2012 prevedea pentru finele anului trecut un număr de 4.628 de salariaţi.

Cel mai mare proiect în derulare al companiei este constricţia construcţia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei, magistrala 5.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după întâlnirea cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, că investiţia va continua cu finanţare asigurată din creditul BEI şi din fonduri guvernamentale, lucrările nefiind oprite în acest moment.

Joi, Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că extinderea metroului Bucureşti, respectiv magistrala 5 de metrou, dar şi segmente de autostrăzi cu finanţare BEI ar putea fi trecute pe finanţare cu fonduri UE, prin cuprinderea ca eligibile în programul operaţional Transport, o decizie a CE fiind aşteptată în următoarele luni.

b365.ro
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Mie 10 Apr 2013, 16:09

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=278

Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier din intersecţia Bd. Dinicu Golescu/ Str. Berzei / Str. Ştirbei Vodă, începând cu data de 11.04.2013, liniile de autobuze 126, 168, 226 şi 368 vor reveni pe traseele de bază, pe sensul spre Eroilor, de la intersecţia Str. Mircea Vulcănescu/Bd. Dinicu Golescu, prin Bd. Dinicu Golescu, Str. Ştirbei Vodă, urmând apoi traseele iniţiale.

--
Văd că lipseşte 178 :shock:
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Joi 11 Apr 2013, 13:18

Deasemenea au desfintat statia "Stirbei Voda" (126, 168, 226, 368),desi nu era vreo problema daca o lasau si pe aia. Si au infintat statia "Piata Sfantul Gheorghe" (381) sens Piata Resita.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Mie 17 Apr 2013, 08:38

E cunoscut faptul că sistemul de taxare nu pre merge şi că personalul de control îşi flutură legitimaţiile cu nemele şi poza acoperite, iar activitatea de control ocoleşte întotdeauna persoanele de etnie rromă, cocălarii şi pensionarii...
Ieri s-a lăsat cu scandal: http://www.b365.ro/scandal-in-tramvai-i ... 89475.html

,,Marţi, călătorii de pe linia de tramvai 32 din Capitală s-au revoltat împotriva unor controlori care au vrut să amendeze două tinere. Fetele nu au putut să-şi valideze cardurile, deoarece aparatul de taxat nu funcţiona corect. Călătorii le-au reproşat controlorilor că şefii RATB şi-au luat stilouri Montblanc pe bani publici, scrie rtv.net.

"Domne, de la momentul ăla în care fetele au vrut să tasteze...Am văzut cum aţi chemat imediat colegele, hai pe ele! Pe ele, grămadă. Dar ce, eu sunt prost? Am trăit degeaba pe pământul ăsta şi îmi creşte părul aşa, aiurea? Îşi iau salarii pe banii mei. Şi ăia şi-au luat numai Montblanc-uri de 500 de euro pe banii mei! Directorii voştri", a reproşat un călător controlorilor.

Călătorii s-au enervat pe cele trei angajate ale RATB pentru că nu au vrut să înţeleagă că aparatul de taxat nu mergea. Mai mult, acestea au refuzat să se legitimeze.

"Numele, doamnă, cum vă cheamă? Doamnă, nu aşa, cum vă cheamă? Popescu, cum...trebuia să se vadă numărul de legitimaţie. Vă este jenă să vă daţi numele? Să spuneţi că mă numesc Popescu, Băsescu. Pe banii mei ai salariu. Vreau numărul de legitimaţie, vă rog, e dreptul meu. Eu v-am dat biletul", a mai pus bărbatul.

Conflictul a luat sfârşit abia când tramvaiul a ajuns la capăt de linie."
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Mie 17 Apr 2013, 14:23

Am asitat si eu la un asemenea scandal pe linia 1 la Dristor unde controlorii au refuzat sa se legitimeze,erau agresivi si au oprit tramvaiul in statie minute bune pentru 2 fete fara card. Erau in numar de 6 pe acele fete(2 echipe).
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Joi 18 Apr 2013, 19:29

Ieri a avut loc exercitiul special al Trupelor Antitero din 9 tari europene,printre care Romania,Bulgaria,Grecia si Cipru. Exercitiul a presupus luare de ostatici intr-un autobuz in trafic. Autobuzul implicat este DAF #860. Traseul autobuzului nu a fost precizat din motive de securitate.

23 de pasageri ai unui autobuz, luati ostatici. Exercitiu antitero in Capitala

La doua zile de la atentatul din Boston, in centrul Bucurestiului, trupele noastre de interventie au organizat un exercitiu special, care se desfasoara simultan in noua tari.

23 de pasageri ai unui autobuz, plin cu explozibil C4, sunt amenintati cu pistoale mitraliera si grenade.

La ora 14.30, un mesaj anunta la 112 ca 23 de pasageri ai unui autobuz au fost luati ostatici. Imediat, agentii de la Rutiera au pornit in cautarea lui, iar 10 minute mai tarziu l-au identificat in trafic si il escorteaza pe trase.

Conform scenariului dupa care se desfasoara acest exercitiu, echipajele de salvatori - pompieri si paramedici - s-au alaturat convoiului.

Indivizii care au deturnat autobuzul ar face parte dintr-o grupare terorista. Ei cer eliberarea unor camarazi retinuti pe teritoriul Uniunii Europene, cate un milion de euro de fiecare si un mijloc de transport cu care sa poata fugi.

Alerta este maxima: indivizii inarmati pana in dinti au anuntat ca vor ucide ostatici si vor detona explozibilul pe care ii au la ei, daca nu le sunt indeplinite cererile.

Potrivit scenariului, pe traseul ales de teroristi se afla cladiri strategice - Guvernul Romaniei, muzee, sedii de amabsade - zone foarte aglomerate, ceea ce face ca misiunea sa fie si mai dificila

In doar cateva minute, fraiele actiunii au fost preluate de ofiterii Serviciului Independent de Actiuni Speciale al Politiei. Intreaga operatiune a fost supravegheata din aer, de un elicopter.

Cei patru teroristi care au deturnat autobuzul sunt fosti militari de profesie, foarte bine organizati si foarte hotarati. Mai grav decat atat, sunt si dependenti de droguri, ceea ce inseamna ca negocierile nu vor fi deloc usoare.

Politistii vor pune punct exercitiului tarziu in noapte. Tot atunci se vor trage si conlcuziile acestei cooperari dintre tara noastra, Bulgaria, Grecia si Cipru.

In acest moment, in lume sunt cunoscute 150 de organizatii teroriste. In 2012, au avut loc 12 atacuri, in 70 de tari, soldate cu 60.000 de victime si 14.000 de morti.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ofiteri-inarmati-pana-in-dinti-si-masini-cu-girofar-un-exercitiu-antitero-are-loc-in-capitala.html
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Joi 18 Apr 2013, 20:11

Autobuzul, în stilul caracteristic forţelor noastre de intervenţie, a fost făcut zob... după ce i-au spart toate cauciucurile, au rupt uşile şi au spart toate geamurile de pe partea cu uşile.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Vin 10 Mai 2013, 08:41

A fost reinfintata statia REPUBLICA pentru liniile 102, 104, 246 la rugamintea clientilor Cora. E vorba de fosta statie a liniilor 153, 200, 400

RATB inca nu a luat nicio masura privind transportul in comun din zona Arenei Nationale,dar Poltia Capitalei a luat:

Politia Capitalei scrie:Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale. În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, a furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.


Astazi are loc meciul Dinamo-Steaua si este considerat un meci de mare risc.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Sâm 11 Mai 2013, 10:27

Se pare că scăpăm de 24 pe o perioadă de timp nedefinită...

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=285

În vederea executării lucrărilor de reparaţie a căii de rulare pentru tramvaie de pe Str. Piatra Morii, începând din data de 11.05.2013, linia 24 de tramvaie se suspendă.

Pentru preluarea călătorilor din zonă, se înfiinţează linia navetă de autobuze 624, care va funcţiona între terminalele “ Cartier Dămăroaia” şi “ Clăbucet”, pe Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucureştii Noi, Cal. Griviţei, Str. Clăbucet, cu întoarcere pe Bd. Bucureştii Noi.

Pe acest traseu, autobuzele vor efectua staţiile corespunzătoare liniilor 97, 331 şi 460.

Autobuzele vor purta inscripţia: “ 624: Cartier Dămăroaia- Bd. Bucureştii Noi- Clăbucet”.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Dum 12 Mai 2013, 15:17

Linia 624 are un singur autobuz pe traseu in week-end,iar autobuzul sta si cate 20-25 de minute la un cap de linie.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Vin 17 Mai 2013, 16:55

Duminică, RATB va reorganiza traseele mijloacelor de transport din zona desfăşurării Semimaratonului Internaţional Bucureşti.

Inelul liniei 1 va fi rupt intre Piata Iancului si Calea Dudesti si va fi:
1 Sura Mare - Pasaj Basarab - Piata Iancului
1 Sura Mare - Timpuri Noi - Calea Dudesti

http://www.b365.ro/ratb-i-i-schimba-traseul-din-zona-semimaratonului-intern-ional-duminica_190433.html
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Axel » Vin 17 Mai 2013, 23:23

Alex Ciuky scrie:Linia 624 are un singur autobuz pe traseu in week-end,iar autobuzul sta si cate 20-25 de minute la un cap de linie.


Sunt 2 autobuze in timpul saptamanii la interval de 20 de minute iar in weekend si zile de sarbatori un autobuz la interval de 40 de minute :!:
Linia este exploatata de Autobaza Nordului :!:
Avatar utilizator
Axel
 
Mesaje: 22
Membru din: Sâm 05 Ian 2013, 23:36

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Dum 19 Mai 2013, 13:50

La ora 14:15 toate liniile de tramvaie si autobuze deviate cu ocazia maratonului au revenit la traseele de baza.

Am mici obiectii:
- linia 79 nu trebuia suspendata ci trebuia sa intoarca la Stadionul National pe timpul maratonului ca apoi sa revina la traseul de baza
- linia 670 dupa terminarea maratonului trebuia prelungita cel putin pana la Foisorul De Foc

In lipsa a uneia din aceste masuri va face ca intre Scoala Iancului si Baba Novac pe traseul troleibuzelor 70, 79, 92 sa nu circule nimic toata ziua.
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Lun 27 Mai 2013, 08:23

Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Sâm 01 Iun 2013, 19:48

Cu ocazia Finalei Cupei Romaniei de pe Arena Nationala liniile de transport sunt organizate astfel:

RATBucuresti:
-linia 86 circula deviat de la Scoala Iancului comun cu linia 79 pana la Bd. Basarabia
-linia 90 circula deviat de la Izvorul Rece comun cu linia 69 pana la Baicului
-linia 104 circula deviat de la Vatra Luminoasa pe Sos. Mihai Bravu, Piata Iancului,Sos. Iancului apoi traseul de baza.

RATPloiesti:
-linia 653 care circula intre Ploiesti si Bucuresti (conventie pentru suporteri). Pe aceasta linie sunt doua autobuze cu numar de parc #3044 si #3048
Fişiere ataşate
2013-06-01 19.27.26.jpg
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Mar 04 Iun 2013, 08:53

Linia 178 a fost prelungita la Cartier Militari incepand cu data de 2.06.2013 prin Bd. Iuliu Maniu, Drumul Osiei.

http://www.ratb.ro/docpdf2/178%20CARTIER%20MILITARI.pdf
http://www.ratb.ro/docpdf2/178%20SALA%20PALATULUI.pdf
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Joi 06 Iun 2013, 18:47

Carambol cu 3 tramvaie în Pasajul Lujerului - cel mai grav accident din România în 2012.

http://www.b365.ro/carambol-cu-3-tramvaie-in-pasajul-lujerului-cel-mai-grav-accident-din-romania-in-2012_191145.html
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Alexandru » Joi 13 Iun 2013, 10:48

Pe unde va fi deviat tramvaiul 41, din cauza lucrărilor la metrou

http://www.b365.ro/tramvai-41-deviat_191336.html

Cum vad eu situatia in cazul devierii lui 41:
-linia 41 deviata la depoul Militari
-linia 25 deviata la Cet Vest
-linia 35 sa circule pe urmatorul traseu Gara Basarab - Vasile Milea - Bd. Timisoara - Sos. Progresul - Cal. !3 Septembrie - Ghencea
Nu poti sa arati ca esti drept in fata unei lumi intregi, daca nu esti drept cu tine insuti si cu persoanele din jurul tau.
http://www.transport-in-comun.ro
Avatar utilizator
Alexandru
Site Admin
 
Mesaje: 271
Membru din: Mar 23 Oct 2012, 14:41
Localitate: Bucuresti -Sector 2

Re: Ştiri

Mesajde Dr2005 » Joi 13 Iun 2013, 12:15

Viteza comercială pe Bd. Timişoara (de la Plaza) şi mai departe spre Depoul Militari e mai mică doar pe hârtie (adică programele de circulaţie sunt umflate). Practic, acel tronson, lung de vreo 6 km se parcurge în maxim 15 minute. Pentru comparaţie, toata linia 41 are 10 km, parcurşi în 35 de minute. Însă e adevărat că cererea de transport din zonă nu justifică atâtea tramvaie... mai bine ar face cap de linie la Lujerului, că e loc (dar nu cred ca se complică ei atâta).
Şi devierea pe la Răzoare e o variantă, însă trebuie rezolvată gâtuirea de la Razoare (adică trebuie ca Miliţia să dea amenzi celor care blochează linia de tramvai).
Cu devierea la Dep. Militari mai e şi problema capătului de linie, care nu prea face faţă. Chiar dacă desfiinţează 25-ul (că am impresia că ăsta e scopul lor final), tot nu vor încăpea acolo tramvaiele de pe 41.

Capătul de la CET Vest nu poate justifica nici măcar o dubă, d'apoi o linie de tramvai. Cele 2 trasee de autobuz sunt arhi-suficiente acolo.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2558
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Următorul

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005