Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Discutiile privind serviciile publice ale Municipiului Bucuresti si ale judetului Ilfov

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 02 Noi 2020, 20:53

Vad ca iar au inceput dezbateri online legate de solutia "perimata si falimentara" a cet-urilor.
Dragi copii, stati linistiti la locurile voastre.
1. Solutiile schizo-politice gen centrale de apartament la tot poporul nu se pot aplica in Bucuresti, ar iesi lagar de gazare cu zecile de mii de blocuri fiecare cu cate 20-80 de cosuri de fum pana la nivelul trotuarului. Automobilele sunt deja destul. Daca isi pune tot poporul centrala de apartament trebuie sa renunte tot poporul la masina pe hidrocarburi. No doubts here. Mai bine ne uitam atent la masinile electrice ca poate in timp inmultirea acestora va permite densificarea cosurilor de centrale de apartament in oras, desi tot am niste indoieli, nu vorbim de fix acelasi tip emisii cu aceeasi durata.
2. Sistemul cogenerare este de departe cel mai dezirabil nu poti sa-ti doresti mai mult decat sa produci doua servicii in aceeasi unitate intr-o autonomie extinsa, Bucurestiul este destul de autonom energetic cu CET-urile, nici mai mult nici mai putin vulnerabil strategic, un cet anihilat dintr-o lovitura este preferabil unei atomo anihilate dintr-o lovitura, atomo e o singura bucata, cet-urile sunt mai multe.
3. CET-urile sunt unitati de productie energie electrica cu injectare minora in SEN, ele furnizeaza in principal pentru Bucuresti si Ilfov. Sa aduci energie electrica de la atomoCernavoda sau eolieneDobrogea inseamna reconstructia totata a retelelor energetice existente spre Bucuresti. Vise taica, vise. Mai repede faci alt oras de la zero.
4. Se ridica problema incineratoarelor de gunoi pe post de sursa de caldura. Ho cu tata! PET-urile si foliile plastice, dozele (si foliile) de aluminiu si sticlele din sticla nu ard. Fractia uscata pe care nu suntem in stare s-o colectam separat LA SURSA!. Ce mai ramane? Cojile de mar si de portocale, zacusca expirata si muraturile mucegaite, hartia si cartonul, astea doua din urma de asemenea perfect reciclabile pana la arunci la wc? Despre ce vorbim, ce gunoi sa ardem? Anvelope? Da-ti-va cu reveneala!
5. Costa mult gigacaloria de CET? Ghinion de nesansa, ce ar fi mai ieftin, aud? Un iglu! Si tigarile sunt scumpe si ne incalzesc cu fix nimic.
6. Legea engross-ului este perfect functionala. Cu cat produci mai multe bucati cu atat iese mai ieftin per bucata. Avantaj Bucuresti ca este mare. Poate sunt scumpe echipamentele de productie in masa pentru ca sunt putine bucati dar megawatt-ul si gigacaloaria chiar sunt mai ieftine datorita cantitatilor mari produse constant. La polul opus o centrala de apartament produce putin si nu in cogenerare, poate doar sa fie ea ieftina daca se vand multe bucati, cu siguranta gicacaloria ei nu va fi ieftina iar megawatt-ul inexistent.
7. Ultimul punct pe lista cu voia dumneavoastra in scenariul centralelor de bloc este necesarul de fochisti. Este mult mai simplu si practic sa aduni un numar de oameni cu aceeasi calificare la un CET, sa opereze toti pe aceleasi echipamente in loc sa-i distribui in tot orasul cu deplasari constante intre puncte de lucru sa opereze pe echipamente de tipuri diferite.

Bucurestiul a crescut foarte mult in sistemul comunist, cu blocuri mult prea mari si prea inghesuite. Din pacate nu exista alternative la CET-uri la densitatea curenta. Asa a fost gandit asa moare. Cui nu-i convine... nu-i zicem ca madam sacaz de import ca "poate sa plece". Zicem sa vina cu solutii reale. Pana acum n-am vazut nici o solutie alternativa reala, doar bazaconii si sforaieli.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mar 03 Noi 2020, 22:30

Pe lângă aspectul ecologic, mai e şi unul practic al imposibilităţii montării de centrale de apartament peste tot: nu ai cu ce să le alimentezi. Reţeaua de gaze naturale nu a fost gândită pentru un asemenea consum, practic trebuie înlocuită total, atât cea a Distrigaz/Transgaz sau a cui o fi, cât şi cea din blocuri (probabil aţi observat ce diametru are ţeava de gaze la blocurile noi care au doar centrale). Apoi ai nevoie de contorizare individuală pe fiecare apartament, deci încă un set de racorduri şi manoperă. Contoarele trebuie verificate metrologic periodic, centrala trebuie şi ea verificată ISCIR o dată la 2 ani. Nicio firmă autorizată ISCIR, nici chiar ISCIR în sine, nu are atâta personal cât să verifice 300.000 centrale de apartament pe an doar în Bucureşti. Dacă verificarea expiră, eşti obligat să scoţi centrala din funcţiune... ce faci, stai 2 luni fără apă caldă până găseşti om să-ţi facă revizia?
Nici curentul electric nu e o soluţie, că nici reţeaua electrică nu a fost gândită pentru astfel de consumuri monstruase. Iar aici nu prea merge ca la gaz cu ţeava mai groasă şi debitul mai mare, că te limitează Legea lui Ohn la diametrul cablului, nu ai decât să creşti tensiunea ca să nu creşti intensitate şi pierderile Joule. Adică să tragi o reţea paralelă, pe 400 V cel puţin (dacă nu chiar pe 1500 - deci mai ai şi risc de electrocutare), în toate apartamentele. Deja reţeaua electrică actuală abia face faţă vara, când sunt pornite aparatele de aer condiţionat. Dacă vor deveni şi maşinile electrice accesibile şi toată lumea o să le pună în priză peste noapte... ori ia foc reţeaua (tensiune mică, curent mare, pierderi Joule mari), ori vor sări toate siguranţele, ori se limitează cumva puterea absorbită şi nu se mai încarcă nimic. Na, uite idee: 3 reactoare nucleare în jurul Bucureştiului şi o reţea nouă la 1500 V care să ţină centralele de apartament şi încărcarea maşinilor electrice. Cu vreo 100 miliarde de euro, în 30 de ani e gata :lol:
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2368
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 03 Noi 2020, 23:04

Evident. Si va dati seama ca exista politicieni complet pafaristi dar care AU pe langa ei oameni care STIU exact lucrurile astea si totusi insista? :evil: Aproape ca stai si te intrebi ce scop au indivizii astia de fapt vorbind aiurea cetateanului?

Trei reactoare in jurul Bucurestiului cu apa de racire din Lacul Morii, eventual unul din ele pe "falia" Fundeni-Militari si unul in delta Vacaresti! :twisted: :lol: :mrgreen:
P.S. Masinile electrice au exact avantajul incarcarii noaptea, cand consumul este minimal. Deci mai au totusi o sansa, spre deosebire de idei crete si traznite cu sute de mii de centrale de apartament, panouri solare pe blocuri, eoliene in balcon si incineratoare de gunoi (care si astea ar avea aprindere tot pe gaz natural), de parca gunoiul nu se mai poate si recicla si biodegrada binemersi fara sa-l arzi, nu ca ai prea avea ce arde din el, probabil pungile de cipsuri precum unchiu' lu harry potter! :ugeek:
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 04 Noi 2020, 00:47

Consumul e mai mic noaptea acum, dar gândeşte-te cum va fi când vor fi în prize 400.000 maşini în acelaşi timp. Cei de la Braşov au reuşit deja să prăjească o celulă a substaţiei de redresare cu încărcarea Solarisurilor noaptea, în condiţiile în care alea au nişte baterii destul de mici (la SOR au alimentare dedicată, nu din reţeaua de troleu).
Incinerarea de gunoi e o soluţie de compromis la problema gropilor de gunoi şi a poluării solului şi apei generată de acestea. Evident că există deşeuri care nu ard şi care se pretează la reciclare, adică tot ce e fracţie uscată (atenţie că cutia de pizza, de exemplu, e fracţie umedă, că e hârtia contaminată cu ulei, la fel paharele şi farfuriile de carton).
La ars îţi ajunge fracţia umedă, alături de deşeurile contaminate (medicale, de ex.) care nu se pot recicla în siguranţă. La fel de evident e că, indiferent câte filtre pui, calitatea deşeurilor arse va dicta poluarea aerului din zonă dar, na, nişte CO2 în plus în aer poţi să îl rezolvi dacă plantezi o pădure în jur. Problema e că incineratorul merge oarecum pe acelaşi principiu cu un CET pe gaz, nu poţi să îl porneşti când vine maşina de gunoi şi după o oră să îl închizi. El trebuie să meargă non-stop, or ca să întreţii o ardere suficient de puternică pentru a distruge tot, trebuie să completezi cu gaz dacă nu ai suficient ,,combustibil" (deşeuri) or nimereşti un lot de deşeuri cu putere calorică mai mică. De aia statele cu mega-incineratoare au ajuns să importe gunoi (da, PLĂTESC pentru gunoi incinerabil), pentru că altfel merg pe pierdere. Bucureştiul generează multe deşeuri de groapă acum, care în 2 - 3 ani vor deveni o problemă... deja sunt transportate prin Călăraşi (evident, cu costuri mari), că groapa Glina e închisă de Garda de Mediu de ani buni, cea de la Vidra are autorizaţia de mediu suspendată, iar cea de la Chiajna e aproape plină. Dar asta doar pentru că reciclarea e zero. Bucureştenii aruncă la gunoi tone de sticle, PET-uri, doze de aluminiu, electrocasnice, moloz, diverse fiare de prin casă prea mici ca să poată fi valorificate, hârtii, animale moarte... toate se amestecă şi se toacă, dar multe nu ard şi nu vor putea fi incinerate. Nu va sta nimeni să sorteze deşeurile dintr-o maşină de gunoi, deci dacă vine o maşină cu cartoane şi în ea a aruncat cineva un kil de carne stricată... tot conţinutul maşinii de gunoi merge la groapă. Dar ăsta e cazul fericit în care se va putea incinera ce e acolo. Că dacă a aruncat cineva o sticlă, nu o să stea nimeni să pigulească cioburile, totul va ajunge la groapă.
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2368
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Vin 06 Noi 2020, 20:47

Au acoperit la intersectia Drumul Taberei - Drumul Sarii, dar tot in intersectie pe partea Drumul Sarii iese abur in continuare pe unde poate...
In rest... avanseaza, au inceput sa mai acopere cu nisip intre DT34 si Piata Moghiros si au mai montat conducte spre Favorit.
Fişiere ataşate
P_20201106_160711.jpg
P_20201106_160838.jpg
P_20201106_160850.jpg
Interesant, aici avem si doua goliri, tur si retur. N-am sesizat totusi daca s-a lucrat pentru conexiunea caminului la canalizare...
P_20201106_160905.jpg
P_20201106_160917.jpg
P_20201106_161034.jpg
P_20201106_161040.jpg
P_20201106_161107.jpg
P_20201106_161124.jpg
P_20201106_161326.jpg
P_20201106_161524.jpg
P_20201106_161644.jpg
P_20201106_161655.jpg
P_20201106_161707.jpg
P_20201106_161723.jpg
P_20201106_161739.jpg
P_20201106_161834.jpg
Un compensator de dilatare nesimetric. Nu stiu daca e o idee buna amplasarea lui imediat dupa curba aia larga . Primul cot va fi foarte tensionat.
P_20201106_161837.jpg
P_20201106_161849.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 10 Noi 2020, 20:12

Au mai carpit din termoficarea de pe Panduri dar inca mai este de lucru...
Fişiere ataşate
P_20201110_154839.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 10 Noi 2020, 20:46

Observ ca lumea e mirata de durata de viata "scurta" a tevilor pentru termoficare, recte 30 ani. Apoi organismele vii si care se mai si regenereaza pe durata vietii, cum ar fi omul, au mare noroc(?) daca ating 100 ani, ia noi vrem ca o fieratanie perfect oxidabila si supusa unor eforturi uriase de presiune si temperatura sa dureze mai mult, fara sa se regenereze in vreun fel? Haidade! Tevi din titan daca doriti stimbililor! Desi nu stiu cine si-ar permite.
Daca ar dura tevile 100 de ani o generatie din doua ar soma. Si n-ar mai sti urmasii urmasilor cum se sudeaza.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Mie 11 Noi 2020, 09:42

Acum vreo 40 de ani, nişte ingineri ,,deştepţi" (probabil din URSS) au găsit soluţia la problemele cu durata de viaţă a ţevilor - au pus ţevi din azbociment. Astea rezistă 100 de ani, nu ruginesc, rezistă la frig, dacă bagi apă caldă prin ele nu ai nevoie de izolaţie termică, nu sunt supuse coroziunii electrice (,,curenţi vagabonzi")... atâta doar că nu rezistă la şocuri mecanice mari şi trebuie îngropate cu grijă. Toată URSS a fost umplută de astfel de ţevi, inclusiv pentru apă potabilă... chiar şi acum ruşii îşi laudă marfa cu toate ocaziile, deşi doar în statele CSI şi în SUA mai sunt legale astfel de ţevi. Standardul GOST 539-80 încă e în vigoare: https://gostperevod.com/gost-539-80.html .

În UE azbestul e interzis de vreo 30 de ani, dar prin România mai sunt încă sisteme de apă potabilă cu ţevi din azbociment (de ex. Botoşani).
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2368
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 17 Noi 2020, 22:17

Sos. Mihai Bravu intre Str. Laborator si intersectia cu Calea Dudesti.
P.S. Pe Panduri n-au reusit mare branza, iese iar aburi pe toata lungimea de la UCR pana la 13 septembrie. Idem la intersectia Drumul Taberei cu Drumul Sarii, pentru ca n-au sapat si prin curtea bisericii sa schimbe totul cap coada iar iese abur prin curtea bisercii si prin centrul intersectiei. Probabil lu' parintele paroh ii place peisajul asta mist-ic...
Fişiere ataşate
P_20201115_164818.jpg
P_20201115_164850.jpg
P_20201115_164853.jpg
P_20201115_164902.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 25 Noi 2020, 20:40

Si iata ca n-au mai putut ignora avaria de pe Vasile Milea, cam vis-a-vis de Apaca.
P.S. Carosabilul este ingustat la o banda si trotuarul este rechizitionat integral deci pietonii mai bine ar circula pe partea opusa.
Fişiere ataşate
P_20201125_172157.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 28 Noi 2020, 19:06

Lucrare noua pe Doamna Ghica, pe banda 2 de la Str. Azuga spre Str. Constanta.
Fişiere ataşate
P_20201128_145812.jpg
P_20201128_145905.jpg
P_20201128_150000.jpg
P_20201128_150027.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 28 Noi 2020, 19:34

Pe Sos. Pantelimon avarie mare cam in dreptul intrarii spre INCERC, iese abur ca la balamuc pe sensul spre margine, iar pe sensul spre centru mai aproape de intersectie la Delfinului.
De asemenea probleme cu temperatura scazuta a agentului termic si prin alte zone.
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 29 Noi 2020, 18:24

Dr2005 scrie:Agentul termic, de bine, de rău, e decent deocamdată, la 23 grade C în casă (8/10, bloc ne-reabilitat termic) nu pot să mă plâng.


Sunt niste probleme prin sectoarele 2 si 4 cel putin. In alta ordine de idei sapaturi dupa termoficare nou descoperite azi de mine si pe Str. Foisorului, sector 3.

Si o informatie gasita pe internet (nota personala, Titan, Pipera si Griro sunt istorie sau in curs de a deveni):

Cele opt Centrale Electrotermice sunt urmatoarele :

CET Energovest
Zone deservite: Platforma Industriala Militari, Rosu, Pacii-Sud

CET Vest
Zone deservite: Bujoreni, Timi?oara, Romancierilor, Compozitorilor, Ghencea, Militari, Crânga?i, Giulesti

CET Griro
Zone deservite: Calea Grivitei, Chibrit, Bucurestii Noi, Hrisovului

CET Sud
Zone deservite: Colentina, Doamna Ghica, Mosilor, Fundeni, Stefan cel Mare (între Obor si Spitalul Colentina), Dorobanti, Perla, Beller, Aviatiei, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Socului,
Theodor Pallady, Camil Ressu, Basarabia, Catelu, Labirint, Foisor, Decebal-Unirii (pana la magazinul Unirea), Nerva Traian, Octavian Goga, Mircea cel Mare si Calea Vitan

CET Titan
Zone deservite: Pantelimon, Vergului, Baia de Arama

CET Progresul
Zone deservite: Berceni, Tineretului, Serban Voda, Vacaresti, Ferentari, Alexandriei, Petre Ispirescu

CET Grozavesti
Zone deservite: Dorobanti, Rahova, Cotroceni, 13 Septembrie, Izvor, Centrul Civic, Sebastian, Favorit, Orizont, Razoare, Gara de Nord, Banu Manta, Bd. Ion Mihalache, Calea Grivitei, Stirbei Voda, Plevnei, Piata Victoriei,

CET Pipera
Zone deservite: Aviatiei, Floreasca, Barbu Vacarescu

CTZ Casa Presei Libere
Zone deservite: Pajura, Jiului, Bucurestii Noi, Popisteanu, Chibrit, cartier 1 Mai, Complexul poligrafic Casa Presei
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 29 Noi 2020, 20:35

Pe Drumul Taberei au mai acoperit din tevi. Ma nedumiresc ceasurile alea montate prin camine, care presupun ca se vor manometre, unele blocate pe la 60, unul chiar la 100... Sigur nu s-au facut probe de presiune la 100 bar...
In rest... pisicile sunt cele mai nerabdatoare ca tevile sa fie din nou calde.
Fişiere ataşate
P_20201129_153314.jpg
La Piata Moghioros.
P_20201129_153354.jpg
P_20201129_153417.jpg
P_20201129_153425.jpg
P_20201129_153455.jpg
P_20201129_153516.jpg
P_20201129_153535.jpg
Nostalgici...
P_20201129_153546.jpg
P_20201129_153646.jpg
P_20201129_153706.jpg
P_20201129_153730.jpg
P_20201129_153749.jpg
P_20201129_153930.jpg
P_20201129_153937.jpg
P_20201129_153941.jpg
P_20201129_154002.jpg
P_20201129_154110.jpg
Inca o pisica...
P_20201129_154207.jpg
P_20201129_154241.jpg
P_20201129_154246.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 29 Noi 2020, 20:51

Continuare.
Fişiere ataşate
P_20201129_154323.jpg
P_20201129_154409.jpg
P_20201129_154425.jpg
P_20201129_154456.jpg
P_20201129_154545.jpg
P_20201129_154612.jpg
P_20201129_154623.jpg
Din nou o chestiune pe care am vazut-o si la Doamna Ghica, racordul din magistrala noua catre un PT facut cu evazare... Destul de bizar...
P_20201129_154629.jpg
P_20201129_154654.jpg
P_20201129_154734.jpg
P_20201129_154814.jpg
Unul din putinele compensatoare nesimetrice pe care sa le fi vazut...
P_20201129_154819.jpg
P_20201129_154843.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde Dr2005 » Lun 30 Noi 2020, 15:57

133 scrie:Si o informatie gasita pe internet (nota personala, Titan, Pipera si Griro sunt istorie sau in curs de a deveni):
Cele opt Centrale Electrotermice sunt urmatoarele :


Din cele 8, mai sunt funcţionale doar 4 - Vest, Sud, Progresul şi Grozăveşti. Probabil se mai suplimentează şi cu Energovest, dar aia e centrală a unei firme private, nu e a Guvernului să dea agent termic pe datorie (adică pe gratis).
Avatar utilizator
Dr2005
Site Admin
 
Mesaje: 2368
Membru din: Dum 21 Oct 2012, 22:25
Localitate: Bucureşti, Sector 6, Drumul Taberei

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Lun 30 Noi 2020, 17:37

Merge si CTZ Presei, ca scoate fum pe cos.
Legat de CT Titan... terenul dintre Soseaua Vergului si Bd. Basarabia a fost "tratat" de Petrom chiar anul trecut in vederea despacurarii. Si era deja un PUZ afisat pe gard anii trecuti cu niste blocuri, dupa care a venit starea de urgenta si pa, au pus anunt de vanzare pe el.
In alta ordine de idei ceva probleme cu CET Progresul?
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 01 Dec 2020, 23:44

A inceput termoficarea sa aburesca timid si pe str. Matei Basarab, dar pe un interval destul de lung, sa tot fie vreo 300 metri, de-o parte si de alta a strazii Traian...
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 08 Dec 2020, 18:45

Zgomot puternic de purja (cam doua minute) in Bucuresti mai devreme. CET Progresul? Sau CET Sud... :|
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 13 Dec 2020, 19:38

Aparent au dat drumul segmentului nou de retea de la Cotroceni la Moghioros, chiar daca nu este ingropat integral.
Fişiere ataşate
P_20201213_150749.jpg
P_20201213_150814.jpg
P_20201213_150825.jpg
P_20201213_150847.jpg
P_20201213_150923.jpg
P_20201213_151006.jpg
P_20201213_151123.jpg
P_20201213_151128.jpg
P_20201213_151136.jpg
P_20201213_151148.jpg
P_20201213_151219.jpg
P_20201213_151255.jpg
P_20201213_151327.jpg
P_20201213_151341.jpg
P_20201213_151359.jpg
P_20201213_151430.jpg
P_20201213_151452.jpg
P_20201213_151600.jpg
P_20201213_151606.jpg
P_20201213_151619.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 13 Dec 2020, 19:39

Continuare.
Fişiere ataşate
P_20201213_151644.jpg
P_20201213_151721.jpg
P_20201213_151734.jpg
P_20201213_151803.jpg
P_20201213_151823.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mar 05 Ian 2021, 21:50

Au atacat si avaria de pe Basarabia pe partea blocurilor cam vis-a-vis de Stadionul National. Bineinteles ca si aici primaria (PS2 in cazul asta) a asfaltat, bordurat, bancutit, ierbat si irigat in prealabil, intru risipirea banului public pe lucruri numai bune de excavat. :evil:
Fişiere ataşate
P_20210105_150358.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 06 Ian 2021, 12:49

Din ciclul... ong-istii spun lucruri trasnite:
"Acesti 86 de grade in punctul termic ii imparte in doua si erau asa: 50 de grade pe apa calda si 36 grade pe caldura".

Termodinamica ca hobby ajunsa la nivel de matematica gimnaziala? Stam rau, rau de tot. Poporul asta se intoarce la soba curand! Adica intelegem ca RADET trimite pe retur la ELCEN apa la 0 grade? Vai viata noastra! :mrgreen:
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Mie 06 Ian 2021, 15:32

Iata o schema ultrasimplificata care sa explice cum se prepara apa calda menajera dar si agentul termic din bucla secundara.
Legenda:
B.E. Boiler Electric.
A.C.M. Apa Calda Menajera.
A.R. Apa rece.
A.T. Agent termic.
P.T. Punct termic, care implica schimbatoare de caldura, pompe etetera, de mentionat ca adaposteste de asemenea si boilerele electrice, dupa caz, daca exista.

De asemenea, trebuie specificat ca exista retele si mai complexe, unde consumul mare determina timpi de tranzit mici in schimbatoarele de caldura (si implicit transfer termic scazut) si pot fi inseriate boilere pentru a prepara A.C.M. la temperatura necesara.
Cu galben gasiti recircularea, acolo unde exista.
Fişiere ataşate
Radet.jpeg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 09 Ian 2021, 22:03

S-a finalizat ingroparea tevilor pe Str. Fizicienilor intre Bd. Energeticinilor si Str. Lacramioarei, mai este un singur punct neacoperit la intersectia cu Energeticienilor unde sunt niste compensatoare elastice (acordeon). Dupa Str. Lacramioarei mai sunt lucrari la retelele de diametru mai mic, in arealul Str. Lacramioarei - Aleea Tandarei - Str. Danubiu.
Fişiere ataşate
P_20210109_144350.jpg
Compensatoare elastice.
P_20210109_144929.jpg
Bonus: CET Sud.
P_20210109_145011.jpg
Refacere suprafete intre Lacramioarei si Locotenent Nicolae Pascu.
P_20210109_145104.jpg
Cred ca n-o sa ramana nici o pavea negoista nedislocata de RADET...
P_20210109_145131.jpg
P_20210109_145138.jpg
P_20210109_145236.jpg
P_20210109_145239.jpg
P_20210109_145301.jpg
P_20210109_145307.jpg
P_20210109_145322.jpg
Aici cred ca s-a modificat traseul Str. Nicolae Pascu...
P_20210109_145339.jpg
P_20210109_145430.jpg
Pe jos sunt descoperite canivourile...
P_20210109_145446.jpg
P_20210109_145832.jpg
Aleea Tandarei.
P_20210109_145840.jpg
P_20210109_145858.jpg
Canivouri stil Calea Vitan, foarte generoase, posibil sa fi fost construite si pentru extinderi ulterioare ale retelei si dublarea capacitatii. Daca e asa... n-a mai fost cazul.
P_20210109_145924.jpg
P_20210109_145932.jpg
P_20210109_145957.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 09 Ian 2021, 22:10

Continuare, Aleea Tandarei.
Fişiere ataşate
P_20210109_150006.jpg
P_20210109_150013.jpg
P_20210109_150031.jpg
P_20210109_150053.jpg
P_20210109_150107.jpg
P_20210109_150112.jpg
P_20210109_150147.jpg
P_20210109_150210.jpg
P_20210109_150219.jpg
P_20210109_150226.jpg
P_20210109_150313.jpg
P_20210109_150322.jpg
P_20210109_150345.jpg
Str. Iosif Ion.
P_20210109_150354.jpg
P_20210109_150447.jpg
P_20210109_150456.jpg
P_20210109_150505.jpg
P_20210109_150511.jpg
S-a reununtat la o portiune de galerie ce trece pe sub niste copaci foarte mari, posibil sa fi fost strapunsa de radacini...
P_20210109_150543.jpg
Str. Danubiu.
P_20210109_150548.jpg
Pisoiul a simtit caldura...
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 09 Ian 2021, 22:14

Continuare, Str. Danubiu.
Fişiere ataşate
P_20210109_150558.jpg
P_20210109_150604.jpg
P_20210109_150610.jpg
P_20210109_150623.jpg
Aici s-a ocolit o portiune de galerie ce trecea pe sub coltul unei curti...
P_20210109_150630.jpg
P_20210109_150650.jpg
P_20210109_150654.jpg
Str. Danubiu spre Ramnicu Sarat.
P_20210109_150713.jpg
P_20210109_150725.jpg
Inca un pisoi care a dat de caldura...
P_20210109_150727.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 09 Ian 2021, 22:25

Pe Bd. Th. Pallady... o megaavarie. Sau o serie de avarii mai mici, cine stie, cert este ca de la Aleea Perisoru via Str. Jean Steriadi, Str. Ozana si pana dincolo de intersectia cu Bd. 1 decembrie 1918... toate rasuflatorile si capacele scot abur. Cea mai acuta zona este paralel cu blocul de Pallady nr. 23, cantitatea maxima de abur.
Fişiere ataşate
P_20210109_153413.jpg
P_20210109_153421.jpg
P_20210109_153450.jpg
P_20210109_153456.jpg
P_20210109_153534.jpg
P_20210109_153539.jpg
P_20210109_153835.jpg
P_20210109_153849.jpg
P_20210109_153856.jpg
P_20210109_153917.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Sâm 09 Ian 2021, 22:33

Tot la capitolul avarii... Sos. Pantelimon si Str. Doamna Ghica la intersectia cu Str. Azuga. Aici au inceput sa lucreze dar au abandonat, probabil schimba o conducta dar cedeaza alt tronson mai in amonte spre CET Sud... O sa fie paranghelie daca trebuie schimbat tot din cauza tevilor noi de la devierile pe langa pasajul de la intersectia cu Colentina, mai rezistente decat tevile vechi din amonte.
Fişiere ataşate
P_20210109_171349.jpg
Sos. Pantelimon.
P_20210109_171409.jpg
Se circula pe fix. o singura banda...
P_20210109_174153.jpg
Doamna Ghica.
P_20210109_174208.jpg
P_20210109_174221.jpg
P_20210109_174228.jpg
P_20210109_174239.jpg
P_20210109_174308.jpg
Pe jos pe sub tevi curge un parau...
P_20210109_174338.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

Re: Reţeaua de distribuţie a agentului termic

Mesajde 133 » Dum 10 Ian 2021, 20:57

O avarie deja istorica, de ani si ani Sos. Stefan Cel Mare in zona rampei Pasajului Bucur-Obor.
Fişiere ataşate
P_20210110_161631.jpg
Avatar utilizator
133
 
Mesaje: 3635
Membru din: Joi 07 Apr 2016, 22:04

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Serviciile publice din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Acest site foloseşte cookie-uri - Termeni şi condiţii de utilizare
Powered by Dr2005