Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Discutiile privind serviciile publice ale Municipiului Bucuresti si ale judetului Ilfov

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 18 Ian 2021, 20:52

Gata, s-a deslusit misterul! :evil:

”În acest moment există clar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a spus primarul Capitalei."

”A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia a fost să meargă pe prima variantă. Se poate produce mai mult, dar ne este frică acum când este frig afară să nu crape rețeaua și atunci să fie nevoie să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a mai declarat Nicușor Dan."

Deci baliverna aia ca sa cumpere primaria Elcen, ca e de la Elcen, ca e ordin politic si nu le da Elcen caldura a fost praf in ochi. Si sarma'n c*r merita spanzurata de limba asta daca n-or sa-i scoata in curand un tramvai din c*r! :evil:
Dom' primar a DECRETAT ca apa mai fierbinte sparge tevile si apa mai putin fierbinte nu sparge tevile. Dom' primar a DECRETAT ca functionarea la parametri NOMINALI crapa reteaua proiectata sa functioneze la acesti parametri. Presupun ca la anul si in fiecare an va scade temperatura si mai mult, pentru ca evident reteaua continua sa se invecheasca. Deci chestiunea este cam transata! Umblati si puneti-va centrale individuale ca trei ierni cel putin o sa rebegiti! :ugeek:
Sunt tentat sa suspectez ca poate se face economie la gaz ca sa nu piarda vilele inmultite ametitor in jurul Bucurestiul presiunea la centrale.

P.S. Deci care va sa zica acest NIMENI nu se dezice deloc de comunismul care erupe din el ocazional, dam caldura mai incet, la toata lumea, "preventiv", si acolo unde tevile au 10 ani si acolo unde tevile au 40 de ani. Ca sa nu fie "discriminare", ca suntem comunisti. Reteaua electrica oare cum o sta, la iarna care vine poate mai stam putin si pe intuneric, sa nu crape reteaua suprasolicitata de aerotermele care suplinesc agentul semi-termic! :evil:
Propunerea mea este sa rupem pisica. Sa se renunte la RADET si basta! Reactoarele 3 si 4 si centrale electrice la tot Bucurestiul, ca pe gaz n-are cum, am muri asfixiati!
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 19 Ian 2021, 16:07

Individul asta e mai plecat cu capul decat credeam. 19 grade in blocuri... in universul lui paralel, in care oamenii sunt anaerobi si nu au nevoie de oxigen pentru care sa deschida ferestrele, 19 grade n-are aerul nici macar in unele blocuri cu polistiren iar suprafetele sunt cu 7-8 grade mai reci decat aerul ambiental care este agentul de convectie pe calorifere!
Nu mai spui de apa calda lipsa care vine (nu prea calda) dimineata si seara cand se spala lumea inainte/dupa munca, in rest e ca si apa rece, deci deja e cu intervale orare. :evil:

Iar lucrarile de reparatii au simptomatologie foarte bizara, merg foarte lent sau sunt si cazuri mai suspecte precum la Doamna Ghica unde au adus tevi noi, au decopertat si... au luat pauza!

Mai bine ar elimina subventia la caldura, cel putin pentru apartamentele inchiriate, nu avem chef sa subventionam specula si bisnita la toti "afaceristii" de carton! Sau poate ca asta e si ideea acestui comunist, sa "ajusteze piata" oricum lipsita de orice realism cu robinetul! Asta ar avea ceva logica, nu vrei sa scazi chiria in ecartul vandabil din cauza altor interese... nu mai primesti caldura subventionata. Prostia este ca deja a lovit in TOTI aceasta "precautie". Au mai fost si altii care au pretins ca fac bine... facand numai rau in final. Situati retelei li se datoareaza in principal negociatorilor de meserie indusi in eroare suplimentar si de stat si de massmedia. :ugeek:

P.S. Nu-i amuzant cum cu toate aceste "crize" politicienii gasesc pretexte si justificari sa mai faca diverse ajustari spre aceste "noi normalitati"? Dar s-ar putea sa joace ruleta ruseasca! :twisted:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mar 19 Ian 2021, 18:12

19 grade C e o temperatură decentă, la care poţi să stai în tricou. Înţeleg că românul vrea să stea în chiloţi şi maieu, cu geamul deschis, la -10 grade C acasă, pe principiul ,,am făcut frigul în comunism, acum să ne dea căldură că e democraţie". Ăştia n-or să fie niciodată mulţumiţi de termoficare, câtă vreme scopul ei nu e să transforme apartamentele în cuptoare.

133 scrie:Mai bine ar elimina subventia la caldura, cel putin pentru apartamentele inchiriate, nu avem chef sa subventionam specula si bisnita la toti "afaceristii" de carton! Sau poate ca asta e si ideea acestui comunist, sa "ajusteze piata" oricum lipsita de orice realism cu robinetul! Asta ar avea ceva logica, nu vrei sa scazi chiria in ecartul vandabil din cauza altor interese... nu mai primesti caldura subventionata. Prostia este ca deja a lovit in TOTI aceasta "precautie". Au mai fost si altii care au pretins ca fac bine... facand numai rau in final. Situati retelei li se datoareaza in principal negociatorilor de meserie indusi in eroare suplimentar si de stat si de massmedia. :ugeek:


Şi cum separi într-un bloc facturile între apartamentul pe firmă şi ăla de locuit? Că nu ai cum, nici măcar cu repartitoare, plus că o bună parte din energia termică se pierde pe diversele ţevi.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 19 Ian 2021, 21:20

La 19 grade sa incalzeasca Catedrala Covidarii Neamului. Si toate casele din Voluntari :ugeek: Faraonii sa se descurce pe spinarea altora cu metrourile-tramvai care cara aer, catedralele exacerbate si palatele administrative ori supradimensionate ori subutilizate.

Repartitoarele sunt un instrument de furt, pentru ca nu masoara volumetric nimic. "Repartitorul" nu stie daca agentul termic il dai inapoi pe retur saul il versi in cada ca sa speli covoarele sau daca umpli cu el rezervorul weceului, ca la temperatuara actuala doar de asta mai este bun! Prinde orbul scoate-i ochii, "pierderile" le platesc toti. :evil: Singurul mijloc de masura onest (si mai ales perfect legal) este contorul pasant sau mai bine zis debitmetrul diferential. In orisice caz, cine are chef sa-si "opreasca caldura ca tine casa goala" mai bine si-ar face vila. Ca CET-urile nu pot sa functioneze cu NEconsumatori si NEplatitori dar care au rezervata si functionala caldura si curentul cand vin acasa pe seama celor care chiar consuma si chiar platesc. :evil:
Referitor la apartamentele inchiriate eu nu ma adresam strict apartamentelor inchiriate de firme, care oricum deconteaza o gramada de chetuieli ci si la apartamentele inchiriate de civili. Tot ce insemna apartament inchiriat. Pentru ca foarte multe stau goale intervale foarte mari intre doi chiriasi din cauza gargaunilor din capul proprietarilor care viseaza cu ochii deschisi... ce n-a vazut Parisul. Si se trec zero la intretinere si inchid caldura ca "ei n-au nevoie" si uite asa subventionam nimicul economic.

Asta ca sa nu mai aduc in discutie ca blocatarii subventioneaza gigawatt-ul si pentru cei care stau la vila, pentru ca daca RADET s-ar desfiinta pretul gigacaloriei nevandute ar intra automat in pretul termo-gigawatt-ului ca CET-urile sa poate functiona in continuare si sa produca doar energia electrica consumata de Bucuresti.

P.S. 19 grade nu face bine la comorbiditati. Si ma repet, este scos de dom' primar din burta dumisale si "decretat" ca realitate curenta generala, ceea ce nu este. O obraznicie fara limite din partea lui si este trist ca unii plonjeaza pe burta in ea, numai ei stiu din ce considerente. :ugeek:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 20 Ian 2021, 21:49

Nu e chiar scos din burtă, cel puţin cărţile de confort la materialul rulant de călători recomandă temperatura în vagonul salon de 19 grade C şi în compartiment reglabilă între 19 şi 23 grade C. Probabil există un fundament ştiinţific pentru această temperatură, câtă vreme mai multe site-uri (site 1, site 2, site 3) recomandă valori în plaja 18 - 22 grade C.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 20 Ian 2021, 23:00

Hei hei... vorbeam de spatiile locative, nu ce-i in tramvai si autobuz. In autobuz si tramvai oricum n-o sa ai 20 de grade iarna ever, membrana este prea subtire si schimburile de aer orare prea multe (cu deschisul usilor in statii). A, ca ai o aeroterma care sufla aer fierbinte in picior si ti se incinge pantoful... este doar o chestie punctuala, membrana are tot 5-7 grade.
Ei bine dupa 9 ore in santier azi la cat a fost... -4 dimineata... vreo 2 grade dupa amiaza... am facut dus asta seara cu o apa "calda" pe la vreo 35-40 grade celsius, asta dupa ce am lasat sa curga cat pentru vreo doua-trei masini de spalat.
In ritmul asta cred ca lu' dom primar n-o sa-i construiasca nimeni "macar un cotet de gaini" (ca sa folosesc expresia favorita a politrucilor apocaliptici ai epocii petrov) pana la finalul mandatului. Bine... probabil nici nu-si doreste, directia e clara, a intrat cu locomotiva (si un tren de basisme reciclate) in multime si intentioneaza sa treaca fara escala la societatea civila. O sa "deraieze" urat de tot pokemonul cand or sa alerge bucurestenii cu tortele dupa el! O sa caute azil pe insula Dobroiesti, cea autonoma de CET Sud pe partea de est a capitalei... :lol: :evil:

P.S. Amintim la dom' primar ca 19 grade aer in casa inseamna podea pe la 10 grade, ca incalzirea in pardoseala nu-i pentru termoficarea centralizata. Sa stea el la birou linistit ca finalul de mandat speculez eu ca nu-l apuca. Chestiile astea legate de confortul la domiciliu nu sunt negociabile si nici macar nu trebuiau aduse in discutie, sa vina bulisor sa-mi stabileasca mie pe proprietate privata temperatura de care am nevoie, simplul fapt ca alienatul asta si-a permis asta este ominous si ar trebui sa-si gaseasca rapid un purtator de cuvant, mai cu picioarele pe pamant, ca cine il consiliaza acum ori ii vrea capul ori chiar nu stie pe ce planeta traieste. Woe betide him... daca foloseste un serviciu public pentru coercitie politica in masa o sa fie trofeu de perete! De unde-i ieseau lu' duamna sarme din c*r lu' asta or sa-i iasa tevi! :evil:
Daca nu-si da doua palme sa se trezeasca poate or sa-i scoata chiar bucurestenii RADETUL de sub presiune, la capatul lor al tevii, si sa vezi atunci distractie, cand tot poporul n-o sa mai bage nimic in retur si o sa se spele cu apa din calorifer! Pa si la revedere si RADET si ELCEN si Bucuresti si Romania! :twisted:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Joi 21 Ian 2021, 22:57

Încălzirea în pardoseală nu exista nici în vremea ,,burghezo-moşierimii", evident că nu a fost luată în calcul nici când s-a făcut termoficarea. Dar a fost, totuşi, gândită cu cap amplasarea caloriferelor şi lungimea lor - la parter şi la ultimele etaje erau mai lungi, la fel în camerele de pe colţ, asta până în anii '80, când erau toate la fel, că alea erau pe stoc şi aia era. Numai că după '90, odată ce românii au cumpărat pe 2 lei apartamentele de la ICRAL sau întreprindere, fiecare şi-a ,,tunat" caloriferele cum l-a dus capul, le-au lungit, scurtat, montat mai sus, mai jos, pe alt perete, ba unii mai şmecheri şi-au trântit câte două în dormitor şi sufragerie, dând peste cap toată instalaţia. Au dispărut şi caloriferele de pe spaţiile comune (furate pentru fier vechi sau demontate ,,pentru economie") din blocuri, bonus, epoca repartitoarelor (obligatorii prin Regulamentele UE, dar pe care nu le mai citeşte nimeni) a făcut ca unii mai zgârciţi să ţină caloriferele închise non-stop. În condiţiile astea, e normal ca podeaua să fie rece, dacă ăla de sub tine se încălzeşte la aragaz (că gazul e la pauşal) ca să nu consume gigacalorii. Dar asta nu e vina termoficării, e vina unei legislaţii tâmpite, în care maxim administratorul de bloc îţi poate verifica instalaţia de termoficare, nu un instalator autorizat care să taie agentul termic în tot blocul dacă găseşte modificări, după principiul aplicat la gaze.

Altfel, 19 grade e arhi-suficient, mai ales când ai -10 afară. E o diferenţă de 29 grade C, în puii mei, dacă deschizi geamul şi te apleci peste el deja rişti şoc termic. Cine vrea mai mult, să îşi pună centrală, dar să plătească poluarea, gazul şi deranjul la valoarea reală, nu la aia subvenţionată direct sau indirect de stat.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Joi 21 Ian 2021, 23:03

Ahem...
https://www.google.com/search?client=fi ... =hipocaust

Cat despre apartamentele cumparate cu rata cat cartonul de oua pe care unii vor acum j'de mii de coco$i... economia paralela! "Statul a dat statul a luat"! Nu intelegeti sintagma? Statul "a dat" cand toata lumea s-a bulucit la granita in 1990 de frica sa nu innabuse regimul revolutia altminteri firava si statul a luat inapoi in 2010 prin operatiunea de bubuire a economiei(?) pusa in opera de "drojdia" de Tariceanu. Ba a luat chiar mai mult decat a dat, cu dobanda. All in all... nimic nu se creeaza, nimic nu se pierde, totul se transforma. Dar nu le-a iesit stratagema fix ca la carte (pentru ca in cartile comunismului "orice criza dureaza 10 ani" iar ei au taiat-o din scurt cu baudolino la un singur cincinal in ideea ca sunt smecheri si le iese si de-o mica specula, pe care a halit-o Dragnea cu pofta de i-a stat in gat) iar mucusor da acum cu piciorul in termostat tot fara back-up cum a dat si petrov, in ideea ca va pune in opera cincinalul al doilea ramas neimplementat din "criza 2010". As vrea sa-l vad ca incearca! :twisted:

19 grade (daca chiar le ai) o fi suficient pentru matale daca #lucrezi de acasa, pentru mine care stau la -x grade 8-9 ore zilnic nu-i suficient ca sa-mi revin si sa fiu perfect functional si maine. Sper ca am transat chestiunea. Sau inventam frumos concediul de iarna si basta. Trei luni "stam acasa", nu de covid ci de cofrig. Daca nu, punem in aplicare ce-am zis ieri, daca nu-i apa calda la robinet, o luam din calorifer calaie, ca asta nici nu se taxeaza la canalizare precum apa calda menajera. Si pe retur trimitem... urarile noastre pentru mucusor. N-am de gand sa-mi sacrific din sanatate in timp ce muncesc pentru ca nu vor unii sa se trezeasca la realitate si vor sa-si tina specula muribunda in viata pe spinarea altora. Caci aceasta sincopa vine din prea multele apartamente neinchiriate, neconsumatoare si neplatitoare "luate inapoi" de stat in 2010. :evil:

Eu sunt perfect de acord sa ne punem toti centrale, doar ca exista necunoscuta cum vom respira si cine va face modificarile si suplimentarile de capacitati pe retelele de gaz si energie electrica. Si apoi daca exista suficient gaz! Si apoi logistica de metrologie si control la o cantitate de sute de de mii de centrale spontane. Sa vezi aici specula in revansa atunci. :twisted:
Exceptionala pentru mine ar fi o centrala electrica, astfel incat sa scapam de gaze si emisii punctuale complet.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Vin 22 Ian 2021, 09:50

Cred că ruşilor le-ar conveni să ne punem toţi centrale pe gaz. Că după aia dacă nu facem ca ei, ne închid robinetul în toiul iernii.

Cred că nu ştii cum funcţionează instalaţia de încălzire din bloc - apa de acolo e în circuit închis, cu schimbător de căldură şi pompă la subsol, nu e apa venită non-stop din CET. Dacă o goleşti printr-un calorifer, nu se mai completează.
După ce ai făcut încărcarea reţelei, ai închis legătura cu magistrala de termoficare.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 22 Ian 2021, 22:16

Si CET cu ce merge ma rog, nu cu gaz? Ca-l dau rusii CET-ului concentrat sau noua pe persoana fizica distribuit nu cred ca-i intereseaza prea tare. Pe pacura nu mai merg sigur, cosurile aferente cazanelor cu arzatoare de pacura someaza de multi ani.

Una peste alta un spatiu locativ in care nu poti sa-ti hotarasti singur temperatura este foarte greu de evaluat financiar, eu zic chiar imposibil. Presupun ca asta intentioneaza mucusor, sa detoneze piata imobiliara si sa ia inapoi pe un carton de oua ce a dat Roman tot pe un carton de oua. Cu alte cuvinte sistemul "isi ia tara inapoi" (partea a doua)! Sau sintagma corecta este "isi ia momeala antiemigrare din 1990 inapoi". Fericiti cei care au stiut pe ce planeta traiesc si n-au trait intr-o telenovela! :ugeek:

P.S. Matale ai pompa de apa si schimbator in subsol? :shock: :o Suntem indiscreti daca solicitam poze pentru ca exista foarte putine situatii execeptionale cand parterurile (sau subsolurile) de bloc adapostesc si puncte termice (exemplu care imi vine in minte blocul de la Sfintii Apostoli numarul 14, 44.427810, 26.095865). Mare majoritate a punctelor termice sunt in constructii tehnologice independente (exemplu care imi vine in minte, in spate la Nerva Traian 15-17, 44.420318, 26.116819, sau uite ceva mai la indemana Aleea Ghencea, 44.413796, 26.027823). Hai sa nu fim mafaldale chiar asa de amorul artei. Exista buclele primare CET-PT si buclele secundare PT-Blocuri. Schimbatoarele de caldura si pompele pentru buclele secundare dar si boilerele suplimentare pentru ACM acolo unde exista sunt in PT-uri, acele constructii tehnologice dintre blocuri (si foarte rarisim IN blocuri). Aceste PT fac parte din cele trei categorii de constructii tehnologice pe care le gasim la tot pasul in cvartalele de blocuri si anume: punctele termice, statiile hidrofor si posturile trafo (altele decat cele inglobate in parterurile de bloc) :ugeek:

P.S. Mai exista si acea categorie exceptionala a primelor blocuri comuniste, izolate sau in grupari mici, care au centrala de bloc sau o mica centrala in constructie exterioara pentru cateva blocuri (exemplu care imi vine inminte... in spatele restaurantului Budapesta), vezi blocurile din Piata Eroii Revolutiei, blocurile de pe Soseaua Viilor, blocurile de pe Bd. Dimitrie Cantemir etc.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 29 Ian 2021, 22:39

Mucusor, cele 19 grade si aeroterma de la Bals! :ugeek:

In alta ordine de idei... La Doamna Ghica pauza se prelungeste. Dar macar s-a constituit decor extravagant cu tevi ca sa vada plebea ce va fi... cand va fi. :ugeek:
Fişiere ataşate
P_20210125_163807.jpg
P_20210125_163809.jpg
P_20210125_163809_1.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 03 Feb 2021, 23:27

Carpeala de iarna trecuta a retelei de termoficare de pe 13 septembrie in dreptul catedralei neamului prost a rezistat... fix un an.
Fişiere ataşate
P_20210202_171954.jpg
P_20210202_172156.jpg
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 05 Feb 2021, 22:57

CMTEB a inceput sa faca o deviere supraterana pentru reteaua de distributie a agentului termic pe Str. Agatha Barsescu in capatul dinspre Sos. Mihai Bravu, paralel cu incinta scolara...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 13 Feb 2021, 20:08

Aparent temperatura agentului termic variaza (scade sau creste) direct proportional cu temperatura atmosferica, cand ar trebui sa varieze invers proportional... :evil:
Poate dincolo de deciziile lui porcusor ar trebui si ministerul energiei sa trimita un control la Elcen sa vada CE anume si CAT baga termocentralele pe foc...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Dum 14 Feb 2021, 15:05

Nu mai variază nimic, caloriferul e la fel de cald (sau rece) şi la 10 grade C şi la -10 grade C. La 10 grade C nu închide nimeni termoficarea, că nu ştie dacă mai poate să îi dea drumul în caz că vine vreo zi cu -10 grade C. Noroc cu contoarele de gigacalorii montate pe vremea lui Băsescu, că altfel ne-am fi dat tot salariul pe încălzire.
Dacă, ipotetic, vine acum o zi cu -30 grade C, ELCEN o să arunce nişte păcură în cazanele vechi şi aia e, mai ales că gazele au prostul obicei să îşi piardă din presiune la frig.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 15 Feb 2021, 00:28

Greu de crezut ca arunca pacura in cazane, ca trebuie sa o arunce in arzator nu in cazan iar de exemplu la CET Grozavesti despre care madam sacaz sarma'n c*r zicea ca arde pacura si polueaza... cele doua grupuri pe pacura figureaza casate din 2010 (si arata ca atare). :mrgreen:

Oricum, avem orar nou de furnizare a apei calde, de vineri ora 20 - sambata - duminica ora 12 apa calda a fost sloi , nici o diferenta fata de apa rece, azi supriza, de pe la pranz pana pe la 21:30 calda, acum iar rece sloi. De maine imi iau frumos medical si daca situatiile astea imprevizibile mai persista mult cred ca o sa plec in Grecia sa fac tzatziki (macar acolo e cald) pana aduce sarmna'n c*r banii de pe catedrala si celelalte fite economice sau pana e destituit viermisor. Cine stie, maine poimaine se inchide si granita pe motiv de ceva covis si gata revolutia bolsevica, deci mai bine out decat in.

P.S. Mucusor a zis ca sa se faca un CET provizoriu unde a fost CET Titan. N-am inteles de ce provizoriu...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 15 Feb 2021, 23:03

Mucusor si-a cam incheiat cariera politica, apa calda are asta seara temperatura fenomenala... 30 Celsius. Avarii nu-s, facturile sunt platite... Justificarea? Politica, alta nu vad.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 10:26

Dupa cum spuneam... mi-am luat medical, (ca sa pot analiza mai bine chestiunea termoficarii in primul rand) si surprize surprize, ora 10 apa calda OPRITA! Nici o avarie, nici o motivatie, nici un anunt! :evil: Din ce zic vecinii se pare ca a mai fost oprita peste zi si in alte zile! Caloriferul are undeva la 40-42 celsius!
Asa arata "cresterea economica" in tara presedintilor si ministrilor orbitati in jurul gradelor de securitate. Tovarasul Ceausescu sigur ar fi mandru. Asteptam cu interes sporul de apa rece, la buget evident, ca privatul e intr-un stat paralel care se dizolva prin emigrare deci nu are rost sa fie "stimulat" suplimentar. :ugeek:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 12:33

Update: ora 12:30 a (re)revenit apa "calda". E rece ca gheata si galbuie.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 13:21

Update: ora 13:15 apa calda a inceput sa fie calaie, undeva la 45 celsius.

Voi monitoriza evolutia pana la finalul saptamanii si daca situatiile astea inexplicabile si nejustificate cu intreruperi si variatii spontane continua voi sesiza avocatul poporului legat de faptul ca exRADET e folosit ca instrument de sicanare (desi ar trebui sa-l numesc instrument tortionar menit sa induca nesiguranta si instabilitatea in masa) dar si instrument de coercitie politica. :evil:
In perspectiva eventuala ca asta nu va functiona iau in considerare demisia dupa medical si cautarea urgenta a unui azil politic in alta tara. Una mai la tropice cu certitudine. :P :ugeek: Atat cat ma priveste pe mine uniunea comunista europeana n-are decat sa se duca si :twisted: cu mucusorii si sarmele in c*r care-i fac imaginea.
Legat de obiectivele de infrastructura... reportajele foto sunt suspendate, le monitorizez in continuare si voi face update scris, dar refuz sa mai promovez vizual orice initiativa si lucare a autoritatilor centrale sau locale tratata si promovata ca pomanageala pentru plebei cand de fapt este in principal tot un instrment politic si de capusare. Orisicum nu voi ezita sa expun situatiile anormale si halucinante pe care le intalnesc.

P.S. Si ca sa stiti mai bine la ce sa va asteptati...
Fişiere ataşate
BORpetrov.jpg
BORpetrov.jpg (174.62 KiB) Vizualizat de 462 ori
BORiohanis.jpg
BORiohanis.jpg (55.75 KiB) Vizualizat de 462 ori
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 16 Feb 2021, 22:51

Ora 10 (22) a venit, apa calda s-a racit! :P :evil: Reluam serialul maine.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 17 Feb 2021, 13:21

Update, azi avem apa calaie fara intreruperi, cel putin pana la ora asta.
Caloriferul tot la 42 celsius dimineata la ora 4, suplinim cu radiator electric, dar in baie e rece "ca la mamaie in fumdul cvrtii". :x Semne tipice de crestere economica. :P
P.S. Intre timp parlamentarii cu imunitate se bat pe maruntis cu restul bugetarilor cu sporuri. Si tot intre timp, apartamentele prin care spala ei spagile cu chiriasi fictivi adusi de pe marte sunt la limita locuibilului, deci ar trebui investigata mai atent breasla "imobiliara". DNA? DIICOT? Ceva descinderi pe la guvern sa vedem cat de mult s-au falsificat bugetele in ultimele doua decenii, pana nu se raceste si rigidizeaza hoitul economiei? Sau alergam in continuare precum cainii lesinati pe strazi dupa amenzi pentru botnita albastra? :P
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 17 Feb 2021, 15:14

E clar că agentul termic nu are cum să aibă aceeaşi temperatură non-stop, la cum e sistemul la noi. Eu în continuare doar cu balconul deschis (mă rog, deschisă uşa dintre cameră şi balcon, geamurile de la balcon sunt închise) şi temperatura îmi scade în cameră pe la 20 - 21 grade C pe la 3 - 4 dimineaţa când e cel mai frig, în vreme ce pe timpul zilei stă pe la 23 - 24 grade C, ceea ce mi se pare super-decent, mai ales la cât plătesc. La polul opus, a publicat cineva o poză cu un centralizator de întreţinere din minunatul Cluj, unde pentru un apartament de 2 camere costul e de vreo 700 lei doar pentru încălzire... fie ăia au 40 grade C în casă, fie plătesc la pauşal.

P.S.: O să fac curăţenie pe aici, e cam mult off-topic, iar politica (indiferent ce partid înjuri) nu îşi are locul aici.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 17 Feb 2021, 22:05

24 de grade in bloc "comunist"? E defect termometrul. :twisted:

P.S. Speram ca suntem destul de maturi si nu mai comitem greseala sa credem ca in Romanica exista politica, la noi nu exista politica, este o mizerie, in tarile unde exista politica alegerile sunt nota/sanctiunea pentru guvernarea anterioara, nu "prilej" de a vota "raul cel mai mic" asa cum inteleg unii securisti si declara ca atare fara jena. La noi partidele nu fac decat mizerii din ce in ce mai mari, pe principiul ca data viitoare "ne intoarcem ca vot de blam indiferent ce se intampla". La noi este o dictatura bipolara care se chinuie sa se ascunda dupa deget. Imunitatea parlamentara n-are culoare politica. :ugeek:

P.S. Nu bagati cenzura ca mi-am luat zborul. Trebuie spusa realitatea, daca dispare ceva adio si un praz verde. Am abandonat proiecte mai mari de-a lungul anilor din cauza cenzurii.

P.S. Apa calda e tot calaie. Aceasta noua normalitate nu este acceptabila. :evil:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Joi 18 Feb 2021, 22:39

In seara asta au facut un compromis, la ora 20 au oprit caloriferele de tot ca sa dea o apa calda menajera acceptabila. Probabil ca undeva spre miezul noptii vor face trecerea invers, de la a.c.m. la agentul termic.
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 20 Feb 2021, 12:16

Inca o noapte de pomina dormita iepureste cu resoul, temperatura exterioara negativa si calorifere amortite pe la 40 celsius. Situatia continua si la aceasta ora. Clar creste economia... precum cozonacul. Sa le fie de bine, ce ofera aia or sa primeasca si chiar mai bine de atat. :evil:
Au scazut aseara temperatura la calofiere ca sa prepare ACM si in mod normal peste noapte trebuiau sa faca invers dar pana la urma s-au hotarat sa nu mai dea nici una nici alta azi (probabil pentru ca e weekend deci lumea nu merge la munca deci n-are nevoie sa se spele?), apa calda menajera e rece complet.

P.S. Multe succesuri lui mucusor in tot ce (nu) va intreprinde. :twisted:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Sâm 20 Feb 2021, 15:39

133 scrie:24 de grade in bloc "comunist"? E defect termometrul. :twisted:

24 acum, 22 noaptea trecută. Măsurat cu 2 termometre, la 1,5m distanţă de calorifer. Bloc comunist, nereabilitat tehnic, dar cu termopane şi cu geam spre V.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2407
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 20 Feb 2021, 22:50

Intre timp CET Progresu este "subturat" in continuare, situatia nu s-a schimbat de azi dimineata decat in sensul ca spre seara a venit apa calaie si am reusit sa fac un dus cu apa pe la 45 celsius. Oricum dupa ora 22 gata, vine rece. Pe partea de calorifer nici o schimbare.
P.S. Si eu am acum 23 celsius in dormitor, cu ajutorul radiatorului electric. Situatia per total nu-i catastrofala dar sa stai cu doua surse independente de incalzire simultan este cel putin frustrant si putin cretinic, dat fiind ca si energia electrica este produsa tot de CET. :evil:

P.S. Nici ce-i pe CET Sud cred ca nu e "in glorie", azi pe ziua cand am trecut prin Bobocica se auzea zgomot slab de purja...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 21 Feb 2021, 10:54

Mda... o sfortare ca sa dea apa calda si caloriferele sunt moarte... :evil: Mizerabili.

P.S. Meanwhile... se modifica putin exproprierile la Prelungirea Ghencea. La un ochi rapid aruncat pe lista sare in ochi suma maxima, aproape 1.000.000 euro pentru un nume de Dragne... :evil: Dar si 350.000 euro pentru "proprietar neidentificat", asta cum o veni oare? Si mai mult! 204.000 euro "proprietar neidentificat", 216.000 euro "proprietar neidentificat", 130.000 euro "proprietar neidentificat", 141.000 euro "proprietar neidentificat", 290.000 euro farmavet imobiliare (farmacia veterinara imobiliara lol)... :evil:
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 23 Feb 2021, 10:33

Foarte interesant... se pare ca in fiecare marti avem apa calda oprita de tot... Revizie sapatamanala? :| Partea si mai proasta este ca asta nu a insemnat calorifere mai calde...
https://www.flickr.com/photos/146817144@N02/
#monumentul coruptiei challenge
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3762
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Anterior

Înapoi la Serviciile publice din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005